مدیر عامل آب منطقه‌ای خراسان رضوی: سال آینده هم سال خشکی است

گناباد-ایرنا- مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت:سال آینده هم مانند امسال، سال خشکی است و میزان نزولات جوی بسیار کاهش می یابد و مسوولان مربوطه باید برنامه ای مدون ، جامع و عملیاتی برای مدیریت بحران آب داشته باشند.

محمد علایی روز پنجشنبه در جلسه شورای حفاظت منابع آب گناباد افزود:تامین آب شرب پایدار با بهره گیری از همه ظرفیتهای موجود، در اولویت مسوولان ذیربط قرار بگیرد تا تبعات منفی تنش آبی در این مناطق کاهش یابد.

وی ادامه داد: در این برنامه جامع باید با همکاری و انسجام مدیریتی مسوولان و دست اندرکاران ذیربط آب منطقه ای و آب و فاضلاب و سایر مسوولان مرتبط شهری و روستایی نیازها و مشکلات، تنشها و تبعات بحرانهای تامین آب و راهکارهای مدون برای خروج از این بحرانها و میزان اعتبار مورد نیاز برای اجرای طرحها حداقل تا یک سال آینده تدوین و به عنوان یک نسخه و سند واحد برای کاهش تنگناهای این بخش ارایه شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: ایجاد وحدت رویه در تصمیم گیریها و رویکرد واحد و مدون در برنامه ریزی های کاهش تبعات بحران و تامین منابع آبی در مناطق شهری و روستایی از جمله نتایج مثبت تدوین این برنامه جامع و عملیاتی است.

علایی با اشاره به این که برنامه جامع تامین منابع پایدار دشت مشهد تا سال ۱۴۵۰ تدوین شده است افزود: در سایر مناطق شهری و روستایی هم باید بر اساس شرایط خاص منطقه ای چنین برنامه عملیاتی تدوین و الگویی واحد در تصمیم گیریها قرار گیرد.

وی ادامه داد: انجام طرحهای آبخیزداری و آبخوان داری متناسب با تغییر اقلیم  باید مورد عنایت مسوولان شرکتها و سازمانهای تابعه وزارتخانه های نیرو و جهاد کشاورزی قرار بگیرد و با اصلاح روشها و طرح اولویتهای جدید از برنامه های این بخش حمایت شود.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی افزایش مهاجرت از مناطق روستایی به شهرها را حاصل ضعف مدیریتی در رفع مشکلات این مناطق ذکر کرد و گفت: وجود تنش و کمبود منابع آبی در این مناطق این معضل را تشدید می کند. 

فرماندار گناباد هم حلقه مفقوده مدیریت منابع آب این شهرستان در زمان وقوع بحران را نبود چاه مدیریت بحران دانست و گفت: با توجه به استمرار معضل خشکسالی  و کمبود شدید بارشها وجود این چاه، یک ضرورت برای تامین آب در مواقع بحرانی است که باید در یکی از دشتهای گناباد حفر شود.

حامد قربانی خواستار تعیین تکلیف چهار چاه عمیق بدون استفاده در این شهر برای تامین آب شرب مورد نیاز مردم این شهرستان شد.

۸۸۷ منبع آب از جمله ۳۳۶ چاه عمیق، ۱۲۸ چاه نیمه عمیق، ۷۷ چشمه و ۳۴۶ قنات در گناباد فعال است که سالانه ۱۱۰ میلیون متر مکعب آب از آنها برداشت می‌شود.

مرکز  شهرستان ۹۳ هزار نفری گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha