کوروش خلیلی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به ابلاغ سیاست های دریا محور،گفت: یکی از این طرحها که با مشارکت بخش خصوصی انجام می شود فعال کردن بندرکیاشهر است (اقدامات اجرایی آن از نیم سال دوم سال ۱۴۰۱ با برطرف کردن بروکراسی های اداری، نحوه واگذاری، اخذ گزارش مشاور، انجام مکاتبات با سازمان برنامه و بودجه انجام شد) که برای این پروژه برنامه ریزی هشت تا ۱۰ ساله انجام شده و فعالیتهای موثر شیلاتی در دست انجام است.
وی اضافه کرد: با توجه به اشکالات تکنیکی که در حوزه پرورش ماهی در قفس از قبل وجود داشت شیلات گیلان با بهره گیری از نظرات مشاوران بدنبال ایجاد بندرهای دریا پایه در حوزه شیلاتی است؛ مشاوران پنج نقطه در نوار ساحلی را برای ایجاد این بنادر مشخص می کنند تا با راه اندازی بنادر شیلاتی(با مشارکت بخش خصوصی) درآمد ناخالص حاصل از تولید محصولات شیلاتی در گیلان افزایش یابد .
خلیلی تصریح کرد: باتوجه به کاهش آب دریای خزر، اجرای این پروژه که حوزه شیلات و گردشگری در آن فعالیت خواهند داشت با درنظر گرفتن همه مولفه های لازم انجام می شود؛ در حوزه های شیلاتی ظرفیت درآمد زایی و اشتغالزایی بسیار بالایی وجود دارد که می تواند بعنوان یکی از پایههای محوری توسعه اقتصادی استان باشد.
مدیرکل شیلات گیلان افزود: هم اکنون در استان یک بندرصیادی در شهرستان بندرانزلی فعال است اما باید تعداد این بنادر به سه برابر ظرفیت موجود افزایش یابد تا علاوه بر اشتغالزایی در تولید نیز تحول ایجاد شود.
خلیلی از ایجاد شهر ماهیان خاویاری یا بلوگا سیتی نیز خبر داد و افزود: این طرح یکی از پروژههای مهم و بزرگ استان گیلان است که به لحاظ توجیه اقتصادی آن نیز مورد بررسی و تائید کارشناسان قرار گرفته است؛ طرح در مسیر پایانه صادراتی قرار گرفته و درآمد ناخالصی که درحوزه تولید ماهیان خاویاری ایجاد میشود تولید آن را توجیه می کند.
نظر شما