۱۶ خرداد ۱۳۸۶، ۰:۰۱
کد خبر: 6202649
T T
۰ نفر
رییس کل دادگستری مازندران:محیط بانان به عنوان ضابطین قضایی شناخته می شوند ......................................................................
ساری، خبرگزاری جمهوری اسلامی 16/03/86 داخلی.اجتماعی.محیط زیست.
رییس کل داگستری مازندران گفت: محیط بانان محیط زیست می توانند با گذراندن یک دوره آموزشی و دریافت کارت به عنوان ضابطین ویژه قضایی شناخته شده و با متخلفان برخورد قاطع داشته باشند.
حجت الاسلام "حسین طالبی" که روز چهارشنبه که در نشستی با عنوان "هم اندیشی و تعامل بین محیط زیست و دستگاههای قضایی" درساری سخن می گفت، از آمادگی تشکیلات قضایی برای آموزش محیط بان خبر داد.
وی همچنین بر دخالت آحاد مردم در حفاظت از محیط زیست مازندران تاکید کرد و ادامه داد: قانون از محیط بانان حفاظت از محیط زیست که ضابطین قضایی شدند، حمایت ویژه می کند.
طالبی تصریح کرد: ضابطین محیط زیست به عنوان مدعی العموم مردم با حکم دادستان می توانند با متخلفان و متجاوزین برخورد کرد و محاکم قضایی نیز از آنان حمایت خواهند کرد.
رییس کل دادگستری مازندران به مصوبه هیات دولت مبنی بر صنعتی شدن استان اشاره کرد و گفت: حساسیت و اهمیت حفاظت از محیط زیست این استان خیلی بالا است و باید این حساسیت به عنوان یک فرهنک در بین جامعه گسترش یابد.
وی فرهنک سازی ، پیشگیری و سپس برخورد قاطعانه را از وظایف مهم محیط زیست خواند و گفت: هر اقدام اقتصادی و یا غیراقتصادی در مازندران نباید در تضاد با قانون حفاظت از محیط زیست باشد.
رییس کل دادگستری مازندران با بیان اینکه در هر جامعه ای هنجارشکنان و کسانی که قانون را رعایت نمی کنند وجود دارند، خاطرنشان کرد: قانون و محاکم قضایی در اختیار محیط زیست است و با هرگونه تجاوز و هنجارشکنی زیست محیطی برخورد می کند.
طالبی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه بسیاری از مردم از اهمیت حفاظت از محیط زیست آگاه نیستند، اظهار داشت: در بخش پیشگیری نیز که هزینه کمتری دارد همه نهادها و ارگانها با محیط زیست باید همکاری و هماهنگی داشته باشند.
مدیرکل محیط زیست مازندران نیز در این نشست اعلام کرد: فرهنک سازی از برنامه های اولویت دار سازمان محیط زیست است.
"رسول علی اشرفی پور" بر همکاری و حمایت همه نهادهای دولتی و خصوصی در امر حفاظت از محیط زیست مازندران تاکید کرد و گفت: اکنون 54 نهاد مردمی دوستدار محیط زیست استان وجود دارند که متاسفانه به دلیل وجود برخی مشکلات، فقط 14 نهاد فعال، 15 نهاد نیمه فعال و مابقی غیرفعال هستند.
وی برگزاری همایشهای زیست محیطی با پیشگری و فرهنک سازی حفاظت از محیط زیست را از دیگر برنامه ها دانست و گفت: در این زمینه نیاز به اعتبار زیادی است که با کمبود بودجه مواجه هستیم.
وی به وجود چهار منطقه حفاظت شده و شکار ممنوع طبیعی در مازندران اشاره کرد و گفت: 24 درصد مساحت کل مازندران شامل 497 هزار و 332 هکتار مناطق چهارگانه، 116 هزار و 400 هکتار مناطق شکارممنوع و 84 هزار و 484 هکتار مناطق جنگلی، تحت مدیریت حفاظت مطلق محیط زیست است.
علی اشرفی پور به شاخصهای تنوع زیست محیطی مازندران اشاره کرد و گفت: وجود یک میلیون 200 هزار از انواع پرندگان مهاجر، 400 قطعه آببندان و 34 گونه از انواع خزنده و دیگر حیوانات وحشی نظیر گوزن زرد، گربه وحشی، خرس و غیره این استان را از نظر اقلیمی و تنوع زیستی و گیاهی منحصربفرد کرده است.
در ادامه این نشست کارکنان و مدیران محیط زیست شهرهای مازندران مشکلات حقوقی و قضایی زیست محیطی را با رییس کل دادگستری استان مطرح و مورد بحث و بررسی قرار دادند.
پانزدهم خرداد روز جهانی محیط زیست است و در کشورمان تا بیست ویکم خرداد ماه هفته محیط زیست نامگذاری شده است.ک/2 2585/ 402/690 شماره 077 ساعت 41:12 تمام انتهای پیام E16.33-41-12
۰ نفر