۲۷ فروردین ۱۳۹۱، ۱۵:۰۳
کد خبر: 80079768
T T
۰ نفر

ديابت سلامت دهان و دندان را تهديد مي كند

۲۷ فروردین ۱۳۹۱، ۱۵:۰۳
کد خبر: 80079768

ياسوج - يك متخصص درمان ريشه دندان با اشاره به اينكه خشكي دهان از عوارض بيماري ديابت است، گفت: دشواري در عمل بلع و جويدن تهديد سلامت دهان و دندان را به دنبال دارد

دكتر 'محمدعلی یوسفی ' روز یكشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ترشح بزاق كه در بهداشت دهان و دندان موثر می باشد به صورت طبیعی در سنین سالمندی كاهش می‌یابد.

وی بیان كرد: مصرف بیشتر مایعات در سنین سالمندی به میزان شش تا هشت لیوان در روز، عدم استعمال خودسرانه دارو، مصرف میوه‌جات و سبزی‌جات به میزان لازم و عدم مصرف دخانیات از فاكتورهایی هستند كه می‌توان آنها را در كاهش اثرات بیماری دیابت و خشكی دهان موثر دانست.

یوسفی اظهار داشت: از دیگر مسایل مربوط به سلامت دهان و دندان سالمندان، وجود دندان‌های مصنوعی است كه در این زمینه توصیه به خارج كردن دندان‌ها در هنگام خوابیدن، ماساژ مرتب لثه و مصرف مایعات می‌شود.

وی عنوان كرد: سالمندانی كه دندان‌های طبیعی خود را حفظ كرده‌اند درگیر مشكلاتی مانند خرابی، پوسیدگی و باقی ماندن ریشه‌های دندان در لثه‌ها هستند كه لازم است مورد رسیدگی قرار گیرد.

یوسفی ابراز داشت: آمار بی‌دندانی در میان سالمندان ایرانی 80 درصد گزارش شده است و در علم دندان‌پزشكی، این مشكل، به صورت كامل در هر دو فك، یا در یكی از فك‌ها و در برخی از دندان‌ها گفته می‌شود.

وی یادآورشد: از دیگر عوارض بی‌د‌ندانی، تهدید سلامت دستگاه گوارش است كه حتی با عمل زیبایی نیز، بیمار درگیر مشكلاتی نظیر عمق شیار بینی، باریك‌ شدن لب‌ها و پیش‌آمدگی فك پایین می‌شود و تحقیقات حاكی از وجود یك رابطه معنادار میان افزایش سن و مشكل بی‌دندانی است.

7529