فارس در مسیر بهسازی روستایی/آخرین اقدامات چیست؟

شیراز - ایرنا - توسعه روستایی با هدف محرومیت‌زدایی و رفع دغدغه‌های روستاییان از محوری‌ترین رویکردهای دولت سیزدهم است که اقدامات عملی برای تحقق این مهم در استان فارس با سرعت و بی وقفه در حال پیگیری و انجام است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، گرچه روستاها ناجی اقتصاد کشور و نماد کار و تلاش هستند و نقش اساسی در تأمین امنیت غذایی کشور دارند اما این در حالیست که در سال‌های اخیر روستاها به سمت شهری شدن حرکت کرده و به عنوان تولیدکننده و مهمترین عامل امنیت غذایی در کشور، به مصرف کننده تبدیل شده اند.

لذا مسئولان تمام تلاش خود را برای بازگشت به ظرفیت‌های روستایی و تغییر رویکرد اساسی در این زمینه به کار گرفته اند تا زمینه مهاجرت معکوس در این حوزه زیربنایی و مولد ایجاد شود.

یکی از رویکردها برای حل این مشکل؛ محرومیت‌زدایی و توجه به توسعه مناطق روستایی با هدف کاهش مهاجرت روستاییان به شهر بود، رویکردی که در ۲سال گذشته با حضور رییس‌جمهور دولت سیزدهم در مناطق صعب‌العبور و حاشیه شهرها و مناطق محروم در هر استان تبدیل به گفتمانی برای مسئولان و وزرای دولت شد.

در حال حاضر گازرسانی به روستاها، اجرای طرح‌های هادی، تأمین آب شرب، بهسازی و آسفالت راه روستاها، توسعه زیرساخت‌های مخابراتی و برق، اجرای طرح‌های کشاورزی، عشایری، آبخیزداری، آموزشی، مسکن و بهداشت از مهمترین اقداماتی است که با هدف توسعه روستایی در مناطق مختلف کشور انجام می‌شود، اقداماتی که در استان فارس نیز در اولویت متولیان امر قرار گرفته است.

یکی از این اقدامات اجرای طرح بهسازی روستاها در شهرستان‌های این استان پهناور است.

آغاز عملیات بهسازی روستای دهویه رونیز استهبان

در حال حاضر طرح بهسازی روستای دهویه رونیز شهرستان استهبان از محل اعتبارات توازن ۲ و اعتبارات تحت اختیار نماینده مجلس همچون دیگر مناطق غیر برخوردار استان فارس آغاز شده است، دهویه که در دهستان رونیز شهرستان استهبان واقع شده‌ از جمعیتی در حدود ۶۰۴ نفر برخوردار است.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان استهبان در خصوص اجرای طرح بهسازی در این روستا گفت: این عملیات شامل اجرای تک لبه، کانیو و زیرسازی است و با مشارکت بنیاد مسکن اجرا می‌شود.

کرامت ابراهیمی بر لزوم بهره‌گیری از همه ظرفیت‌های قانونی برای توسعه روستایی تاکید کرد و افزود: روستاهای شهرستان استهبان در اولویت اجرای این طرح‌ها هستند.

ابراهیمی همچنین از اجرای طرح‌هایی با محوریت بنیاد مسکن در این شهرستان خبر داد و گفت: این طرح‌ها در روستای دستجرد پارک با ۷۶۰ میلیون تومان، ماهفرخان شامل زیرسازی، آسفالت و تک لبه با ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان، رونیز سفلی شامل کانال سنگی با ۵۳۶میلیون تومان، شهرک شهید باهنر شامل جداره‌سازی با یک میلیارد تومان، سهل آباد شامل اجرای سنگ فرش با یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان، شمس‌آباد شامل زیرسازی و آسفالت با یک میلیارد تومان، دهویه رونیز شامل زیرسازی، تک لبه و کانیو با ۴۸۷میلیون تومان، گرده شامل تک لبه و زیرسازی با ۸۲۸ میلیون تومان انجام شده است.

فارس در مسیر بهسازی روستایی/آخرین اقدامات چیست؟

بازنگری طرح هادی روستاهای قوام آباد،‌ شهرک ایثار و مالک اشتر شهرستان خرامه

بازنگری طرح هادی روستاهای قوام آباد،‌ شهرک ایثار و مالک اشتر شهرستان خرامه از دیگر اقداماتی است که توسط بنیاد مسکن انجام شده، شهرستانی که در فاصله ۸۵ کیلومتری شمال شرقی شیراز قرار دارد.

این اقدام در قالب نشست هماهنگی و کارشناسی بررسی و بازنگری طرح هادی این مناطق در محل بنیاد مسکن خرامه صورت گرفت.

در این نشست مدیر و کارشناسان بنیاد مسکن خرامه، کارشناس فرمانداری، مشاور طرح و دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها حضور داشتند.

مدیر بنیاد مسکن خرامه در این نشست بازنگری طرح‌های هادی را فرصتی برای توسعه دوچندان روستاها دانست و گفت: از همه ظرفیت‌های قانونی برای توسعه و محرومیت‌زدایی در این مناطق بهره‌گیری می‌شود.

اصغر ایزدی از اعطای تسهیلات بازسازی مسکن روستایی با اعتبارات حوادث خبر داد و افزود: ۶۰۰ میلیون تومان در این زمینه جهت احداث سه واحد مسکونی در شهر و روستای این شهرستان اختصاص یافت.

وی همچنین درباره اعطای تسهیلات تعمیر مسکن روستایی در این شهرستان به مبلغ ۱۸۰ میلیون تومان گفت: این تسهیلات در جهت تعمیر ۶واحد مسکونی در روستاها هزینه شده است.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان خرامه اعطای تسهیلات بلاعوض حوادث احداثی در این شهرستان را نیز از جمله اقدامات موثر و مهم برشمرد و گفت: ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات در این حوزه اختصاص یافته و در جهت احداث سه واحد در شهر و روستا هزینه شده است.

کمک ۵۴ میلیون تومانی بنیاد مسکن شهرستان خرامه جهت تعمیر ۶ واحد در شهر و روستا از دیگر مواردی بود که مدیر بنیاد مسکن شهرستان خرامه به آن اشاره کرد.

ایزدی جمع اعتبار هزینه شده در این حوزه را ۲۵ میلیارد و ۱۳۱ میلیون ریال ذکر کرد.

افق درخشان توسعه روستایی در شهرستان لارستان

اخیرا دهیار و اعضای شورای اسلامی روستای چاه نهر لارستان نیز با مدیر بنیاد مسکن این شهرستان دیداری داشتند، دیداری که در آن رویکردهای توسعه و محرومیت‌زدایی در روستای چاه نهر بررسی شد.

روستای چاه نهر در فاصله ۱۲۵ کیلومتری شهرستان لار و ۱۳۶ کیلومتری شهرستان داراب واقع شده و از جهت شرق به مزارع کشاورزی روستا و غرب به روستای مزایجان از توابع زرین دشت و از سمت شمال به شهر فدامی از توابع داراب و از جهت جنوب به روستای شاه غیب متصل است.

این روستا دارای یک هزار و ۳۲۱ نفر جمعیت و ۳۲۶ خانوار است و با وجود ظرفیت‌هایی که در بخش کشاورزی دارد اما همچنان با مشکلات و محرومیت‌های بسیاری دست و پنجه نرم می‌کند، مشکلاتی که حل آن در دستورکار مسئولان محلی و شهرستانی قرار گرفته است.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان لارستان در دیدار با اعضای شورای اسلامی با بحث و تبادل‌نظر در خصوص اراضی روستا به برخی از تصمیمات برای توسعه روستای چاه نهر اشاره کرد و با ارائه گزارشی از اجرای طرح‌های عمران روستایی در این شهرستان گفت: در سایه مدیریت جهادی و همت جمعی، چرخ توسعه و محرومیت‌زدایی و خدمات تحول‌آفرین در این شهرستان به حرکت در آمده است.

محمد هادی میزان از اجرای آسفالت معابر روستایی از محل اعتبارات قیر مشارکتی با مشارکت بنیاد مسکن و دهیاران به متراژ ۳۷۳ هزار مترمربع در این شهرستان با اعتباری بالغ بر ۸۳۰ میلیارد ریال خبر داد و افزود: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لارستان با هزینه‌کرد بیش از ۳۰۵میلیارد تومان، تسهیلات طرح ویژه بهسازی و مسکن شهری، حوادث بهسازی روستاها، مسکن محرومین و وام‌های تعمیری معیشتی و بلاعوض به تعداد سه هزار و ۱۶۸ فقره گام.های مهمی در این عرصه برداشته است.

میزان اجرای طرحهای بهسازی روستایی در ۴۰روستای این شهرستان با اعتباری بالغ بر ۲۰۰ میلیارد ریال و واگذاری و تعیین تکلیف ۳۹۶ قطعه زمین به جوانان فاقد مسکن و واجد شرایط در روستاها از دیگر اقدامات قابل توجه بنیاد مسکن دانست و گفت: تملک بیش از ۵۳ هکتار زمین، پیگیری تملک ۱۵۸ هکتار زمین اراضی منابع ملی جهت تفکیک و واگذاری به متقاضیان واجد شرایط در روستاها از جمله شاخص‌های توسعه روستایی در این شهرستان است که بنیاد مسکن دنبال کرده است.

فارس در مسیر بهسازی روستایی/آخرین اقدامات چیست؟

کاهش ناملایمات و آسیب‌های اجتماعی در گرو توسعه روستاها

بدون شک هر چه دغدغه روستاییان برای دسترسی به خدمات کمتر شود به توسعه اقتصاد روستا کمک بیشتری می‌شود، لذا نیاز است که اقدامات بنیاد مسکن برای رفع مشکلات روستاییان به صورت مستمر و با جدیت بیشتری در مناطق مختلف استان در اولویت باشد.

نکته حائز اهمیت آنست که این توسعه و توجه باید در همه ابعاد آن باشد و این امر نیاز به اهتمام جدی مسئولان محلی برای شناسایی دقیق مشکلات و نارسایی‌ها و دغدغه‌های اصلی مردم در این مناطق دارد.

بی گمان هرگاه منابع و امکانات به طور عادلانه در روستاها و مناطق محروم توزیع شود و امکان توسعه و رونق روستایی در اولویت باشد امکان مهاجرت روستاییان به حاشیه شهرها هم کمتر می‌شود و در نتیجه بروز مشکلات و ناملایمات و آسیب‌های اجتماعی در شهرها و حتی به گونه‌ای محسوس کاهش خواهد یافت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha