شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام احمد صادقی شهمیرزادی

سمنان - ایرنا - شهید سردار احمد صادقی شهمیرزادی فرزند رحیم و فاطمه از شهیدان دفاع مقدس دیار دارالمرحمه در شهمیرزاد از توابع شهرستان مهدیشهر است. فرمانده جوان خوش‌فکر که با تانک‌های غنیمتی دشمنان گردان زرهی لشکر تشکیل داد و به قلب ارتش دژخیم زد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شهید صادقی شهمیرزادی دوازدهم مهر ۱۳۴۰ در شهمیرزاد در خانواده‌ای دیندار و پایبند به احکام اسلامی متولد شد.

پدرش از روحانیان فاضل و برجسته حوزه علمیه بود و بر این پایه، او از همان کودکی و نوجوانی با مسایل مذهبی آشنا شد، علاقه زیادی به مطالعه داشت و بیشتر اوقات فراغت آثار شهید مطهری و دکتر بهشتی را مطالعه می‌کرد.

حضور فعال در انقلاب و جنگ

شهید صادقی شهمیرزادی یکی از نیروهای شاخص در توزیع پیام‌های امام خمینی(ره) بود. او تلاش زیادی در تشویق و ترغیب مردم به مبارزه علیه طاغوت داشت و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به عضویت کمیته انقلاب اسلامی درآمد و یکی از اعضای فعال در شناسایی و افشای چهره ضدمردمی منافقان و ضدانقلاب بود.

او با آغاز جنگ به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیوست و برای گذراندن دوره آموزش نظامی به تهران رفت. پس از تمام شدن دوره آموزشی راهیِ جبهه جنوب شد و در عملیات فتح المبین به عنوان فرمانده گروهان شرکت کرد و بعد از آن در عملیات بیت المقدس و محرم نیز شرکت کرد و از خود رشادت های زیادی نشان داد.

بعد از عملیات محرم به عنوان فرمانده گردان زرهی لشکر ۱۷ حضرت علی ابن ابیطالب ( ع) منصوب شد. با پیگیری و پشتکار، گردان زرهی لشکر را با تانک‌های غنیمتی تشکیل داد و مجهز کرد.

گردان زرهی او نقشی مهم و سرنوشت‌ساز در پیروزی مدافعان اسلام در نبرد با دشمن داشت و سرانجام بیست و پنجم دی ۱۳۶۵ در عملیات کربلای پنج در حالی که دستگاه‌های مهندسی رزمی را برای احداث خاکریز در حین عملیات بین نیروهای خودی و دشمن در جزیره بوارین در خاک عراق هدایت می‌کرد، خمپاره دشمن سینه و پهلویش را شکافت و به دوستان شهیدش پیوست.

یک فرزند به نام «محمدرضا» از این سرو سرافراز استان سمنان به یادگار مانده است.

پیکر مطهر شهید صادقی شهمیرزادی در گلزار شهدای شهمیرزاد به خاک سپرده شد.

منتشرنشود آماده // شهیدنامه ایرنا استان سمنان: جاویدنام احمد صادقی شهمیرزادی

کم‌حرف و پرکار

پدرش می گوید: پسرم از همان کودکی نماز را اول وقت می خواند، اهل تهجد(شب‌خیزی برای خواندن نماز شب) و شب‌زنده‌داری و فردی آرام و با وقار بود. پسرم انسانی آرام و خوش‌خلق بود و با مسائل با آرامش برخورد می کرد. از خصوصیاتش صبر و خویشتن‌داری در سختی ها بود.

او با وجود مسئولیت سنگین فرماندهی گردان زرهی عصبانی نمی شد. به کسی تندی نمی کرد و چهره اش بشاش و صمیمی بود. با خویشاوندان بسیار خوش اخلاق بود و از دیگر خصوصیت‌های باارزش کم‌حرفی‌اش بود و همه آشنایان و دوستان او را به عنوان فردی پرکار و کم‌حرف می‌شناختند.

مادر شهید می‌گوید: روزی به پسرم گفتم: «مادرجان! من جز تو کسی را ندارم.» اولش فکر کردم اگر این‌طور صحبت کنم شاید کمتر به جبهه برود.

پسرم روبه من کرد و گفت: «مگر چندروز قبل مصاحبه آن مادر شهید را نشنیدی که سه پسرش شهید شده بودند. ولی می‌گفت حاضرم پسر چهارمم را هم به جبهه بفرستم! او با تو چه فرقی دارد! »

یکی از همرزمان شهید در خاطراتش درباره شهید می‌گوید: «‌صادقی قبل از اذان صبح بیدار می‌شد و عبادت می‌کرد. هر بار که به حسینیه لشکر ۱۷ می‌رفتم می‌دیدمش که در حال عبادت است. یک شب قبل از اذان صبح بیدار شد. وضو گرفت و پتویی به سرش کشید و در گوشه‌ای از سنگر ایستاد به نماز. گفتم: «‌احمد آقا! هر کاری که بکنی، چه اورکت به دوش بندازی و چه پتو سرت بکشی، با آن قد و هیکل بلندی که داری می‌شناسمت!» سرش را پایین انداخت و حرفی نزد. بار دیگر که این حرف را تکرار کردم گفت: «‌در این مورد به کسی چیزی نگو!»

این‌بار را بگذار به جبهه بروم

همسر شهید در بیان خاطراتی می‌گوید: آخرین باری که همسرم می‌خواست به جبهه اعزام شود، به او گفتم احمدآقا! شما دیگه وظیفه‌ خود را انجام داده‌اید. بگذارید دیگران بروند!»

هر وقت این حرفها را می‌گفتم یا سکوت می‌کرد یا سعی می‌کرد یک‌جوری مرا قانع کند. ولی آن بار طور دیگری جوابم را داد. به من گفت: « فقط بگذار این‌دفعه را بروم، مطمئن باش دیگر نمی‌روم!»

دایی شهید صادقی شهمیرزادی نقل می‌کند: خیالم راحت بود که خواهرزاده‌ام از جبهه برگشته و چندروزی را در مرخصی است. من هم می‌خواستم به جبهه بروم. از طرفی پدرم مریض بود، زمان حرکت یادداشتی برایش نوشتم: «احمدجان! من دارم به جبهه می‌روم. تو بمان و از بابابزرگ مواظبت کن تا خوب شود!»

به خیال خودم ایشان را مجاب کردم که بماند، در خرمشهر بودم که باخبر شدم به سراغم آمده ولی پیدایم نکرد. شب را به مقر برگشتم. یادداشتی از ایشان دیدم که نوشته بود: « چون مرخصی من تمام شده بود باباجون و اهل خانه را به خدا سپردم و به منطقه آمدم!»

پسر شهید می‌گوید: پدرم در سال ۱۳۶۳ در سن ۲۳ سالگی ازدواج کرد و در سال ۱۳۶۵ در سن ۲۵ سالگی زمانی که حدود یکسال سن داشتم به سید و سالار شهیدان امام حسین(ع) پیوست و با توجه به سن کمی که در آن زمان داشتم، پدرم را با بیان خاطرات و خصوصیات اخلاقی که دیگران تعریف می‌کنند، شناخته‌ام.

منتشرنشود آماده // شهیدنامه ایرنا استان سمنان: جاویدنام احمد صادقی شهمیرزادی

اتحاد و همدلی رمز موفقیت

در بخشی از وصیت‌نامه شهید آمده است: مردم ما از توطئه غرب و شرق نمی‌ترسند. آنها از اختلاف می‌هراسند که امید می‌رود با کنار گذاشتن آن مشت محکمی به دهان یاوه‌گویان بکوبند.

شهید صادقی شهمیرزادی خطاب به پسرش در وصیت‌نامه گفته است: پسرم اگر موفق به زیارت حرم امام حسین(ع) نشدم، تو بعد از آزادی کربلا به زیارت مرقد مطهر آقا برو و سلام مرا به امام حسین(ع) برسان.

در بخشی دیگر از وصیت‌نامه آمده است: از همه مردم و مسوولان می‌خواهم که اختلافات هر چند جزئی را کنار بگذارند و تو فرزندم همیشه پیرو امام حسین(ع) باش نه پیرو ۱۰ روز از اول محرم و سینه‌زدن‌های خشک و خالی. خداوند را شکر کنید که جوانی و عمر شما را در چنین حکومتی قرار داد، چندصباحی عمر خود را به خدمتگزاری به اسلام و مسلمانان می‌گذرانید و قدر خود را بدانید.از خداوند بخواهید که عاقبت‌به‌خیر باشید. هیچ گاه دل به دنیا نبندید که این ۲ روزه به سرعت برق و باد می‌گذرد و آن چیزی که باقی می‌ماند اعمال انسان است که باعث سربلندی یا خدای نکرده سرافکندگی شخص می‌شود.

نقش رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس

جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمام‌قد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.

جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، می‌توان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.

مقایسه آماری فوق چنین نشان می دهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.

سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از ۹۷ درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.

منتشرنشود آماده // شهیدنامه ایرنا استان سمنان: جاویدنام احمد صادقی شهمیرزادی

نگاهی به آمار شهدا و رزمندگان استان سمنان

مقایسه آماری شهیدان بسیجی استان سمنان با کشور نشان می‌دهد که از مجموع یک میلیون و ۹۳۰ هزار بسیجی رزمنده در کشور، ۹۵۰ هزار نفر به شهادت رسیدند و معادل چهار و ۹ دهم درصد کل رزمندگان و سهم استان سمنان از شهدای بسیجی یکهزار و ۵۷۴ نفر است که معادل پنج و چهار دهم درصد رزمندگان استان محسوب می‌شود.

هم‎گام با بسیجیان، حضور پاسداران به عنوان فرماندهان و همرزمان آنان در جبهه‌های جنگ بسیار چشمگیر بود. به طوری که طبق آمارهای موجود تعداد ۳۱۶ نفر از پاسداران استان سمنان یعنی به ازای هر پنج نفر یک نفر به درجه رفیع شهادت رسیدند و طبق آمار رسمی اعلام شده، تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از اعضای داوطلب تحت امر جهاد در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند که با توجه به تناسب آمار کشور، معادل یک و نیم درصد آمار کل شهدای کشور می‌شود.

شمار شهدای جهاد در استان سمنان به حدود ۱۱۳ نفر می‌رسد که معادل چهار درصد از آمار کل شهدای استان را تشکیل می‌دهد و بر پایه گزارش‌ها، آمار شهدای جهاد استان با ۱۱۳ نفر معادل سه و ۶ دهم درصد از کل شهدای جهاد کشور را شامل می‌شود که بیش از سه برابر میانگین کشوری را به خود اختصاص داده است.

از سه هزار شهید استان سمنان، ۲۲۰ نفر ورزشکار و ۹۶ شهید در عرصه بهداشت و درمان به فیض شهادت رسیدند و ۷۰۰ نفر از رزمندگان جبهه‌های جنگ حق علیه باطل که از این حوزه عازم نبرد شده بودند نیز به جایگاه والای جانبازی نائل آمدند.

از مجموع ۹۶ شهید بهداشت و درمان دفاع مقدس استان سمنان، یک شهید پزشک بود، ۶ شهید نیز بهداشت و پزشکیار، ۵۶ شهید امدادگر، ۹ شهید حامل مجروحان، ۹ شهید راننده آمبولانس و ۱۸ شهید نیز بهداشتیار و عضو کادر بهداشت و درمان رزمندگان دفاع مقدس بودند که به شهادت رسیدند.

شمار کل جانبازان استان سمنان هفت هزار و ۲۰۰ نفر است که از این تعداد یکهزار و ۸۰۷ نفر از جانبازان استان را جانبازان شیمیایی تشکیل می‌دهند. ۲۰۷ نفر دارای بیش از ۲۵ درصد جانبازی هستند.

طبق گزارش‌ها، در کشور به ازای هر ۱۲۴ نفر یک نفر جانباز و در استان سمنان به ازای هر ۵۸ نفر یک نفر در دوران دفاع مقدس جانباز شدند و استان سمنان بیش از ۲ و یک دهم برابر میانگین کشوری جانباز دارد و همچنین یکهزار و ۷۴۷ نفر از این جانبازان بیش از ۲۵ درصد جانبازی دارند.

سمنان به عنوان یکی از استان‌های سرآمد دوران دفاع مقدس و جزو سه استان دارای بیشترین تعداد شهدا به نسبت جمعیت برای پاسداری از کیان نظام جمهوری اسلامی، به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمنان وارد میدان شده است و برگزاری هشت اجلاسیه در هشت شهرستان استان سمنان برنامه‌ریزی شد تا در نهایت هشت اجلاسیه به دومین کنگره سه هزار شهید بهار سال ۱۴۰۳ مزین شود.

برگزاری اجلاسیه شهدا در هر شهرستان استان سمنان در واقع اقدامی برای معرفی شهدای هر شهرستان به نسل امروز آن شهرستان است که در نهایت تمامی مردم استان سمنان و دیگر استان‌ها در نقاط مختلف کشور در «کنگره سه‌هزار شهید استان سمنان» با تمامی شهدا و خط مشی و سیره این بزرگواران همیشه‌جاودان بیش از پیش آشنا شوند تا راه بر توطئه دشمنان سد شود.

خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) استان سمنان نیز به نوبه خود و با هدف قدرشناسی از رشادت‌ها و دلاوری‌های رزمندگان اسلام در هشت سال دفاع مقدس، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت به نسل جوان و الگوسازی برای این نسل، از اول آذر ۱۴۰۲ همه روز با انتشار محتوای در قالب «شهیدنامه ایرنا استان سمنان» تلاش می‌کند دین خود را به شهدا و نظام جمهوری اسلامی از این طریق ادا کند.

البته ایرنا استان سمنان در سالهای نه چندان دور هم با انتشار مستمر بخشی از وصیت‌نامه شماری از شهدای استان سمنان نسبت به معرفی این سروقامتان همیشه جاوید اقدام می‌کرد.

خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) از پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون هشت شهید شامل سیدمهدی میرافضلی، سپهدار ساجدی، داریوش گودرزی‌کیا، حسین ضامن، حسین فرهادی کوهپائی، علی نبی پور انگجی، مسعود مشایخی و محمود صارمی که روز خبرنگار با شهادت او نامگذاری شد و یک جاویدالاثر (کاظم اخوان) در راه رسالت رسانه‌ای به جامعه تحویل داده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha