احمدرضا محمدی روز دوشنبه در نشست با خبرنگاران تاکید کرد: هماکنون به ۶۰ روستای استان آبرسانی سیار میشود و این در حالی است که این تعداد در ابتدای سالجاری ۲۹ روستا بوده است.
وی افزود: در حال حاضر ۳۳۰ حلقه چاه برای تامین آب آشامیدنی مردم چهارمحال و بختیاری وجود دارد که از این تعداد ۲۰۰ حلقه نیاز به کفشکنی، اصلاح و جابهجایی دارد.
محمدی تصریح کرد: اُفت سطح آبهای زیرزمینی، بیلان منفی سالانه دشتها و قرار گرفتن چاههای تامین آب آشامیدنی در زمینهای کشاورزی باعث شده تا غلظت نیترات در منابع آب زیرزمینی افزایش یابد.
وی یادآور شد: البته آب آشامیدنی در اختیار مردم نقاط مختلف چهارمحال و بختیاری براساس استاندارد و غلظت نیترات آن کمتر از ۵۰ میلیگرم در لیتر است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: پس از یکپارچهسازی شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستایی از مردادماه سال گذشته، تامین آب آشامیدنی و دفع فاضلاب در ۶۱۲ روستا و ۴۲ شهر استان در دستورکار این شرکت قرار گرفت.
وی گفت: میزان نیاز آبی برای جمعیت ساکن در چهارمحال و بختیاری سالانه ۹۰ میلیون مترمکعب، اما توان برداشت از منابع در اختیار، حدود ۸۲ میلیون مترمکعب در سال است.
محمدی تاکید کرد: چهارمحال و بختیاری ۳۴۰ هزار مشترک آب در نقاط شهری و روستایی دارد که ۹۵ درصد آب مورد نیاز این تعداد مشترک از طریق منابع زیرزمینی تنها پنج درصد از آبهای سطحی تامین میشود.
وی افزود: تا سال گذشته تصفیهخانه آب متعارف در استان وجود نداشت اما در هفته ابتدایی اردیبهشتماه سالجاری، نخستین تصفیهخانه شهری استان در شهر سامان راهاندازی شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: این استان بهعلت کاهش نزولات جوی، رتبه دوم خشکسالی کشور را دارد و تبدیل بارش از برف به باران باعث تشدید خشکسالی، کاهش ذخایر برف در اتفاعات و کمبود شدید منابع آب شده است.
وی با اشاره به افزایش ۲ درجهای دمای هوای کشور یادآور شد: این مهم، تنش آبی در تابستان را تشدید میکند اما جیرهبندی و نوبتبندی آب در دستور کار شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری قرار ندارد و تنها با مشترکان پُرمصرف برخورد میشود.
محمدی با اشاره به تعریف ۱۰۲ پروژه آبی در چهارمحال و بختیاری با نیاز اعتباری ۲ هزار و ۸۸۰ میلیارد ریال اظهار داشت: این طرحها شامل حفر چاه، اصلاح شبکه و خطوط آبرسانی بهمنظور گذر از بحران کمآبی اجرایی خواهد شد.
وی گفت: خوشبختانه این استان در بخش جمعیت شهری، از شبکه فاضلاب و تصفیهخانه برخوردار و در تصفیه فاضلاب شهری جزو استانهای پیشگام است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: هماکنون ۱۴ شهر استان برابر ۶۵ درصد جمعیت شهری، زیرپوشش شبکه جمعآوری فاضلاب قرار دارد.
وی با اشاره به وجود سالانه ۲۶ میلیون مترمکعب پساب فاضلاب در استان افزود: از این میزان اکنون تنها سه میلیون مترمکعب بهمدت ۲۰ تا ۲۵ سال و بهمبلغ ۴۲۰ میلیارد ریال به فولاد سفیددشت فروخته و ۱۰۰ درصد این مبلغ دریافت شده است.
محمدی تصریح کرد: هماکنون از مجموع ۳۴۰ هزار مشترک آب در نقاط شهری و روستایی ۵۰ هزار مشترک در طرح امید (خانوارهای دارای یکسوم مصرف عادی) مشارکت کردند که به این تعداد از مشترکان ماهانه حداقل ۱۰ میلیارد ریال تخفیف در آببها داده میشود.
وی یادآور شد: تلاش برای تغییر الگوی کشت با هدف کاهش در مصرف آب، استفاده از پساب در صنایع پُرآببر صنعتی و کشاورزی، اصلاح شبکههای آب و پرداخت باقیمانده معوقات آبداران زیرمجموعه پیمانکاران شرکت آب و فاضلاب استان در دستور کار قرار دارد.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری سرچشمه رودخانههای زایندهرود، کارون و بخشی از دز است و افزایش یا کاهش بارشها در این استان، استانهای خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
خشکسالیهای اخیر از سال ۱۳۸۶ در استان آغاز شده و پیامدهای ناگواری بر منابع آب، محیطزیست و فعالیتهای اقتصادی این استان بهویژه در بخش کشاورزی داشته است.
چهارمحال و بختیاری ۱۰ شهرستان و افزونبر ۹۷۹ هزار نفر جمعیت دارد.