هفت هزار مگاوات به تولید برق کشور در دولت سیزدهم اضافه شد

اصفهان- ایرنا- معاون وزیر نیرو و رییس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) گفت: از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم تاکنون هفت هزار مگاوات نیروگاه جدید به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شده است.

به گزارش ایرنا، محمود کمانی روز یکشنبه در آیین بهره‌برداری از نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی "جرقویه ۲" و سامانه پایش آن واقع در شرق اصفهان با اشاره به پیک مصرف ۷۳ هزار و ۵۰۰ مگاواتی برق امسال افزود: این مقدار مصرف بدلیل گرمای بی‌سابقه تابستان سالجاری حدود یکهزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار مگاوات بیش از پیش‌بینی‌ها بود.
وی اضافه کرد: وزارت نیرو طوری برنامه‌ریزی کرده بود تا مصرف ۱۰ هزار مگاوات برق در کشور مدیریت شود.

کمانی تصریح کرد: با این وجود شدت گرما، در عمل سه هزار مگاوات مصرف بیش از پیش‌بینی‌ها به کشور تحمیل کرد و این مساله موجب اعمال مدیریت مصرف در شهرک های صنعتی و بعضی از صنایع بزرگ کشور شد.
معاون وزیر نیرو هشدار داد: اگر با همین شرایط پیش برویم، کشورمان در آینده با ۱۸ هزار مگاوات کسری برق مواجه خواهد شد.
وی ادامه داد: مانع‌زدایی از صنعت برق و جهش دانش بنیان ۲ اقدام قانونی خوب و مناسبی بود که سال گذشته توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شد که می تواند موتور محرک صنایع کشور شود.

رییس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق(ساتبا) با بیان اینکه اکنون جهان بسرعت در حال سرمایه‌گذاری در زمینه توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و است، بیان کرد: کشور ما نیز برای توسعه این نوع انرژی‌ها گام‌هایی برداشته است و ما اکنون بدنبال رفع برخی از تردیدها در این زمینه هستیم.

کمانی، یکی از این تردیدها را تصور گرانی تولید انرژی‌های تجدیدپذیر توصیف و خاطرنشان کرد: انرژی‌های تجدیدپذیر اکنون با ارزان‌ترین قیمت تولید می‌شود.

وی ادامه داد: تصور فراوانی گاز در کشور نیز توسعه و تولید انرژی‌های تجدیدپذیر را با تردید روبرو کرده است در صورتی‌ که دیگر گازی وجود ندارد که با آن بتوان نیروگاه سوخت فسیلی ایجاد کرد.

رییس ساتبا تاکید کرد: یکی دیگر از تردیدها در این زمینه که از سوی صنعت برق مطرح می‌شود، امکان ناپایدار شدن شبکه برق است در حالی‌ که استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، پایداری شبکه را برهم نمی‌زند؛ زیرا می‌توان با ترکیب انرژی خورشیدی و فتوولتائیک، انرژی پایداری در شبکه برق کشور داشت.

کمانی خاطرنشان کرد: باید تردیدها در زمینه توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر را کنار گذاشت و راه‌های مختلفی را برای غلبه بر تردیدهای موجود پیشه کرد.

معاون وزیر نیرو، ترکیب انرژی خورشیدی و بادی را پایدارترین نوع انرژی دانست و خاطرنشان کرد: اکنون ظرفیت تولید انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور به بیش از یکهزار مگاوات رسیده که ۴۰۰ مگاوات آن بادی است.

به گزارش ایرنا، آیین بهره‌برداری از نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی "جرقویه ۲" با سه هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری، به مناسبت "هفته دولت"، امروز با حضور معاون وزیر نیرو و رییس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق(ساتبا) در شهرستان جرقویه در شرق اصفهان آغاز شد.

این نیروگاه با هدف تامین برق منطقه از انرژی‌های تجدیدپذیر در مساحت ۱۵ هکتار ایجاد شده است و با آغاز فعالیت آن برای ۱۵ نفر بصورت مستقیم و ۲۶۰ نفر بصورت غیر مستقیم اشتغال ایجاد می‌کند.
صرفه‌جویی سالانه پنج میلیون لیتر آب و چهار میلیون مترمکعب گاز و کاهش سالانه ۱۰ هزار تُن گازهای آلاینده از مزایای احداث این پروژه است.

شهرستان جرقویه در ۷۵ کیلومتری شهر اصفهان بدلیل داشتن ۳۰۰ روز آفتابی در سال و زاویه تابش مناسب یکی از مکان‌های مطلوب برای سرمایه‌گذاری در بخش ساخت نیروگاه‌های خورشیدی به‌شمار می‌رود.

شهید دکتر سیدفریدالدین معصومی مدیرعامل سابق شرکت سرمایه‌گذاری برق و انرژی غدیر که در حادثه تروریستی چهار آبان سال ۱۴۰۱ در حرم شاه‌چراغ به شهادت رسید، منطقه شرق اصفهان را بهشت سرمایه‌گذاری برای ساخت نیروگاه خورشیدی می‌دانست.

این شهید قبل از شهادتش، کار ساخت نیروگاه خورشیدی "جرقویه ۲" را آغاز کرده بود.

نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی "جرقویه یک"، نیز هفتم اردیبهشت سال ۱۳۹۶ افتتاح شده بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha