در دیدار دانشجویان و دانش‌آموزان مدال‌آور علمی با مقام رهبری چه گذشت؟

تهران- ایرنا- رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در مورد دیدار رهبری با دانشجویان و دانش‌آموزان مدال‌آور المپیادهای علمی ملی و بین‌المللی گفت: این دیدار با حضور حدود ۶۰ نفر از دانشجویان و دانش‌آموزان انجام شد و آنها در فضایی صمیمانه در چند محور؛ اهمیت جریان نخبگی، پیشنهاد برای توسعه برخی رشته‌ها و آمادگی برای حل مشکلات کشور سخنان خود را مطرح کردند.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، ظهر شنبه (۲۶ خرداد) و در ایام فرخنده ماه ذی‌حجه و در آستانه عید قربان، شماری از جوانان نخبه شامل دانشجویان و دانش‌آموزان برگزیده و مدال‌آوران در المپیادهای علمی ملی و بین‌المللی با مقام معظم رهبری دیدار کردند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، دیدار با جوانان برجسته و آماده به کار را شادی‌آور و خرسندکننده دانستند و افزودند: برخلاف برخی مسئولان دهه‌های اخیر،‌ به جوانان و انگیزه جوانی اعتقاد کامل دارم و شما را ثروت عظیمی می‌دانم که ارزش آن بسیار بیشتر از مدال‌های افتخارآفرین شماست.

ایشان، توانایی تغییر در کشور و حتی در تاریخ و ایجاد فضایی صد در صد مطلوب را ظرفیت بسیار مهم نخبگان جوان برشمردند و افزودند: عامل انسانی نه به معنای سیاسیون و حکّام بلکه به معنای عوامل فکری-اخلاقی و معنوی در برهه‌هایی از تاریخ، ایران را به شکوه و عظمت مثال‌زدنی رسانده است.

ایشان نخبگان جوان را به همفکری و همکاری برای پیدا کردن راه‌حل مسائل و مشکلات مختلف فراخواندند و افزودند: مدال‌آوری یا رتبه بالای کنکور فقط آغاز جریان نخبگی است و باید با خلاقیت فکری و عملی در زمینه‌های علمی و فناوری و گسترش اخلاقیات، مسیر نخبگی را ادامه داد و به پیش رفت که البته دستگاه‌های ذیربط هم در این زمینه وظایفی بر عهده دارند و باید در این زمینه نهادسازی و جریان‌سازی شود.

در دیدار دانشجویان و دانش‌آموزان مدال‌آور علمی با مقام رهبری چه گذشت؟

علاقه‌ مدال‌آوران برای اهدای نشان‌های خود به رهبر انقلاب

حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا در تشریح این دیدار اظهار داشت: بارها در مسابقات و رویدادهای مختلف علمی یا ورزشی شاهد بودیم که مدال‌آوران نشان‌های خود را به شخصیت محبوب و دارای جایگاه نزد خود؛ مانند اعضای خانواده، مادر، یا بارگاه ائمه اطهار تقدیم می‌کردند. همچنین در چند دوره مدال‌آوران المپیادهای علمی ملی و جهانی جوایز خود را به مقام معظم رهبری تقدیم کردند؛ برای نمونه این امر در سال ۱۳۹۵ و ۱۳۹۸روی داد.

وی ادامه داد: بعد از پایان دوره همه‌گیری کرونا و کاهش محدودیت‌های ملاقات‌ها، دانشجویان مدال‌آور پیگیر دیدار با مقام معظم رهبری بودند. این دانشجویان به دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها مراجعه کرده و خواسته بودند تا در دیدار حضوری مدال‌های خود را به مقام معظم رهبری تقدیم کنند. این درخواست به اطلاع ایشان رسید. با وجود همه مشغله‌ها با آن موافقت کردند و هماهنگی اعضای دفتر مقام معظم رهبری این توفیق حاصل شد. هماهنگی در مورد افراد و دانشجویان نخبه حاضر در این دیدار با خود دانش‌آموزان و دانشجویان مدال‌آور بود و گروهی از دانش‌آموان و گروهی از دانشجویان مدال‌آور در المپیادهای علمی؛ مانند شیمی، فیزیک، نجوم و ریاضی و بقیه المپیادها نیز در دیدار حضور داشتند.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها افزود: البته دانشجویان و دانش‌آموزان مدال‌آوری که مایل بودند در این دیدار حضور داشته باشند، بیش از ۳۰۰ نفر بودند که با توجه به محدودیت فضا حدود ۶۰ نفر در این دیدار حضور داشتند. همچنین اطلاع‌رسانی در مورد این دیدار و انتخاب افراد برعهده خود دانشجویان و دانش‌آموزان بود.

وی یادآور شد: ضمن اینکه می‌دانیم مجموعه‌ای از جوانان نخبه گلایه‌مند هستند که در این جلسه صمیمی پدر و فرزندی حضور نداشتند، ولی اعلام می‌کنیم دعوت از طرف نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری صورت نگرفته بود و فراخوان و پیگیری از سوی خود دانشجویان و دانش‌آموزان انجام شده است.

افراد حاضر در این جلسه صمیمی بعد از اقامه نماز ظهر و عصر در جلسه‌ای صمیمی با رهبر انقلاب نشستند و یکی از دانشجویان نیز اداره جلسه را به عهده گرفت و به شکل دانشجویی اداره شد.

در دیدار دانشجویان و دانش‌آموزان مدال‌آور علمی با مقام رهبری چه گذشت؟

محورهای سخنان دانشجویان

حجت‌الاسلام و المسلمین رستمی در ادامه در تشریح سخنان دانشجویان اظهار داشت: دانشجویان در چند محور سخنان خود را مطرح کردند؛ یکی گلایه‌ای که جریان نخبگی و مدال‌آوران نسبت به روند برخورد با نخبگان داشتند و این روند درنقطه اخذ مدال تمام می‌شود؛ در حالیکه انتظار داشتند ارتباط بیشتری با مردم و مدیران داشته باشند. همچنین آمادگی خود را برای حل مسائل کشور و نقش ‌افرینی در نهضت علمی کشور و پیشبرد اهداف انقلاب و ایران اعلام کردند.

محور بعدی سخنان این دانشجویان پیشنهاداتی برای توسعه برخی رشته‌ها مانند علوم انسانی، علوم پزشکی و نظایر آن بود که مقام معظم رهبری هم پاسخ‌هایی به این پیشنهادات دادند و در نهایت هم درخواست‌های صمیمانه‌ای مطرح شد؛ چون درخواست هدیه تبرک یا اجرای عقد ازدواج که ایشان هم پاسخ مثبت دادند.

در دیدار دانشجویان و دانش‌آموزان مدال‌آور علمی با مقام رهبری چه گذشت؟

دانشگاه به منزله کانون آگاهی‌بخشی

رستمی در پاسخ به این سوال که با توجه به اشاره مقام معظم رهبری به موضوع انتخابات و اثرگذاری این دانشجویان در آگاهش بخشی مردم جامعه، نقش‌آفرینی دانشگاهیان را چطور می‌بینید؟ توضیح داد: یکی از کانون‌های آگاهی‌بخشی در جامعه در بزنگاه‌های سیاسی دانشگاه‌ها هستند، قشر پیشرو، نخبه و مطالبه‌گر دانشجو در کنار استادان همیشه نقش مهمی در این زمینه ایفا می‌کنند. دانشگاه‌ها همیشه در ارزیابی نامزدها نقش‌آفرین بوده‌اند.

وی ادامه داد: چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری انتخاباتی غیرمترقبه بود که به دلیل شهادت آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی بر اساس قانون و به سرعت باید برگزار شود و به طور کلی در شرایطی است که محیط‌های دانشگاهی از این جهت آماده نبودند.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری اظهار داشت: با وجود اینکه با شروع ایام تبلیغات نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری دانشگاه‌ها به دلیل آماده شدن دانشجویان برای امتحانات پایان نیمسال تعطیل بودند، شاهد فعالیت‌های خوبی هم در بخش استادی با برگزاری نشست‌های هم‌اندیشی هم در بخش تشکل‌های دانشجویی بسیج و انجمن‌های اسلامی در قالب نشست‌ها و مناظره‌ها و دعوت از نامزدها و هم در قالب فراخوان و بیانیه توسط هم دانشجویان و استادان هستیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha