مصطفی هاشمی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا و در واکنش به این سئوال که سال ۱۴۰۱ را برای بسکتبال ایران چگونه ارزیابی میکند، تصریح کرد: خوشبختانه جامعه بسکتبال ایران از انسانهای فرهیخته، با دانش و توانمند تشکیل شده که درک درستی از شرایط دارند و اگر یکبار اشتباه کنند، دیگر آن اشتباه را تکرار نکرده و آن اعتماد قبلی را ندارند و در صدد اصلاح آن بر میآیند.
وی ادامه داد: اینکه جامعه بزرگ بسکتبال بتوانید تصمیم نادرست را اصلاح کرده و قطار پیشرفت بسکتبال را در مسیر درست نگه دارد کار بزرگ و مهمی است و در این مدت کارشناسان مختلف در مصاحبههای متعدد در خصوص آن صحبتهای بسیاری کردهاند. در این مدت مواردی از اینکه ما چرا و چگونه به جامجهانی رسیدیم مطرح شده اما نمیخواهم وارد این ماجرا شوم چراکه به دلیل حضورم در راس کادر فنی تیم ملی قبل، شاید صحبتهای من شائبهبرانگیز شود و نمیخواهم روند کار به شکلی پیش برود که از صحبتهای من سوء برداشت شود.
سرمربی اسبق تیم ملی بسکتبال کشورمان تاکید کرد: دل این جامعه برای بسکتبال میسوزد چرا که سالهای مفید عمرمان را در آن سپری کردیم و عاشق این رشته و دنیای جذاب آن هستیم. به نظرم اگر میخواهیم بسکتبال ایران را به خوبی و به درستی آنالیز و بررسی کنیم نباید تنها خودمان را معطوف به تیم ملی بزرگسالان کنیم و لازم است ردههای سنی مختلف و سایر جوانب کار را هم ببینیم.
هاشمی در ادامه به روند تغییرات در راس کادر فنی تیم ملی پرداخت و گفت: این حق هر مدیری است که با نفرات و کادری که میخواهد کار کند، ادامه دهد اما اینکه چگونه با این ماجرا برخورد کنیم خیلی مهم است و من از کلیت ماجرا نه اما از نوع آن دلگیر شدم و این را به صورت مستقیم و رو در رو به جواد داوری هم گفتم. اعتقاد دارم در آن جریان خیلی بهتر میشد عمل کرد اما به نظر مدیریت خوبی را در این مساله شاهد نبودیم.
این کارشناس کشورمان با اشاره به اینکه برای بررسی بیشتر فدراسیون بسکتبال باید افقهای پیش رو را هم دید، گفت: باید ببینیم زیرساختهای بسکتبال ما کجاست و افقی که میخواهیم به آن برسیم چگونه ترسیم شده است. برنامههای کوتاه، میان و بلند مدتی که پیشبینی شده قابلیت دسترسی داشته و دست یافتنی است یا اینکه در حد شعار بوده و در جملات و کلام خلاصه میشود. نظر من این است که در این مدت حرکت مثبت و خوبی در مجموعه بسکتبال رخ نداده و با این شرایط افق روشنی را نمیتوان پیشبینی کرد مگر اینکه شاهد تغییر عقاید و سیاستهای موجود باشیم و اعتقاد دارم عملکرد ضعیفی را در این مدت یک سال شاهد بودهایم.
سرمربی اسبق تیم ملی بسکتبال ایران به واژه نسل طلایی بسکتبال ایران اشاره و گفت: متاسفانه به صورت سهوی یا عمدی شاهد ورود یک واژه اشتباه به بسکتبال ایران بودیم که بارها از سوی برخی دیگر از افراد هم تکرار شد. اینکه ما نسل طلایی داشتیم اشتباه است، نسل نه اما دوران طلایی داشتیم که از سال ۱۳۸۰ با ورود بازیکنان خارجی، حضور باشگاهها و پول، تغییر در نوع و شیوه تمرینات، بهرهمندی از مکملها و مسایلی از این دست آغاز شد و هنوز هم ادامه دارد و اگر این مساله به خوبی مدیریت شود میتواند زمینهساز اتفاقات خوبی برای بسکتبال ایران باشد.
او در واکنش به این سئوال که تغییر نسل بسکتبال ایران و حضور افرادی مانند حامد حدادی در یک دوره زمانی تا چه حد در موفقیت یا عدم آن نقش داشته، خاطر نشان کرد: حامد حدادی با ۲ متر و ۱۸سانتیمتر قد یک نعمت و فرصت برای بسکتبال ایران بوده و امیدوارم هر چه زودتر سلامتی خود را به دست بیاورد. او سالها برای بسکتبال ایران افتخارآفرینی کرده و امیدوارم به جامجهانی برسد چرا که شایسته حضور در این میدان بزرگ است اما اگر به هر دلیلی این اتفاق رخ ندهد ما بازیکنان خوبی داریم که میتوانند در ترکیب تیم ملی بسکتبال ایران حاضر شده و برای اعتلای ورزش دانشگاهی کشورمان به میدان بروند.
هاشمی ادامه داد: با همین شرایط هم میتوانیم در آسیا مدالآور باشیم چراکه پتانسیل این کار را داریم، به شرط آنکه باور داشته باشیم و راه را اشتباه نرویم اما در جامجهانی شرایط فرق میکند و ما باید به دنبال آن باشیم که شرایط و جواز حضور در المپیک را به دست آورده و خودمان را به آن بازیها برسانیم. برگزاری بازیهای تدارکاتی خوب، اردوهای مستمر و منظم و بهرهمندی از ظرفیتهای بسکتبال ایران از جمله فاکتورهای موفقیت در این راه است که باید از آن به خوبی استفاده کرد.
سرمربی اسبق تیم ملی بسکتبال ایران در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: اگر قبول بکنیم بسکتبال ارث پدری نبوده و متعلق به همه است، نیمی از راه را طی کردهایم. با جوانگرایی و تغییر نسل و استفاده از کلماتی اینچنینی نباید بازی کنیم چرا که نخنما شده و فقط دوستداران این رشته را دلآزرده میکند. آدمها مهم نیستند اما شیوه کار باید درست باشد، به عنوان یک کارشناس میگویم در یک سال اخیر مقولهای که به مسایل فنی بازگردد و پیشرفت را نشان بدهد، ندیدم.
او گفت: باید قبول کنیم که افراد حق اظهار نظر دارند و اگر کسی در انتخابات با فرد دیگری بوده، نباید به این بهانه او را کنار گذاشت، البته من اعتقاد دارم مکانیزم انتخابات فدراسیونها هم غلط است و این را بارها تجربه کردهایم و باید این مساله مدیریت شده و اصلاح شود. یک بار برای هیمشه این را باور کنیم که دیگران هم میتوانند در این ورزش کمک کنند.
نظر شما