محمدعلی بخشی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از این تعداد ۱۰ قلاده سگ، ۱۲ قلاده گربه، یک قلاده شغال، یک قلاده روباه و یک راس الاغ هار بودهاند.
وی گفت: اما از ابتدای سال جاری تاکنون هیچ موردی از حیوان گزیدگی و هاری در استان نداشتیم که فرهنگسازی از طریق رسانهها، واکسیناسیون و هشدارهای دامپزشکی در این زمینه تاثیرگذار بوده است.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی عنوان کرد: سال گذشته تعداد هزار و ۴۸ قلاده سگ نگهبان، سگ گله و سگ بلاصاحب نگهداری شده در پناهگاههای شهرداری به صورت رایگان توسط شبکههای دامپزشکی و هزار و ۱۹۳ قلاده سگ و گربه خانگی به صورت بهادار توسط مراکز مایه کوبی خصوصی تحت پوشش مایه کوبی قرار گرفت.
وی افزود: پیشبینی مایه کوبی در سال جاری براساس آمار به روز دامی هشت هزار و ۴۲۳ قلاده سگ است.
بخشی از مردم نیز خواست در صورت هر گونه گزش انسان توسط حیوانات بلافاصله محل زخم را ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با آب و صابون شست و شو دهند سپس با آب معمولی صابون زدایی و بعد از ضد عفونی با الکل یا بتادین سریعا به مراکز بهداشت برای دریافت سرم و واکسن ضد هاری مراجعه کنند.
وی گفت: همچنین در صورت مشاهده هر گونه رفتار غیرعادی یا علائم عصبی به ویژه نبود تعادل، لنگش یا فلجی دام، بیماری هاری را مد نظر قرار داده و مورد را به درمانگاههای دامپزشکی یا شبکه دامپزشکی گزارش دهند.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با تاکید بر پرهیز از هرگونه تماس با حیوانات وحشی، ولگرد و حتی حیوانات اهلی غیر واکسینه، بیان کرد: هاری یک بیماری ویروسی است که سیستم عصبی پستانداران و از جمله انسان را درگیر میکند، این بیماری درمان ندارد و فرد مبتلا به این بیماری جان خود را از دست میدهد، ویروس این بیماری در بزاق حیوان مبتلا وجود دارد و از طریق گاز گرفتن منتقل میشود.
وی افزود: البته عامل بیماری که در بزاق و ترشحات دام بیمار وجود دارد از طریق ورود به سلولهای مخاط بینی، سیستم تنفسی و چشم و پوست زخمی نیز ایجاد بیماری میکند همچنین با توجه به اینکه گربه معمولا پنجه خود را با ترشحات دهانی آغشته میکند و ناخن گربه بیمار دارای ویروس عامل بیماری است احتمال انتقال بیماری از طریق خراش پوست نیز وجود دارد.
بخشی عنوان کرد: ناقلین این بیماری در طبیعت شغال، گرگ، خفاش، روباه، راسو و در جوامع شهری و روستایی بیشتر سگها و گربهها هستند؛ سرایت بیماری به حیوان یا انسان بیش از ۹۵ درصد از طریق گاز گرفتن یا خراش پوستی ناشی از پنجه کشیدن است.
وی گفت: سال ۱۴۰۲ در کشور حدود ۶۴ درصد گزیدگیهای انسانی توسط سگ، حدود ۳۴ درصد توسط گربه، حدود ۲ درصد توسط دیگر حیوانات اهلی و کمتر از یک درصد توسط حیوانات وحشی بوده است.
نظر شما