۱۲ مهر ۱۴۰۲، ۷:۴۵
کد خبرنگار: 1449
کد خبر: 85246936
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

امتداد فصل گردشگری پاییزی ملایر در جشنواره خوشه برتر

همدان- ایرنا- فصل هزار رنگ پاییز بار دیگر روزهای به یادماندنی را با حضور گردشگران بی‌شماری از سراسر کشور در دفتر جهان شهر ملایر ثبت کرد و جشن رونمایی از نشان جهانی انگور و جشنواره‌ خوشه برتر تکمیل کننده فصل گردشگری این شهر بود.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ یازدهمین آوردگاه خوشه‌های برتر انگور در قلب درّه جوزان ملایر امسال متفاوت از سال‌های قبل برگزار شد، متفاوت از آن جهت که "نظام تولید انگور" صاحب نشان جهانی شد و برای همیشه آن را بر سینه تاکستان‌هایش حک کرد.

مردم جهان شهر ملایر هیچگاه دهم آذر ۱۳۹۷ را فراموش نمی‌کنند؛ روزی که نظام تولید انگور درُه جوزان در سازمان جهانی خوار و بار کشاورزی ملل متحد(فائو) به عنوان پنجاه و سومین میراث کشاورزی جهان ثبت شد و با این رویداد دروازه های گردشگری را به روی همنوعان خود گشودند.

و امروز ملایر با ۲ عنوان جهانی انگور و مبلمان منبت روزها و لحظه‌های پُرآوازه‌ای را برای مردم در اقصی نقاط کشور ماندگار کرده است و با خوشه‌های زرّینش با قدمتی صدها ساله، قد کشید و حالا به آنسوی جهان رخ‌نمایی می‌کند.

هر فصل ملایر با تدبیر مسئولان این شهرستان، یک فصل گردشگری در حوزه‌های مختلف است، از جشنواره آلبالوی زنگنه گرفته تا جشنواره‌های مبل و منبت، جشنواره ترشیجات و شوریجات سامن و شیره‌پزی ملایر در روستای ازناوله، امروز سازِ گردشگری پاییزی در روستای تاریخی جوزان، مهد انگور ملایر کوک شد و گردشگران زیادی را با وجود اولین بارش پاییزی به این منطقه کشاند.

امتداد فصل گردشگری پاییزی ملایر در جشنواره خوشه برتر

اجرای ساز و دُهُل محلی، اجرای موسیقی سنتی و چوب‌بازی و اجرای گروه تواشیح مریانج، هنرنمایی هنرمندان استانی و شهرستانی و حمل تَبَق‌هایی از انگور، کلوچه محلی و محصولات تولیدی منطقه، بخش‌های متنوع این جشنواره بود که برای دومین سال پیاپی در روستای تاریخی جوزان برگزار شد و دهیار و اعضای شورای اسلامی روستا، بخشدار مرکزی، شرکت تعاونی پیمان گستر و جهاد کشاورزی استان و شهرستان برای برگزاری هر چه بهتر این جشنواره سنگ‌تمام گذاشتند.

ملایر؛ شهر جشنواره‌ها

برپایی غرفه‌های سوغات محلی، مشتقات تولید انگور، غرفه‌های صنایع دستی و سبدهایی مملو از خوشه‌های طلایی انگور، آش محلی و چای ذغالی از دیگر بخش‌های جشنواره بود که نشان داد روستای جوزان ظرفیت‌ها و توانمندی‌های ویژه‌ای برای معرفی انگور و کشمش و فرآورده‌های آن و نشان جهانی انگور دارد.

امتداد فصل گردشگری پاییزی ملایر در جشنواره خوشه برتر

معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر عصر سه‌شنبه در مراسم جشن رونمایی از نشان جهانی انگور دره جوزان و یازدهمین جشنواره خوشه برتر در روستای تاریخی جوزان، اظهار داشت: امسال به نحو شایسته‌ای این جشنواره در روستای جوزان برگزار شد.

"سلمان اسماعیلی" با بیان اینکه سالانه حدود ۲۷۶ هزار تُن انگور از سطح ۱۲ هزار هکتار باغ‌های این شهرستان برداشت می‌شود، افزود: عمده محصول تولیدی انگور با ۴۳ هزار تُن به کشمش تبدیل می‌شود که جنبه صادراتی دارد و اشتغال و رونق اقتصادی خوبی را ایجاد کرده است.

وی با اشاره به تولید سالانه هشت هزار و ۱۰۰ تُن شیره انگور در ملایر، بیان کرد: همزمان با جشنواره خوشه برتر، از سند جیاس انگور ملایر نیز رونمایی شد که این سند جهانی یک افتخار ملی است.

امتداد فصل گردشگری پاییزی ملایر در جشنواره خوشه برتر

جیاس انگور ملایر یک افتخار ملی و جهانی است

فرماندار ویژه ملایر برگزاری جشنواره‌های متعددی همچون آلبالوی زنگنه، ترشیجات و شوریجات سامن، شیره‌پزی، بادام و گردو علی‌آباد و دیگر جشنواره‌ها را در راستای توسعه و رونق گردشگری، معرفی بیشتر محصولات ملایر، معرفی جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی و تفریحی ملایر و رونق اقتصادی این شهرستان عنوان کرد.

فرماندار: انگور ملایر رقبای جدی بسیاری داشت، اما با تلاش و پیگیری‌های مستمر، نشان جهانی این میراث مهم کشاورزی برای همیشه به نام ملایر و درّه تاریخی جوزان ثیت شد.

اسماعیلی با بیان اینکه برگزاری جشنواره‌ها در فصل پاییز یک رونق گردشگری مبتنی بر محصولات کشاورزی و باغی ملایر با حضور و استقبال بسیار خوب مردم در جریان است، افزود: ملایر به شهر جشنواره‌ها تبدیل شده و عمدتا مبتنی بر صنایع غذایی و محصولات کشاورزی است.

به گفته وی؛ انگور ملایر رقبای جدی بسیاری داشت، اما با تلاش و پیگیری‌های مستمر، نشان جهانی این میراث مهم کشاورزی برای همیشه به نام ملایر و درّه تاریخی جوزان ثبت شد.

امتداد فصل گردشگری پاییزی ملایر در جشنواره خوشه برتر

قنوات ملایر لایروبی می‌شود

معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی نیز ملایر را یکی از مناطق مستعد تولید انگور در کشور دانست و گفت: وظیفه وزارت جهاد کشاورزی حمایت از باغداران و کشاورزان است.

"صفدر نیازی‌شهرکی" با اشاره به اجرای پروژه‌های مختلفی در حوزه آب و خاک و قنوات، بیان کرد: با توجه به اینکه ۲۵ درصد قنوات استان همدان در شهرستان ملایر است، اعتباراتی را برای لایروبی قنوات این شهرستان اختصاص دادیم.

وی یادآور شد: پروژه "از آبخیز تا جالیز" نیز توسط وزارت جهاد کشاورزی با همکاری منابع طبیعی در دست اجرا است و اولویت دیگر ما آبیاری‌های هوشمند است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان نیز گفت: ملایر ۲۹ درصد سطح زیر کشت و ۳۷ درصد میزان تولید انگور را در استان دارد.

امتداد فصل گردشگری پاییزی ملایر در جشنواره خوشه برتر

ملایر در جایگاه نخست اجرای طرح فراز

"رضا بهراملو" با بیان اینکه ملایر یکی از قطب‌های تولید انگور کشور است و عمده تولید تبدیل به کشمش می‌شود که عمدتا صادراتی است، افزود: عملکرد انگور کشور در هر هکتار ۱۴ تُن، در استان همدان ۱۸ تُن و در ملایر ۲۴ تُن در هکتار است و روش‌های خاصی برای تولید دارد.

بهراملو: نقشه تولید انگور یکی از برنامه‌های ما است که با کمک تولید کنندگان، باغداران، محققان و دانشگاهیان تهیه شده و تمامی مسائل فنی، اقتصادی و بازرگانی و صنایع تبدیلی در این نقشه دیده شده است.

وی تاکید کرد: نقشه تولید انگور یکی از برنامه‌های ما است که با کمک تولید کنندگان، باغداران، محققان و دانشگاهیان تهیه شده و تمامی مسائل فنی، اقتصادی، بازرگانی و صنایع تبدیلی در این نقشه دیده شده است.

بهراملو اجرای طرح فَراز را یکی از اولویت‌های مهم در حوزه انگور دانست و اظهار داشت: ملایر رتبه نخست استان را در اجرای طرح فراز دارد و از ۳۰۰ هکتار طرح فراز در استان، بیش از ۱۰۰ هکتار در ملایر اجرا شده که در جلوگیری از سرمازدگی، ارتقای بهره‌وری و کاهش مصرف آب اثرگذار است.

امتداد فصل گردشگری پاییزی ملایر در جشنواره خوشه برتر

به گزارش ایرنا؛ در حاشیه یازدهمین جشنواره خوشه برتر، نشان جهانی انگور درّه جوزان ملایر یا حضور معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، فرماندار ویژه ملایر، نمایندگان مردم ملایر در محلس، جمعی از مسئولان کشوری، استانی و شهرستانی و استقبال پرشور مردم، رونمایی شد.

همچنین پس از داوری خوشه‌های برتر انگور که از استان‌ها و شهرهای انگورخیز کشور در بخش مسابقه شرکت کرده بودند، سه نفر به عنوان خدشه برتر و یک نفر به عنوان سنگین‌ترین خوشه انتخاب شدند.

وزن و سلامت خوشه، رسیدگی و درصد قند، درشتی و یکنواختی حبه‌ها، رنگ و قابلیت حمل و نقل خوشه‌ها از جمله آیتم‌های انتخاب خوشه‌های برتر بود که "امید مرادی‌فر" از استان مرکزی به عنوان سنگین‌ترین خوشه، "مهسا مختارجوزانی" از ملایر، "امیرعلیریحانی" از ارومیه و "عباس سرکبود" از ملایر عنوان خوشه‌های برتر را کسب کردند.

شهرستان ملایر دارای بیش از ۱۲ هزار هکتار باغ انگور است که سالانه بیش از ۲۷۰ هزار تُن انگور از سطح تاکستان‌ها برداشت می‌شود و نظام تولید انگور دره جوزان سال ۱۳۹۷ در سازمان فائو ثبت جهانی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha