گازرسانی به سیستان و بلوچستان، تحقق آرزویی دیرین

زاهدان- ایرنا- با روی کار آمدن دولت سیزدهم و با نگاه عدالت محوری که بر دولت مردمی حاکم است گازرسانی به شهرهای مختلف سیستان و بلوچستان آغاز شده و هم‌اینک تمامی شهرهای این استان پهناور در زمینه گازرسانی تعیین وضعیت شده و هیچ شهر بلاتکلیفی وجود ندارد و بزودی تمام استان از گاز شهری بهره‌مند خواهد شد.

به گزارش ایرنا، شبکه انتقال گاز در اولین صحنه خود بعد از گذر از پیچ وخم‌های متعدد وارد سیستان و بلوچستان شد، طرحی که با اجرای پروژه عظیم انتقال گاز از عسلویه به این استان به طول ۹۰۷ کیلومتر با لوله‌هایی به قطر ۵۶ اینچ در شهریور ۸۹ به بهره‌برداری رسید و در فروردین سال ۹۳ طرح گازرسانی به زاهدان، چابهار، زابل، کنارک و صنایع موجود منطقه با اعتبار یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار از محل بند ق تبصره ۲ قانون بودجه سال ۹۳ تصویب شد.

گام مهم بعدی در این پروژه انتقال گاز از ایرانشهر به زاهدان به طول ۲۶۲ کیلومتر با قطر ۳۶ اینچ و اعتبار هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بود.طرحی که شهریور ۹۲ آغاز و حجم عمده این طرح (۷۰ درصد کار) در سال ۹۵ در مدت ۱۰ ماه انجام شد.

سیستان و بلوچستان با گستره ۱۸۸ هزار و ۲۲۲ کیلومترمربع (معادل ۱۱.۵ درصد مساحت کشور) و بیش‌ از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت، آخرین استان فاقد شبکه گاز کشور به شمار می‌رود.

از مهمترین دستاوردهای دولت سیزدهم در حوزه خطوط انتقال گاز بین شهری، بهره برداری از خط انتقال گاز زاهدان به زابل و همچنین بهره‌برداری از خط انتقال گاز ایرانشهر - پاییزان - خاش و خاش - میرجاوه در آبان ماه پارسال، با هدف بهره مندی مردم شهرستان‌های خاش، میرجاوه، زابل، هیرمند، نیمروز، زهک و هامون و همچنین صنایع و صنوف مستقر در این شهرستان‌ها از گاز طبیعی است.

به منظور تسریع در حوزه گازرسانی در سطح استان، مقرر شد طرح ضربتی گازرسانی با استفاده از ظرفیت استان های معین در شهرهای مرکزی، غربی، شمالی و جنوبی سیستان و بلوچستان اجرا شود.

از مهمترین دستاوردهای دولت سیزدهم در حوزه خطوط انتقال گاز بین شهری، بهره برداری از خط انتقال گاز زاهدان به زابل و همچنین بهره‌برداری از خط انتقال گاز ایرانشهر - پاییزان - خاش و خاش - میرجاوه در آبان ماه پارسال است.طرح انتقال گاز از زاهدان به زابل نیز به عنوان یکی از آرزوهای دیرینه مردم سیستان به منظور تامین گاز شهرها و روستاهای واقع در مسیر خط لوله شهر زابل و کارخانه سیمان سیستان طراحی و اجرا شده است.

خط انتقال گاز از ایرانشهر به چابهار با ۲۷۰ کیلومتر نیز در چهار فاز در حال اجراست که با اتمام این طرح، بزودی گازرسانی به شهرهای چابهار، کنارک، زرآباد و دشتیاری انجام می‌شود.

هم‌اینک شهرهای زاهدان، زابل، ایرانشهر، خاش، بمپور، محمدان و بزمان گازدار شده و عملیات گازرسانی به شهرهای ادیمی، دوست محمد، محمد آباد، زهک، علی اکبر، میرجاوه، دلگان، اسماعیل آباد، روستاهای خاش و روستاهای ایرانشهر و بمپور در دست اجراست.

با ورود گاز به شهرهای سیستان و بلوچستان، بیش از ۹ واحد تولیدی و شهرک صنعتی در سیستان و بلوچستان از گاز برخودار شده و هم‌اینک با گازرسانی به چهار نیروگاه در سطح استان صرفه جویی قابل ملاحظه‌ای در مصرف فرآورده‌های نفتی ایجاد شده است

تحقق وعده ای که در دولت سیزدهم محقق شد

رئیس دولت یازدهم در سفر ۱۱ آذرماه سال ۹۶ خود به شمال سیستان و بلوچستان در جمع مردم سیستان قول داد که گاز مهر سال ۹۷ به زابل خواهد رسید وعده‌ای که نه تنها سال بعد آن محقق نشد بلکه در طول عمر دولت‌های یازدهم و دوازدهم مشعل گاز در زابل روشن نشد و این صحبت تنها در حد یک شعار باقی ماند.

با روی کار آمدن دولت سیزدهم و با نگاه عدالت محوری که بر دولت مردمی حاکم است گازرسانی به شهرهای مختلف سیستان و بلوچستان آغاز شد و هم‌اینک تمامی شهرهای این استان پهناور در زمینه گازرسانی تعیین وضعیت شده و هیچ شهر بلاتکلیفی در این زمینه وجود ندارد و بزودی تمام استان از گاز شهری بهره‌مند خواهد شد.

طرح انتقال گاز از زاهدان به زابل نیز به عنوان یکی از آرزوهای دیرینه مردم سیستان به منظور تامین گاز شهرها و روستاهای واقع در مسیر خط لوله شهر زابل و کارخانه سیمان سیستان طراحی و در دولت سیزدهم این ارزوی دیرینه محقق شد.

خط انتقال گاز شهری ششم شهریور ماه پارسال در منطقه سیستان افتتاح شد و زابل در مجموع ۵۰۰ کیلومتر شبکه گازرسانی نیاز داشت که تا کنون از ۴۶۶ کیلومتر کارشده ۲۵۰ کیلومتر گازدار استخط لوله ۳۶ اینچ انتقال گاز زاهدان - دوراهی دشتک - زابل به طول ۱۱۰ کیلومتر نیز با اعتبار ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان با تلاش قرارگاه سازندگی خاتم‌ الانبیاء (ص)در هفته دولت پارسال به بهره‌ برداری رسید.

ایرانشهر در شهریور ۸۹ گازدار شده و شرایط گازی آن تقریبا مانند زاهدان است و بمپور و محمدان گازدار بوده و در بزمان نیز گازرسانی انجام و در مرحله اتمام عملیات اجرایی و گازدار شدن شهر است.

در حوزه ایرانشهر نیز شهرک صنعتی این شهرستان گازدار شده و صنایع مستقر می‌توانند از آن استفاده کنند.گاز به شهرک صنعتی زاهدان نیز رسیده و واحدهای صنعتی گازدار شدند.

در زاهدان ۴۱۰ صنعت هدف وجود دارد که از این تعداد ۹۳ صنعت مصرف کننده عمده گاز، سه مصرف کننده نیروگاهی، ۸۸ صنعت در دست اجرا و ۲۰۳ صنعت دارای قابلیت گازدار شدن است.

سپهر خلجی رئیس شورای اطلاع رسانی دولت در پیامی تویتری نوشت: چهار گوشه کشور عرصه خدمت و سازندگی. دو هفته قبل از ارومیه، هفته قبل بوشهر، امروز نیز به برکت میلاد حضرت ولی عصر(عج) در امتداد گازرسانی به شهرهای جنوبی سیستان و بلوچستان، خط انتقال گاز از ایرانشهر به چابهار به طول ۲۹۰ کیلومتر و با هزینه ۴۱۰ میلیون دلار آماده بهره برداری شد.

گازرسانی به سیستان و بلوچستان تحقق آرزوی دیرین+ فیلم

تکمیل خط انتقال گاز ایرانشهر به چابهار

مسوول قطعات سوم و چهارم پروژه انتقال گاز ایرانشهر - مکران - چابهار - کنارک در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران سال ۱۴۰۱ را "سال سیستان و بلوچستان" نامگذاری و بر اجرا و تکمیل پرشتاب طرح‌های گازرسانی در این استان تاکید کرد که همسو با آن در آبان‌ ماه همین سال آیین بهره‌ برداری و آغاز عملیات اجرایی طرح‌های متعدد صنعت گاز در این استان با حضور مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران و مدیران ارشد صنعت گاز برگزار و جشن گازرسانی به شهر خاش برپا شد.

منوچهر مشهوری گفت: در ادامه اجرا و تکمیل این پروژه‌ها، قطعات سوم و چهارم طرح انتقال گاز ایرانشهر - مکران - چابهار - کنارک که طرحی راهبردی بشمار می‌آید در ایستگاه پایانی است که با تکمیل آن، افزون بر تامین انرژی مورد نیاز واحدهای پتروشیمی و نیروگاهی، فرصت‌های رشد برای تجارت دریایی مهیا می‌شود تا سنگ‌ بنای توسعه متوازن و پایدار در جنوب شرق ایران محکم‌تر بنا شده و فعالان اقتصادی، صنعتی و گردشگری به‌ منظور سرمایه‌گذاری، رهسپار جوانترین استان کشور شوند.

وی افزود: این خط انتقال، از خط لوله هفتم سراسری گاز با سایز ۵۶ اینچ به طول ۲۰۰ کیلومتر منشعب و از نزدیکی شهر بمپور تا حدود منطقه‌ای به نام چِب ادامه می‌یابد.

مسوول این طرح گازرسانی به چابهار بیان کرد: پس از آن سایز این خط لوله با سایز ۴۲ اینچ به طول ۴۷ کیلومتر تا چابهار انجام و خط لوله ۲۰ اینچ به طول ۱۸ کیلومتر برای گازرسانی به نیروگاه و شهر چابهار و خط لوله ۱۶ اینچ به طول ۲۵ کیلومتر برای گازرسانی به نیروگاه و شهر کنارک و صنایع اطراف از آن منشعب می‌شود.

اجرای خط گاز ایرانشهر به چابهار در قالب چهار قرارداد با پیمانکاران داخلی بوده و ۶۰۰ کیلومتر خط لوله برای گازرسانی به شهرهای باقی مانده سیستان و بلوچستان نیاز است که در آینده انجام خواهد شدوی با بیان اینکه اجرای این طرح از سال ۹۸ آغاز شده است گفت: در ادامه این طرح بزرگ گازرسانی به چابهار، طرح‌های تازه‌ای برای گازرسانی به شهرهای اطراف این خط لوله تعریف شده است.

مشهوری با تاکید بر بهره‌مندی حداکثری از تجهیزات و توان داخل در اجرای این طرح اظهارداشت: به جز تولید ورق‌ های ۵۶ و ۴۲ اینچ و بخش کمی از شیرآلات و تجهیزات ابزار دقیق، تقریبا تمامی تجهیزات تولید داخل است و پیمانکاران، مهندسان و کارکنان ایرانی کار را انجام دادند.

وی افزود: این طرح بزرگ گازرسانی به‌ دلیل شیوع ویروس کرونا و نبود اجازه خروج از شهرها برای حمل‌ و نقل تجهیزات، همچنین حضور کارکنان و کارگران در زمانی متوقف و از سویی افزایش نرخ ارز سبب شد تکمیل پروژه با تاخیر روبه‌رو شد که سرانجام به پایان رسید.

وزش باد شدید و بادهای موسمی ۱۲۰ روزه، غلظت پراکندگی ذرات خاک معلق در هوا، عدم دسترسی به آب کافی و امکانات صنعتی، تامین ماشین آلات و نیروی متخصص از جمله محدودیت های پروژه گاز ایرانشهر - چابهار و کنارک بوده است

گازرسانی به سیستان و بلوچستان تحقق آرزوی دیرین+ فیلم

پیشرفت قابل ملاحضه گازرسانی به سیستان و بلوچستان

سخنگوی دولت گفت: اولویت دولت سیزدهم از ابتدا، خدمتگزاری به مناطق کم‌برخوردار و جبران عقب‌ماندگی‌ها بوده و هست و از این رو توجه ویژه‌ای نیز به سیستان و بلوچستان داشته تا روند عملیات اجرایی گازرسانی به این استان با قوت و تلاش شبانه روزی همکاران در وزارت نفت ادامه دارد.

علی بهادری جهرمی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره گازرسانی به شهرهای جنوبی سیستان و بلوچستان گفت: همزمان با میلاد با سعادت حضرت ولی عصر (عج)، خط انتقال گاز ایرانشهر به چابهار به طول ۲۹۰ کیلومتر و با هزینه ۴۱۰ میلیون دلار (معادل معادل بیست هزار میلیارد تومان) آماده افتتاح و بهره‌برداری شده است.

وی در خصوص گازرسانی به شهرستان های زابل، زهک، نیمروز، هیرمند و هامون گفت: خط انتقال گاز زاهدان به منطقه سیستان هم در اردیبهشت ماه پارسال در دولت سیزدهم تزریق گاز شد و در حال حاضر در این منطقه، شهر زابل گازدار است.

سخنگوی دولت افزود: شهر زابل ۵۰۰ کیلومتر شبکه مورد نیاز دارد که تاکنون ۴۷۰ کیلومتر اجرا و ۲۰۰ کیلومتر نیز گازدار شده است، در این شهر حدود ۲۰ هزار علمک نیز مورد نیاز است که نصب علمک ها آغاز شده و در حال تکمیل است.

وی در مورد وضعیت پیشرفت گازرسانی به سایر شهرهای سیستان و بلوچستان ادامه داد: شبکه‌های مورد نیاز شهرهای ادیمی (مرکز نیمروز)؛ دوست محمد (مرکز هیرمند)؛ محمدآباد( مرکز هامون) و زهک (مرکز زهک) نیز با متراژ حدود ۲۸۰ کیلومتر به صورت کامل اجرا شده و فقط مراحل نهایی اجرای خطوط تغذیه بین این شهرها باقیمانده است که در حال اجرا است، پیش بینی می‌شود این ۴ شهر در ماه‌های ابتدایی سال آینده گازدار شوند.

بهادری جهرمی ابراز امیدواری کرد که در دولت سیزدهم اقدامات گازرسانی در استان سیستان و بلوچستان به ثمر برسد.

۱۲۵ هزار و ۶۰۶ مشترک گاز در سیستان و بلوچستان

مدیرعامل شرکت گاز سیستان و بلوچستان در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: ۱۰۶ هزار و ۶۷۰ مشترک در زاهدان، ۷۵۰ مشترک در زابل، ۱۶ هزار و ۶۵۳ مشترک در ایرانشهر، ۸۲۷ مشترک در بمپور و ۷۰۶ مشترک در محمدان تاکنون از گاز شهری بهره‌مند شدند.

محمدرضا میرشکاری گفت: متراژ لوله‌گذاری گاز تا کنون در زاهدان یک‌هزار و ۴۱۱ کیلومتر، زابل ۴۷۵ کیلومتر، ادیمی و دوست محمد ۱۴۳ کیلومتر، محمدآباد و زهک ۱۳۵ کیلومتر، علی اکبر ۳۶ کیلومتر، ایرانشهر ۴۵۴ کیلومتر، خاش ۳۹۱ کیلومتر، چابهار ۲۸ کیلومتر، میرجاوه، ده رییس، ریگ ملک و نوک آباد ۷۱ کیلومتر، بمپور ۷۳ کیلومتر، محمدان ۵۶ کیلومتر، بزمان ۶۳ کیلومتر، دلگان ۱۰۳ کیلومتر و اسماعیل آباد و روستاهای خاش ۴۲۴ کیلومتر انجام شده است.

وی افزود: کل متراژ مورد نیاز در زاهدان یک‌هزار و ۴۰۰ کیلومتر، زابل ۴۹۸ کیلومتر، ادیمی و دوست محمد ۱۴۳ کیلومتر، محمدآباد و زهک ۱۳۵ کیلومتر، علی اکبر ۴۱ کیلومتر، ایرانشهر ۴۴۰ کیلومتر، چابهار ۴۵۰ کیلومتر، خاش ۳۹۱ کیلومتر، میرجاوه ۲۷۸ کیلومتر، بمپور ۱۰۰ کیلومتر، محمدان ۶۰ کیلومتر، بزمان ۶۵ کیلومتر، دلگان ۱۰۶ کیلومتر و اسماعیل آباد و روستاهای خاش ۴۰۰ کیلومتر مورد نیاز است.

گازرسانی به شهرها و روستاهای سیستان و بلوچستان در صدر برنامه‌های شرکت ملی گاز ایران قرار دارد که در این راستا شرکت‌های گاز استانی خراسان رضوی، فارس، یزد و خراسان جنوبی به منظور تسریع در انجام عملیات اجرایی تحت عنوان استان‌های معین در این استان مشغول فعالیت هستندمدیرعامل شرکت گاز سیستان و بلوچستان بیان کرد: همچنین ۶۲ هزار و ۶۲۷ علمک گاز در زاهدان، پنج هزارو ۸۲۰ علمک زابل، ۱۳ هزار و ۹۵۸ علمک ایرانشهر، ۲۷۸ علمک خاش، هزار و ۳۸۶ علمک بمپور، هزار و ۹۲ علمک محمدان و هزارو ۱۰۰ علمک بزمان در مقابل منازل مردم نصب شده است.

وی بیان کرد: همزمان با فرا رسیدن چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و در ادامه روند توسعه گازرسانی و خدمات‌رسانی در سیستان و بلوچستان طرح‌های گازرسانی به شهر زابل با هدف بهره‌مندی بیش‌از ۳۵ هزار و ۴۰۰ خانوارشهری، گازرسانی به شهر اسماعیل آباد به جهت بهره‌مندی حدود یک‌هزار و ۲۰۰ خانوار شهری و گازرسانی به ۱۲۰ روستای محدوده شهرستان خاش به جهت بهره‌مندی ۹ هزار و ۲۰۰ خانوار روستایی از گاز طبیعی به بهره‌برداری رسید.

میرشکار ادامه داد: در بخش صنایع و مصرف کنندگان عمده نیز طرح گازرسانی به شهرک‌های کامبوزیا و کارگاهی شهر زاهدان به منظور تامین سوخت ۷۴۰ واحد تولیدی و صنعتی مستقر در شهرک‌های مذکور، به بهره‌برداری رسید.

وی اظهارداشت: با حمایت‌های صورت گرفته از طرف شرکت ملی گاز ایران و همت کارکنان شرکت گاز استان، عملیات اجرایی چهار طرح گازرسانی شامل گازرسانی به فاز یک شهر چابهار، گازرسانی به شهر علی اکبر، گازرسانی به شهر قصرقند و عملیات گازرسانی به ۴۷ روستای شهرستان نیمروز واقع در منطقه سیستان گرامیداشت چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی آغاز شد که تحقق این اقدامات، زمینه بهره‌مندی بیش‌از ۳۵ هزار خانوار را به ارمغان خواهد آورد.

بیشتر بخوانید:

گازرسانی به سیستان و بلوچستان؛ از ایده تا اجرا

تحقق وعده رییس جمهور/گاز به خاش رسید

گاز در یک قدمی چابهار

گازرسانی به سیستان و بلوچستان تحقق آرزوی دیرین+ فیلم

جلوگیری از مصرف مازوت در کارخانه های سیمان سیستان و خاش

مدیرکل امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: متعاقب افتتاح خط انتقال گاز از زاهدان به زابل، تزریق گاز به کارخانه سیمان زابل در مهرماه سال ۱۴۰۱ انجام شده و این کارخانه به شبکه گاز طبیعی متصل و با اتصال کارخانه سیمان سیستان به شبکه گاز، از مصرف بیش‌از هشت میلیون لیتر مازوت در هر ماه جلوگیری شد.

مجتبی شجاعی گفت: با جایگزینی گاز طبیعی به جای سوخت مازوت، بار ترافیکی بالای ناوگان حمل فرآورده در مسیر انتقال فرآورده به کارخانه مزبور حذف و همچنین به دنبال افتتاح خط انتقال گاز ایرانشهر - پاییزان - خاش، خط انتقال گاز طبیعی به کارخانه سیمان خاش احداث و با اتصال این کارخانه به شبکه گاز که بزودی رقم خواهد خورد از مصرف بیش‌از هفت میلیون لیتر سوخت مازوت در این کارخانه از محل جایگزینی انرژی گاز طبیعی جلوگیری می‌شود.

وی با اشاره به اهتمام دولت به توسعه سیستان و بلوچستان و تلاش دستگاه‌های اجرایی بر توسعه گازرسانی افزود: یکی از خطوط مهم انتقال گاز در حال اجرای استان، خط انتقال گاز ایرانشهر به چابهار بوده که هم‌اینک اماده افتتاح است.

گازرسانی به فضاهای آموزشی از دیگر خدمات دولت سیزدهم در سیستان و بلوچستان محسوب می‌شود که در این زمینه از مجموع ۲۳۱ مدرسه دولتی در حال بهره برداری شهر زاهدان، ۱۹۰ مدرسه یا دارای انشعاب گاز است و یا در مرحله اخذ انشعاب که بیانگر بهره‌مندی ۸۲درصدی مدارس دولتی این شهر از شبکه گاز استمدیرکل امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان بیان کرد: هدف اصلی از اجرای این طرح تامین خوراک برای صنایع فولاد و پتروشیمی در حال اجرای سواحل مکران است که با افتتاح این صنایع و اشتغال بالای ایجاد شده بخش بزرگی از نگرانی‌ ها در زمینه بیکاری جوانان استان در حوزه جنوب رفع خواهد شد.

وی گفت: از کل یک‌هزار و ۴۰۰ کیلومتر شبکه توزیع گاز مورد نیاز شهر زاهدان، یک‌هزار و ۴۰۰ کیلومتر اجرا شده که می‌توان گفت ۱۰۰ درصد شبکه توزیع گاز شهر زاهدان به عنوان مرکز استان به اتمام رسیده و در حال حاضر این شهر با داشتن بیش از ۹۹ هزار مشترک گاز، ۷۰ درصد جمعیت آن دارای اشتراک گاز هستند.

شجاعی اظهارداشت: در خاش از ۳۹۱ کیلومتر شبکه ۱۰۰ درصد شبکه توزیع این شهرستان انجام شده و درحال حاضر این شهر آماده تزریق گاز است.

وی افزود: از دیگر دستاوردهای مهم دولت سیزدهم، گازرسانی به فضاهای آموزشی است که در این زمینه از مجموع ۲۳۱ مدرسه دولتی در حال بهره برداری شهر زاهدان، ۱۹۰ مدرسه یا دارای انشعاب گاز است و یا در مرحله اخذ انشعاب که بیانگر بهره‌مندی ۸۲درصدی مدارس دولتی این شهر از شبکه گاز است.

مدیرکل امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان گازدار کردن ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی بزرگ از جمله سیمان زابل، سیمان خاش و گازدار شدن شهرک صنعتی ایرانشهر، افزایش حدود ۳۸ هزار مشترک جدید گاز شهری، پیشرفت عملیات اجرایی طرح گازرسانی به حوزه چابهار، دریافت مجوز ۲۳ جایگاه عرضه سوخت در سطح استان و انجام پیگیری‌های لازم برای تحقق و اجرای این ۲۳ جایگاه را از دیگر اقدامات دولت سیزدهم در بخش گاز سیستان و بلوچستان عنوان کرد.

وی بیان کرد: اقدام به موقع و همراهی مردم در سرعت طرح‌ ها تاثیر فراوانی دارد و خوشبختانه همکاری مردم استان سیستان و بلوچستان بی‌ نظیر است.

گازرسانی به سیستان و بلوچستان تحقق آرزوی دیرین+ فیلم

بهره‌مندی هفت شهر و ۲۵ روستای سیستان و بلوچستان از گاز شهری

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: به برکت پیروزی انقلاب اسلامی هفت شهر از ۵۵ شهر و ۲۵ روستا از سه هزار و ۲۸۰ روستای دارای قابلیت گازرسانی این استان تا کنون گازدار شده‌ است.

منصور بیجار اظهارداشت: تاکنون چهار هزار و ۱۳۷ کیلومتر شبکه گاز رسانی در سیستان و بلوچستان اجرا شده است.

وی ادامه داد: هم‌اینک با گازدار شدن ۲ هزار و ۳۷۱ کیلومتر خط لوله انتقال در سیستان و بلوچستان بیش‌از ۱۱۹ هزار و ۶۴۳ خانوار شهری و ۲ هزار و ۱۶۷ خانوار روستایی از گازشهری برخوردار شده‌اند.

معاون استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: همچنین یک‌هزار و ۷۲۰ میلیارد تومان نیز از ابتدای شروع پروژه تا بهمن ماه سال ۱۴۰۱ برای گازرسانی به این استان هزینه شده است.

وی گفت: پروژه عظیم انتقال گاز از عسلویه به سیستان و بلوچستان به طول ۹۰۲ کیلومتر در سال ۱۳۸۴ آغاز شد که در شهریورماه ۱۳۸۹به شهرستان ایرانشهر و در اسفندماه سال ۱۳۹۵ به زاهدان رسید و در ادامه توسعه شبکه،گازرسانی به منطقه سیستان عملیاتی شد و خط انتقال گاز از زاهدان به زابل به طول ۱۰۸ کیلومتر انجام و این خط در اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ به بهره برداری رسید.

بیجار افزود: به منظور تسریع در حوزه گازرسانی در سیستان و بلوچستان مقرر شد طرح ضربتی گازرسانی با استفاده از ظرفیت استان‌های معین آغاز شود و گازرسانی به شهرهای مرکزی و غربی استان شامل زاهدان، خاش، میرجاوه و تفتان، شهرهای شمالی شامل زابل، زهک، هامون، نیمروز و هیرمند، شهرهای شرقی استان شامل سراوان، سیب سوران، مهرستان، و شهرهای جنوبی استان شامل دشتیاری، چابهار،کنارک، راسک، سرباز، قصرقند، نیکشهر و فنوج در دستورکار قرار گرفت.

حدود ۶۷۳ مشترک در سیستان و بلوچستان از گاز برخوردار شدند و بقیه شبکه‌ها انتقال شامل خط ایرانشهر به چابهار بزودی تزریق گاز انجام خواهد شد

وی بیان کرد: هم‌اینک باقی‌مانده شبکه شهرهای زابل، زهک، هامون، نیمروز و هیرمند نیز در حال اجراست که تا کنون ۲۵۰ کیلومتر شبکه اجرا شده در این شهرها، گازدار است.

معاون عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان افزود: فاز اول خط انتقال گاز از خاش تا پالیزان به طول ۱۰۵ کیلومتر و در گستره دوم خط انتقال تا میرجاوه به طول ۱۰۹ کیلومتر نیز اجرا و گازدار شده و عملیات احداث فاز دوم خط انتقال گاز پالیزان به پسکوه، پسکوه به سوران و پسکوه به مهرستان به طول ۱۵۳ کیلومتر آغاز شده که پیش‌بینی می‌شود تا پایان امسال به بهره برداری برسد.

وی ادامه داد: عملیات گاز رسانی به شهرستان سراوان، سیب و سوران، مهرستان و گلشن نیز تاکنون بیش‌از ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

بیجار در خصوص گازرسانی به شهرهای جنوبی سیستان و بلوچستان نیز گفت: خط انتقال گاز از ایرانشهر به چابهار ۲۷۰ کیلومتر است و در چهار فاز در حال اجراست که با اتمام این پروژه، گازرسانی به شهرهای چابهار، کنارک، زرآباد و دشتیاری انجام خواهد شد و مقرر شد از ابتدای اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲ تأسیسات تقویت فشار شماره ۱ و ۲ بر روی خط هفتم سراسری اجرایی شود.

وی تصریح کرد: هم‌اینک شهرهای زاهدان، زابل،ایرانشهر، خاش، بمپور، محمدان، بزمان گازدار شده‌اند و عملیات گازرسانی به شهرهای ادیمی، دوست محمد، محمد آباد، زهک، علی اکبر، میرجاوه، دلگان، اسماعیل آباد، روستاهای خاش و روستاهای ایرانشهر و بمپور در دست اجرا است.

معاون استاندار سیستان و بلوچستان اظهارداشت: با ورود گاز به شهرهای این استان بیش‌از ۹ واحد تولیدی و شهرک صنعتی در استان نیز از گاز شهری برخودار شدند.

وی افزود: هم‌اینک با گازرسانی به چهار نیروگاه در سیستان و بلوچستان صرفه جویی قابل ملاحظه‌ای در مصرف فرآورده‌های نفتی شده است.

گازرسانی به سیستان و بلوچستان تحقق آرزوی دیرین+ فیلم

گازرسانی به شهرچابهار خدمتی ماندگار از دولت مردمی برای ساحل نشینان مَکُران

نماینده مردم شهرستان‌های چابهار، نیکشهر، کنارک، قصرقند، دشتیاری و زرآباد در مجلس شورای اسلامی گفت: تلاش برای تکمیل خط لوله ایرانشهر به شهرهای جنوب سیستان و بلوچستان و آغاز گازرسانی به شهرچابهار بزرگترین بندر اقیانوسی ایران از خدمات ماندگار دولت مردمی است.

معین الدین سعیدی ایرنا اظهارداشت: گازرسانی به شهر چابهار به طول ۲۵۰ کیلومتر با اعتبار۵۰۰ میلیارد تومان که پارسال آغاز شده و فاز دوم آن که امسال آغاز می‌شود به طول ۳۵۰ کیلومتر با اعتبار ۶۰۰ میلیارد تومان طی یک سال افتتاح می‌شود.

وی افزود: در هر قسمتی از شهر چابهار که عملیات لوله گذاری انجام شده باشد طبق اعلام شرکت گاز علمک نصب تا مردم از گاز بهره‌مند شوند.

نماینده حوزه انتخابیه چابهار در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه گازرسانی به قصرقند، کنارک، نیکشهر، دشتیاری و سایر روستاها و بخش‌ها و دهستان‌ها نیز به مرور اجرایی می‌شود، افزود: مطالعات همه شهرهای سیستان و بلوچستان با پنج شرکت در سال ۱۴۰۲ توسط شرکت گاز در حال برنامه‌ریزی است و امیدواریم بسیاری از مناطق این استان از گاز بهره‌مند شوند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha