٧۴ درصد شهرک‌های صنعتی فاقد تصفیه‌خانه هستند

تهران- ایرنا- رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: ٧۴ درصد شهرک‌های صنعتی کشور فاقد تصفیه‌خانه فاضلاب است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی سلاجقه روز یکشنبه در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری میان صندوق ملی محیط زیست و بانک صادرات افزود: دولت همواره تاکید دارد که پیش از احداث صنعت و یا شهرک صنعتی ابتدا تصفیه خانه آن مرکز احداث شود تا کمترین هدر رفت در منابع آبی و آسیب به محیط زیست داشته باشیم.

وی اظهارداشت: آورد بارندگی در کشور ۴١٣ میلیارد متر مکعب است که سالانه ٢٧٠ میلیارد متر مکعب آن تبخیر می شود بقیه در بخش های شرب، کشاورزی و صنعت استفاده می شود. در این میان همواره بر تامین مقاله محیط‌زیست هم تاکید داریم.

سلاجقه درباره تالاب انزلی گفت: امروز تالاب انزلی با مشکل انواع آلاینده ها و کاهش ورودی آب مواجه است اگر فکری برای حل معضلات این حوضه آبی نکنیم در آینده مشکل ساز خواهد شد.

وی افزود: مسأله پسماندها هم در کشور به معضل آبی محیط‌زیست تبدیل شده است نمونه آن مجتمع سراوان است که منابع آبی و خاکی اطراف خود را آلوده کرده است در تلاش برای جابجایی این مجموعه هستیم و تا کنون ٨٠ تا ٩٠ درصد کار هم انجام شده است.

سلاجقه با اشاره به عملکرد بانک ها در عرصه محیط زیست گفت: در سفرهای استانی معمولا استانداران نسبت به عملکرد بانک ها گله دارند که تسهیلات پرداخت نمی کنند باید این روند تسهیل شود، بانک ها باید چرخه اقتصادی کشور را به چرخش درآورند.

وی تاکید کرد: ایران به لحاظ موقعیت جغرافیایی همواره در معرض انواع خطرات طبیعی بود، در نشست داموس در یک بازه زمانی ٢ ساله که ابرچالش های دنیا را بررسی می کردند از ١٠ چالش ٢ چالش به طور مستقیم به محیط زیست مربوط بود همچنین در یک بازه ١٠ ساله ۶ چالش کامل محیط زیستی بود و بقیه هم مرتبط با آن بود.

سلاجقه به سرمایه‌گذاری بانک ها در زمینه محیط زیست اشاره کرد و گفت: ماندگارترین سرمایه گذاری در بخش محیط‌زیست است، سرمایه گذاری ثابت با ارزش افزوده بسیار بالا برای نسل های آینده در این بخش انجام می‌شود. کشور در بعد محیط زیست در زمینه آلایندگی ها و تخریب منابع آب و خاک در رده بالایی قرار گرفته و همه در آستانه ها قرار دارند.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست افزود: ایران از لحاظ تنوع زیستی در رده های اول دنیا قرار دارد اما در تمام این زمینه ها در آستانه ها هستیم البته پیشینه تاریخی کشور اینگونه است اما باید بتوانیم خود را با طبیعت هماهنگ کنیم.

وی ادامه داد: در سیلاب سال ١٣٩٨ کشور جمعیت زیادی از اندیشمندان و متخصصان دور هم جمع شدند و مخاطرات طبیعی کشور را احصا کردند، اگر در دنیا ٣٢ مخاطره طبیعی وجود دارد در ایران ۵٢ مخاطره احصا شد که ١٣ مخاطره مستقیم به محیط زیست مربوط است.

وی اظهارداشت: سرمایه گذاری بانک ها در راستای حفظ محیط‌زیست می تواند بسیار نتیجه بخش باشد، زمانی قرار بود بانک محیط زیست راه اندازی شود اما نشد اما صندوق ملی محیط زیست راه اندازی شده است که برای نتیجه بخش تر بودن عملکرد آن در صدد بازبینی اساسنامه آن هستیم و از آنجا که منابع صندوق محدود است در قدیم ظرفیت را افزایش دادیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست به ظرفیت فرهنگی محیط زیستی کشور اشاره کرد و گفت: یک توله یوز در کشور متولد می شود تمام جمعیت خوشحال می شوند همان توله یوز تلف می شود تمام جمعیت ناراحت می شوند این نشان از ظرفیت بالای محیط زیستی کشور دارد که باید به درستی از آن استفاده کنیم.

وی اظهارداشت: ٢٨ گونه جانوری در کشور در معرض خطر انقراض قرار دارد البته سیر توالی اکولوژیکی دنیا این روند را نشان می دهد اما باید برای حفظ آنها تلاش کنیم و برنامه داشته باشیم.

٧۴ درصد شهرک‌های صنعتی فاقد تصفیه‌خانه هستند

تقویت صندوق ملی محیط زیست برای تامین مالی پروژه ها

در ابتدای این مراسم، مدیرعامل صندوق ملی محیط زیست اظهار کرد: صندوق ملی به عنوان رکن اجرایی پروژه‌های محیط زیست کشور فعالیت دارد و لذا باید بانک عاملی را انتخاب کرده و در بازار پول به صورت غیرمستقیم ورود کند.

علی عبدی زاده افزود: در همین راستا ما در ماه های اخیر با چندین بانک مذاکراتی داشتیم که نهایتا با توجه به عقبه قدرتمند و مدیریت کارآمد بانک صادرات خیلی زود به توافق رسیدیم که ثمره آن امضای این تفاهم‌نامه بود.

مدیرعامل صندوق ملی محیط زیست بیان کرد: هدف اصلی این تفاهم‌نامه، تامین مالی پروژه‌های محیط زیستی است. تاکنون صندوق از روش‌های معمول نظام بانکی استفاده می‌کرد اما اکنون با کمک دوستان در بانک صادرات که در بازار پول و سرمایه فعال هستند، در هر دو این بازارها از ظرفیت ها استفاده خواهیم کرد تا این مشارکت منجر به تامین توان مالی پروژه‌های محیط زیست کشور شود.

وی گفت: موضوع دیگر این تفاهم‌نامه سرعت‌دهی به معرفی و تامین مالی این پروژه‌ها خواهد بود که در نتیجه این تفاهم نامه اتفاق خواهد افتاد.

وی همچنین از همکاری در حوزه آموزش و فرهنگ سازی محیط زیست ذیل این تفاهم‌نامه و حمایت بانک صادرات از یکی از گونه‌های حیات وحش خبر داد.

همکاری بانک صادرات در اجرای پروژه‌های سبز

در ادامه، مدیرعامل بانک صادرات نیز اظهارداشت: تفاهم نامه مذکور درخصوص ریل گذاری همکاری‌های صندوق ملی محیط زیست کشور با بانک صادرات است که به نظر می‌رسد این همکاری به اجرای طرح‌های سبز بسیار کمک خواهد کرد.

محسن صیفی تاکید کرد: مجموع تسهیلاتی که بانک صادرات پرداخت می‌کند رقم قابل توجهی است که می‌تواند به اهداف سازمان حفاظت محیط زیست کمک کند.

مدیرعامل بانک صادرات اظهار کرد: همه ما به طور مستقیم با محیط زیست در ارتباط بوده و لذا یکی از فاکتورهایی که به طور جدی در نظر گرفتیم، همکاری در جهت حفظ محیط زیست بوده است.

صیفی تاکید کرد: مسئله محیط زیست دغدغه ما است و بالغ بر ۶۲۰ هزار میلیارد تومان تامین مالی ما در حوزه‌های مختلف است که با توجه به دغدغه محیط زیستی که داریم، می‌توانیم بخشی از این تسهیلات را در حوزه محیط زیست، فعال کنیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha