محرومیت‌زدایی از سیمای استهبان فارس زیر سایه بهسازی روستایی

شیراز-ایرنا-استهبان فارس گرچه قدمت بسیاری دارد اما محرومیت‌های عمیق و مشکلات زیرساختی به ویژه در مناطق روستایی آن بر سایر ظرفیت‌های این منطقه سایه افکنده و همین مساله موجب شده بهسازی روستاهای این شهرستان در سال‌های اخیر بیش از پیش در مرکز توجه باشد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، توسعه روستاها و محرومیت‌زدایی یکی از رویکردهای اساسی با هدف جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهر و ارتقای زندگی روستانشینان است که این امر مهم در مناطق مختلف فارس در حال پیگیری است.

رویکرد محرومیت‌زدایی در استان فارس

طبق آخرین سرشماری جمعیت روستایی فارس، حدود یک میلیون و ۴۵۰ هزار نفر یعنی معادل ۳۰ درصد جمعیت استان و تعداد روستاهای دارای سکنه این استان نیز افزون بر چهار هزار روستا است.

استاندار فارس هم که محرومیت زدایی را از مهمترین برنامه‌های استان می‌داند بر این باور است که اگر بتوانیم به علت بپردازیم و اشتغال روستاها را حفظ کنیم، هیچ روستایی حاضر به مهاجرت و سکونت در حاشیه شهرها با این حجم از مشکلات موجود در این مناطق نخواهد شد.

از این رو اقدامات قابل توجهی جهت افزایش انگیزه ماندگاری روستاییان در مناطق روستایی و کاهش مهاجرت آنها با بهسازی و محرومیت‌زدایی از این مناطق در اولویت متولیان امر قرار گرفته است.

روند شتابان بهسازی روستایی در استهبان

استهبان یکی از شهرستان‌های فارس است که اجرای طرح‌های بهسازی در آن با شتاب خوبی در حال انجام است.

این شهرستان توسط کوه‌ها احاطه شده و دارای جمعیت ۶۸۶ هزار و ۷۸۹نفر است، جاده کوهستانی شرق استهبان به طول ۳۵ کیلومتر عامل ارتباط آن با نی‌ریز است، جاده غربی شهرستان به طرف شیراز از دشت‌های به هم پیوسته گرده و رونیز می‌گذرد و در محدوده تنگ کرم به جاده شیراز–فسا می‌پیوندد و تا شیراز ۱۷۵ کیلومتر طول دارد.

با وجود ظرفیت‌های خوبی که در این شهرستان وجود دارد اما هنوز هم از مناطقی در آن هستند که نیاز مبرمی به انجام اقدامات بهسازی و محرومیت‌زدایی دارند.

بر همین اساس مدیر بنیاد مسکن شهرستان استهبان بهسازی روستایی را یکی از کارکردهای اصلی بنیاد مسکن در این شهرستان می‌داند و معتقد است فعالیت‌های عمران روستایی یکی از مهمترین و اصلی‌ترین اقدامات دولت با هدف آبادی روستاها بشمار می‌رود که این فعالیت‌ها به منظور ایجاد زمینه توسعه و عمران روستاها و تأمین عادلانه امکانات و هدایت فیزیکی جهت ارتقای شرایط زیست محیطی و بهبود چشم‌انداز آتی نقاط روستایی در مناطق مختلف دنبال می‌شود.

طرح‌های بهسازی در چه روستاهایی انجام شده؟

کرامت ابراهیمی در خصوص پروژه‌های مشارکتی که با دهیاری‌ها انجام شده گفت: این طرح‌ها در روستاهای محمدآباد با چهار هزار و ۶۰۰ متر مربع، مبارک آباد با ۲هزار و ۹۰۰ مترمربع، بنوان با هفت هزار و ۱۰۰ مترمربع اجرا شده است.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان استهبان افزود: طرح‌های بهسازی در روستای سهل آباد با هفت هزار و ۲۰۰ متر مربع، ماهفرخان با هفت هزار و ۵۰۰ متر مربع، دربندان با یک هزار و ۵۰۰ متر مربع، شمس آباد با ۲ هزار و ۷۰۰ متر مربع انجام شده است.

وی درباره اجرای طرح‌های با محوریت بنیاد مسکن در این شهرستان گفت: این طرح‌ها در روستای دستجرد پارک با ۷۶۰ میلیون تومان، ماهفرخان شامل زیرسازی، آسفالت و تک لبه با ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان، رونیز سفلی شامل کانال سنگی با ۵۳۶ میلیون تومان، شهرک شهید باهنر شامل جداره سازی با یک میلیارد تومان انجام شده است.

به گفته او طرح های یاد شده در سهل آباد شامل اجرای سنگ فرش با یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان، شمس آباد شامل زیرسازی و آسفالت با یک میلیارد تومان، دهویه رونیز شامل زیرسازی، تک لبه و کانیو با ۴۸۷میلیون تومان، گرده شامل تک لبه و زیرسازی با ۸۲۸ میلیون تومان انجام شده است .

آغاز بهسازی روستای گرده شهرستان استهبان

مدیر بنیاد مسکن شهرستان استهبان همچنین از آغاز بهسازی روستای گرده این شهرستان با اجرای لایه اساس و کانیو و از محل اعتبارات توازن ۲ و اعتبارت در اختیارات نماینده خبر داد و گفت: این عملیات همچنین از اعتبارات بند الف آغاز شده و تا پایان بهسازی روستای یاد شده ادامه خواهد داشت.

بدون شک توانمندسـازی مناطق محروم و روسـتاها راه‌حـلی سودمند برای خروج از بیکاری و فقر است که این مهم با اجرای پروژه‌های محرومیت‌زدایی در استان فارس در حال پیگیری است؛ پروژه‌هایی که هرچند برای به سرانجام رسیدن نیاز به زمان دارند اما برای اهالی این مناطق امیدبخش هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha