خدمت ماندگار با جهاد آبرسانی در خراسان جنوبی + فیلم

بیرجند - ایرنا - تامین آب مورد نیاز شهرها و روستاهای مختلف با توجه ویژه رئیس جمهور شهید به مساله کم آبی در دستور کار دولتمردان قرار گرفت و در خراسان جنوبی مرحله اول طرح جهاد آبرسانی برای ۱۱۵ روستای استان با پیشرفت ۷۵ درصد در دست اجراست.

به گزارش ایرنا، در شرایطی که سالانه به ویژه فصل گرم سال بیش از ۴۰۰ روستای خراسان جنوبی به صورت سیار با تانکر آبرسانی می‌شود و پنج شهر استان در وضعیت تنش آبی قرار داشته، ارتقای زیرساخت‌های آبرسانی از ابتدای تشکیل دولت سیزدهم در اولویت قرار گرفت و وزارت نیرو برای پایدارسازی و رفع عطش آبی نقاط محروم کشور از جمله خراسان جنوبی وارد میدان شد.

تامین آب در خراسان جنوبی که دارای ۳۳۱ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان است و ثبات جمعیت مناطق مرزی نقش کلیدی در حفظ امنیت پایدار منطقه دارد، اهمیت مضاعف پیدا می‌کند و اگر آب نباشد با مهاجرت و تخلیه روستاها مواجه می‌شویم که تهدیدزاست.

از همین رو رئیس جمهور شهید که شهریور ۱۴۰۰ در سومین سفر استانی به خراسان جنوبی آمد، بدو ورود در جمع خبرنگاران گفت: مساله آب مشکل بسیاری از استان‌های کشور است و این موضوع را در دولت به‌صورت ویژه دنبال می‌کنیم.

آیت الله سید ابراهیم رییسی افزود: اقدامات کوتاه‌مدت را می‌توان در استان دنبال کرد و اگر اعتباری لازم است تصمیم بگیریم اما راهکارهای بلندمدت از جمله انتقال آب از دریای عمان را می‌توان به‌صورت بلندمدت پیگیری کرد نه اینکه خیلی طولانی شود که مردم ناامید شوند و باید مشکل دسترسی مردم به منابع آبی با آنچه دولت دنبال می‌کند، برطرف شود.

تامین منابع مالی آبرسانی به مناطق مرزی خراسان جنوبی از جمله شهرستان‌های درمیان و زیرکوه که مطالعات آن در دست انجام بوده، از مصوبات سفر رییس جمهور به خراسان جنوبی است که در دستور کار دستگاه‌های اجرایی قرار گرفت و در ماه‌های بعد نیز اعتباراتی برای اجرای طرح‌های آبرسانی در استان اختصاص یافت.

رئیس جمهور که آذر سال ۱۴۰۱ خراسان جنوبی را اولین مقصد دور دوم سفرهای استانی انتخاب کرد، در نشست خبری پایان این سفر دو روزه گفت: تنش‌های آبی در دستور کار دولت است و نسبت به خراسان جنوبی نیز به مردم استان اطمینان می‌دهم که مساله دولت است و آن را دنبال می‌کنیم.

طرح "جهاد آبرسانی" به منظور تامین آب و رفع تنش آبی مناطق مختلف کشور از سال اول دولت سیزدهم کلید خورد و عملیات اجرایی آبرسانی به ۴۹ روستای استان خراسان جنوبی در هفتمین روز دهه فجر سال ۱۴۰۰ از طریق ارتباط تصویری با رئیس جمهور در شهرستان مرزی درمیان آغاز شد.

آیت‌ الله سید ابراهیم رئیسی با حضور در محل وزارت نیرو و از طریق ارتباط ویدئوکنفرانس با سراسر کشور طرح‌های آبرسانی به ۴۸۰ روستا و برق‌رسانی به ۲۱۱ روستا را به‌ طور رسمی افتتاح و دستور آغاز عملیات اجرایی طرح جهاد آبرسانی به ۱۰ هزار روستا در کشور را صادر کرد؛ طرحی که اجرای آن نقطه‌ امیدبخش برای مردم این دیار شد.

طرح جهاد آبرسانی با پیگیری استاندار خراسان جنوبی و مسئولان متولی در قالب ۲ قرارداد و یک تفاهم‌نامه عملیاتی شد که در قرارداد اول آبرسانی به ۱۱۵ روستای استان در دستور کار قرار گرفت و این مرحله با پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصد در دست اجراست.

با توجه به نیاز روستاهای این استان پهناور به آبرسانی پایدار، قرارداد آبرسانی به ۱۴۵ روستا در قالب قرارداد دوم طرح جهاد آبرسانی نیز با برآورد هزینه ۱۰ هزار میلیارد ریال امضا شده و آماده ابلاغ است که برای ابلاغ قرارداد دوم باید فاز اول این طرح به ۸۰ درصد پیشرفت برسد و برنامه‌ریزی مسئولان این است که در فاز دوم تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان گنجانده شود.

اما یکی از اقدامات شاخص دولت، تکمیل و افتتاح تصفیه‌خانه فاضلاب بیرجند است که سال ۱۴۰۱ با حضور رئیس جمهور به بهره‌برداری رسید. طرح اضطراری آب به شهرهای طبس و بیرجند نیز به همت دولت سیزدهم آغاز شد و با پیشرفت فیزیکی مناسب در دست اجراست.

هزینه کرد ۱۸ هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال در بخش آب و فاضلاب خراسان جنوبی

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی گفت: ۱۶ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال در بخش آب، ۲ هزار و ۵۵۰ میلیارد ریال در بخش فاضلاب استان در دولت سیزدهم هزینه شده است.

مهدی دوستی افزود: مهمترین اقدام دولت، اتمام و افتتاح تصفیه‌خانه فاضلاب بیرجند با اعتباری بالغ بر ۲۳ میلیون یورو است که در دومین سفر استانی رئیس جمهور به بهره‌برداری رسید.

وی گفت: طرح جهاد آبرسانی نیز از اقدامات مهم دولت سیزدهم است که در فاز اول، ۱۱۵ روستای استان با اعتبار ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال از آبرسانی پایدار برخوردار می‌شوند و این پروژه اکنون با پیشرفت ۷۵ درصدی در دست انجام است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی بیان کرد: همچنین پنج شهر دارای تنش آبی داریم که برای رفع تنش آبی شهرهای استان حفر چاه‌های مختلف و ساخت ۲۵ هزار متر مکعب مخزن ذخیره آب با پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصد و اعتبار ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال در دست اجراست.

وی گفت: ۱۶ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای پروژه‌های بخش آب استان در دولت رئیس جمهور شهید آیت الله رئیسی هزینه شده است.

دوستی افزود: هزار و ۵۳۵ کیلومتر لوله‌گذاری (۳۵۰ کیلومتر اصلاح شبکه ، ۳۷۵ کیلومتر توسعه شبکه، ۱۲۰ کیلومتر اصلاح خط انتقال و ۶۹۰ کیلومتر اجرای خط انتقال جدید)، حفر و تجهیز ۶۶ حلقه چاه و احداث بیش از ۵۳ هزار مترمکعب مخزن برای خدمت‌رسانی هر چه بهتر به مردم خراسان جنوبی از محل اعتبار اختصاص یافته انجام شده است.

وی تصریح کرد: این مجموعه در راستای توسعه پروژه‌های آب و فاضلاب در سطح استان و رفع مشکلات این بخش با اهتمام کامل عمل می‌کند تا اهداف دولت سیزدهم بر زمین نماند.

معاون بهره برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی هم درباره آخرین وضعیت اجرای طرح جهاد آبرسانی استان به خبرنگار ایرنا گفت: مرحله اول طرح جهاد آبرسانی استان ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ۱۱۵ روستا را شامل می‌شود.

منوچهر سالاری افزود: با استقرار دولت سیزدهم، توسعه و بهبود زیرساخت‌های آبرسانی در اولویت اصلی دولت قرار گرفت و وزارت نیرو با تدوین برنامه مدون برای پایدارسازی و رفع عطش آبی نقاط محروم کشور وارد میدان شد تا بتواند دغدغه دیرینه مردم این مناطق را در زمینه تامین آب رفع کند.

وی عنوان کرد: تکمیل پروژه‌های نیمه تمام و طرح‌های ناقص در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفت و به منظور تامین آب و رفع تنش آبی نقاط روستایی، طرح جهاد آبرسانی به عنوان یکی از طرح‌های مهم کشور کلید خورد.

معاون بهره برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی گفت: طرح جهاد آبرسانی با پیگیری استاندار خراسان جنوبی و مسئولان متولی در قالب ۲ قرارداد و یک تفاهم‌نامه در حال پیگیری و اجراست.

وی بیان کرد: در قرارداد اول با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) طرح آبرسانی به ۴۹ روستای هدف که با احتساب روستاهای در مسیر آبرسانی به ۱۱۵ روستا افزایش یافت، با اعتبار ۲ هزار و ۵۶۰ میلیارد ریال و پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصد در دست اجراست.

سالاری، حفر و تجهیز چهار حلقه چاه به عمق ۸۰۰ متر، لوله گذاری به طول ۳۲۰ کیلومتر، احداث مخازن ذخیره آب به حجم ۱۵ هزار متر مکعب، احداث ۲۵ باب ایستگاه پمپاژ، ۳۰ باب ساختمان تاسیسات به مساحت حدود ۴۰۰ متر مربع و احداث ۵۲۰ باب حوضچه شیرآلات را از مشخصات فنی مرحله اول طرح جهاد آبرسانی استان عنوان کرد.

وی با اشاره به اینکه قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) مجری طرح جهاد آبرسانی خراسان جنوبی است گفت: همچنین ۲ معین آبرسانی یا همان پیمانکار در این طرح داریم که بسیج سازندگی و قرارگاه عملیاتی شهید ناصری هستند، آبرسانی به روستاهای شهرستان‌های مرزی به جز زیرکوه برعهده قرارگاه شهید ناصری و سایر شهرستان‌ها توسط بسیج سازندگی در دست انجام است.

معاون بهره برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی گفت: هدف گذاری شده که در صورت تامین منابع مالی لازم، مرحله اول طرح جهاد آبرسانی یعنی آبرسانی به ۱۱۵ روستای استان تا هفته دولت سال جاری به اتمام برسد که اکنون مشکل اعتباری در اجرای این طرح نداریم و هزینه اجرای آن تاکنون پرداخت شده است.

سالاری گفت: با توجه به نیاز روستاهای استان به آبرسانی پایدار، قرارداد آبرسانی به ۱۴۵ روستا در قالب قرارداد دوم طرح جهاد آبرسانی نیز با برآورد هزینه ۱۰ هزار میلیارد ریال امضا شده و آماده ابلاغ است.

وی عنوان کرد: آبرسانی پایدار به ۳۱ شهر خراسان جنوبی با ۵۶۱ هزار نفر جمعیت و شاخص برخورداری ۹۹.۸ درصد در دست انجام است و در حال حاضر ۱۰۰ درصد جمعیت شهری ما از آب سالم و بهداشتی برخوردار هستند.

خدمت ماندگار با جهاد آبرسانی در خراسان جنوبی

وی گفت: همچنین هزار و ۳۰ روستای استان با جمعیت ۲۷۵ هزار نفر و شاخص برخورداری ۸۹.۸۲ درصد از آب سالم و بهداشتی برخوردار هستند، بیش از ۴۰۰ روستا با جمعیت بالغ بر ۴۵ هزار نفر هم آبرسانی سیار می‌شود.

معاون بهره برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی افزود: اکنون خدمات‌رسانی به ۴۵۰ هزار مشترک با بهره‌برداری از ۳۸۲ حلقه چاه و تولید سالانه ۸۷ میلیون متر مکعب آب در حال انجام است.

اختصاص اعتبار برای طرح‌های آبرسانی به طبس و بیرجند

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای آبرسانی به شهرهای بیرجند و طبس گفت: از محل اعتبارات دور دوم سفر رئیس جمهور ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار در سال مالی جاری برای تکمیل طرح تنش آبی شهر طبس ابلاغ شد.

عباس سارانی افزود: طرح اضطراری آبرسانی به شهر طبس به منظور تامین بخشی از نیاز این شهر در افق ۱۴۱۰ به میزان حدود ۲.۱ میلیون متر مکعب در سال (معادل ۱۰۰ لیتر بر ثانیه)، در دستور کار شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی قرار گرفته است.

وی با اشاره به پیشرفت ۳۱ درصدی این طرح آبرسانی بیان کرد: هدف‌گذاری شده در صورت تخصیص کامل اعتبار، طرح تنش آبی طبس تا پایان تابستان سال جاری تکمیل شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی گفت: در مجموع این طرح پنج هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که تاکنون ۲ هزار میلیارد ریال آن ابلاغ شده‌ است.

وی درباره روند اجرای طرح آبرسانی به شهر بیرجند هم گفت: عملیات اجرایی این طرح مهم و حیاتی در سال ۱۳۹۸ آغاز شد اما به دلیل تخصیص نیافتن اعتبار بعد از یک سال نیمه‌تمام رها شد.

سارانی افزود: طرح انتقال آب به بیرجند در سفر استانی اول رئیس جمهور به خراسان جنوبی به عنوان یک طرح راکد و نیمه ‌تمام مورد توجه ویژه قرار گرفت و با تزریق اعتبار لازم، عملیات اجرایی آن به حجم ۱۵۰ لیتر بر ثانیه دوباره در دستور کار قرار گرفت و با ترزیق اعتبارات از ابتدای سال گذشته فعال شد.

وی گفت: اکنون طرح آبرسانی از دشت مختاران برای تامین کسری آب شرب شهر بیرجند به میزان ۱۵۰ لیتر بر ثانیه مهمترین و فعال‌ترین طرحی است که برای تامین آب شرب بیرجند در دست اجراست.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی تصریح کرد: طرح آبرسانی به بیرجند ابتدای سال قبل ۱۴ درصد پیشرفت فیزیکی داشت که با تزریق اعتبارات و فعال‌سازی طرح، پیشرفت آن به ۳۶ درصد رسیده است.

۳۱ شهر با ۵۶۱ هزار نفر جمعیت، هزار و ۷۷۶ آبادی دارای سکنه با جمعیت ۳۰۴ هزار و ۸۴۷ نفر در خراسان جنوبی وجود دارد و تعداد کل روستاهای دارای دهیاری استان ۹۴۹ روستا با جمعیت ۲۸۵ هزار و ۴۹ نفر است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha