۹ فروردین ۱۴۰۲، ۱۳:۳۸
کد خبر: 85069014
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

فرماندار جیرفت: لوله‌های رها شده پیمانکار گاز تخریب سیل را زیاد کرد

جیرفت- ایرنا- فرماندار جیرفت با اشاره به آخرین وضعیت خسارت های سیلاب در این شهرستان طی دیشب تاکنون به علت افزایش آسیب های سیلاب نیز پرداخت و گفت: انباشت لوله های رهاشده پیمانکار شرکت گاز در دهانه پل سبب افزایش مشکلات شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا احمد بلندنظر روز چهارشنبه در نشست ستاد مدیریت بحران شهرستان جیرفت به ریاست استاندار کرمان اظهارداشت: پیمانکار شرکت گاز کانالی حفاری کرده و لوله‌های داخل آن را نپوشانده که این لوله‌ها را آب می‌برد و دهانه‌های پل آبگرم با ۱۰ دهانه‌ را گرفته بوده است.

به گفته وی به دنبال این وضعیت درختان به دهانه پل گیر می‌کنند و موجب می‌شود آب جمع شده از روی پل بگذرد.

بلندنظر با اشاره به اینکه بعد از بارندگی‌های شدید، آب از ارتفاعات بالادست روستاهای بخش اسماعیلی به شکل سیلاب به منطقه وارد شد، افزود:یک خودرو وارد مسیر پل و سپس سیلاب موجب مرگ سه نفر از سرنشینان آن شد.

وی با بیان اینکه پنج روستای بخش اسماعیلی در سیلاب دیشب دچار خسارت هایی شدند، ادامه داد: در این سیلاب منزلی تخریب نشده اما آبگرفتگی و خسارت به وسایل منازل وارد شده است.

فرماندار جیرفت با اشاره به اینکه هلال‌احمر، بسیج و سپاه در منطقه حضور پیدا کردند و به کمک مردم سیل زده رفتند، گفت: برخی از این روستاهای مناطق سیل زده در یک پهنه سیلابی قرار دارند و ساخت و سازها در این مسیر صورت گرفته که با کمترین بارندگی دچار سیلاب می‌شوند.

وی افزود: ادارات مقداری از زمین‌ها را که در زون (محدوده)( آبی شهر است واگذار کرده بودند اما چون زون آبی بوده اجازه کاری بر روی زمین داده نشده بود و ستاد بحران تصمیم به تقویت خاکریز در آنجا می‌گیرد.

بلندنظر با اشاره به اینکه در این ماجرا شرکت تعاونی از ستاد بحران شاکی می‌شود و حکم قضایی تخریب بخشی از سیل بند را می‌گیرد، گفت: کوتاهی و ترک فعل از سوی مسئولان آن زمان رخ داده و برای اعتراض در دادگاه حضور پیدا نکردند.

وی ادامه داد: یک ماه پیش قصد اجرای حکم و تخریب بخشی از خاکریز سیل‌بند را داشتند که با رایزنی موضوع را به تعویق انداختیم اما ۲ هفته گذشته حکم اجرا شد.

فرماندار جیرفت افزود: ۴۰۰ متر از خاکریز بالادست شهرک شهید بهشتی برداشته و از آنجا آب وارد شهر شد که با کمک راهداری و شهرداری آب را به قسمت دیگری هدایت کردیم.

به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام میثم تارم امام جمعه جیرفت نیز در این جلسه با بیان اینکه مدیران مسائل بحران را جدی بگیرند تا شاهد خسارت‌ها نباشیم، افزود: از هر طریق قانونی سیل‌بند باید احیا شود زیرا از بین رفتن این سیل بند تهدید جدی برای این شهر است.

به گفته وی هر دستگاهی که با کوتاهی موجب خسارت می‌شود باید پاسخگو باشد.

حجت الاسلام تارم افزود: همیشه سیل شهر را تهدید می‌کرده و سیل‌بند مانع بوده است؛ اکنون از قسمت تخریب شده آب وارد شهر شد و اگر نیم ساعت دیگر باران ادامه داشت خطرات جدی شهر را تهدید می‌کرد.

بیمه کشاورزان پیگیری شود

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست افزود: به دلیل بسته شدن پُل روستای آبگرم، سیل وارد روستا و زمین‌ها شده است.

ذبیح الله اعظمی ادامه داد: سیل به زمین‌ها و مزارع آسیب زده بنابراین جهاد کشاورزی پیگیر بیمه کشاورزان و محصولات شود تا متضرر نشوند.

وی ادامه داد: کار احداث پایگاه هلال احمر بخش اسماعیلی پیش نرفته و ساماندهی رودخانه ملنتی نیز مصوب شده اما اجرا نشده است.

جزییات تخریب در بخش اسماعیلی

بخشدار اسماعیلی شهرستان جیرفت نیز در این نشست گفت: ۱۶۵ چشمه بهداشتی و ۶۷ هکتار زمین در سیلاب آسیب دیده، چهار پل تخریب شده و نیاز مبرم به ساخت ۶ پل دیگر وجود دارد.

موسی مرسل‌پور افزود: اگر دقایقی بیشتر بارندگی در روستای گساله سفلی ادامه داشت جان ساکنان آن که در محاصره آب هستند به خطر می‌افتاد و این روستا نیاز به چهار پل اصلی دارد.

وی با اشاره به اینکه ورودی و خروجی روستاهای اکبرآباد و آبگرم هم نیاز به پل دارد، تصریح کرد: قسمتی از روستای آبگرم در پهنه سیلاب قرار دارد و باید تخلیه شود.

بخشدار اسماعیلی تاکید کرد: این بخش به پایگاه امداد جاده‌ای نیاز دارد که دیشب جای خالی آن آن احساس شد.

بنیاد مسکن برای ساخت و ساز در زون سیلاب اصرار نکند

مدیر امور منابع آب شهرستان جیرفت نیز در این نشست گفت: ۸۰ درصد طرح‌های هادی در پهنه سیلابی است و نباید بنیاد مسکن توقع داشته باشد اجازه ساخت و ساز در پهنه دهیم.

حمید آذربیگ افزود: با بارندگی در دَلفارد روان‌آب‌ها وارد رودخانه شور می‌شود و برای ساماندهی آن نیاز به اعتبار ملی است.

وی با اشاره به اینکه لایروبی و دیوراهایی که ایجاد شده مُسکن است، ادامه داد: کار در این زمینه در هر کیلومتر ۱۵ تا ۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

سند زمین‌ها در زون آبی جیرفت خلاف قانون است

سرپرست شهرداری جیرفت نیز در این نشست گفت: سند صادره برای زمین‌ها در زون آبی شهر برخلاف قوانین و مقرارت بوده است.

تورج امیرافضلی با اشاره به اینکه علاوه بر آبگرفتگی منازل مردم، زیرساخت‌ها در شهرک شهید بهشتی نیز تخریب شد، گفت: حد مرز زمین فرهنگیان و زمین دولت مشخص شود تا سیل‌بند را بتوانیم در زمین‌های دولت ایجاد کنیم.

وی با اشاره به اینکه در کلرود و کهروئیه در حاشیه شهر هم میزان تخریب بویژه باغات مردم بالا بود، اضافه کرد: تجهیزات شهرداری محدود و مربوط به ۱۸ سال قبل و فرسوده شده است.

۱۰۵ واحد آموزشی شهرستان جیرفت غیرایمن است

نماینده اداره آموزش و پرورش شهرستان جیرفت نیز در این نشست گفت: از ۳۳۶ واحد آموزشی شهرستان ۸۶ واحد آموزشی روستایی و ۱۹ واحد آموزشی شهری تخریبی و غیرایمن است که بناچار از آنها استفاده می کنیم.

سید ایوب حسینی افزود: در سیل اخیر ۱۰ واحد آموزشی در روستا و هشت واحد شهری و حتی ساختمان اداری دچار خسارت شد.

وی با بیان اینکه تملک دارایی را از آموزش و پرورش گرفته و به نوسازی داده‌اند اضافه کرد: اداره نوسازی هم با پیمانکار کارها را انجام می‌دهد که پیمانکاران هم تعمیرات جزیی را نمی‌پذیرند.

به گزارش ایرنا استاندار کرمان نیز در این جلسه حضور داشت که دستور داد ترمیم سیل بند حاشیه جیرفت با فوریت انجام و در صورت نیاز زمین معوض به شرکت تعاونی یادشده واگذار شود.

در این زمینه بیشتر بخوانید:

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha