رئیس جمهوری و دیگر مقامهای بلندپایه ایالات متحده نیز در هفتههای گذشته در سخنان ضد و نقیضی ضمن اعلام آمادگی برای مذاکرات بدون پیش شرط با تهران، شرایطی را عنوان کرده اند.
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی در همین نشست، گفت که ایران در صورتی که همه طرفهای امضا کننده توافق هستهای ۲۰۱۵ (برجام) به آن احترام بگذارند، آماده پایبندی به آن است.
بیانیه آمریکا همچنین میافزاید: مسیری که حکومت ایران می پیماید، تنها موجب افزایش تهدیدها علیه این کشور خواهد شد و سود دیگری نخواهد داشت.
شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی امروز در حالی که آمریکا از توافق هسته ای ایران و ۱+۵ خارج شده و بر خلاف توافق صورت گرفته تحریم ها علیه ایران را برگردانده است، به درخواست واشنگتن نشست فوق العاده ای را در برابر اقدام ایران در کاهش برخی تعهدات برجامی خود برگزار کرده است.
آمریکا اردیبهشت ماه ۹۷ از توافق هسته ای ایران و ۱+۵ خارج شد؛ اقدامی که با محکومیت دیگر امضا کنندگان این توافق و جامعه جهانی روبرو شد. جمهوری اسلامی ایران نیز بعد از یک سال صبر راهبردی از اردیبهشت ماه ۹۸ و در پی انجام نشدن تعهدات دیگر امضا کنندگان این توافق، اقدام به کاهش برخی تعهدات خود از جمله سطح غنی سازی طبق توافق برجام کرد.
محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه کشورمان در این باره گفته بود: در صورتی که اروپاییها اقدامات لازم را برای اجرای تعهداتشان انجام بدهند اقدامات ما قابل بازگشت است؛ اما اگر اقدامات لازم را انجام ندهند، ما بر اساس بند ۳۶ برجام این حق را از سال گذشته داشتهایم که اقدامات خودمان را انجام دهیم.
باربارا اسلاوین عضو اندیشکده شورای آتلانتیک در واشنگتن، سیاست های ترامپ را متناقض و سر در گم دانسته و گفته است: آمریکای ناقض برجام، خواستار برگزاری نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی شده که به سود او نخواهد بود.