۶ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۳:۰۷
کد خبر: 80096533
T T
۰ نفر

نوشهر- شماري ازمسوولان و كارشناسان نوشهربا ابراز نگراني ازفعاليت غيربهداشتي تنها كشتارگاه سنتي اين شهرستان گردشگرپذير ، بر لزوم بهبود وضعيت و رفع موارد غيربهداشتي اين مكان ذبح دام در منطقه تاكيد كردند.

آنان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ، نبود نظارت و مدیریت صحیح ، رعایت نكردن بهداشت فردی سلاخان ، حمل غیربهداشتی لاشه های گوشت به وسیله خودروهای غیرمجاز ، فرسودگی مكان ذبح دام به علت قدمت بالا ، دفع غیربهداشتی فاضلاب ناشی ازشست و شوی لاشه ها به داخل رودخانه ها ، ورود غیرقانونی قصابان به داخل كشتارگاه و مشخص نبودن زمان معین برای ذبح دام را از عمده مشكلات فراروی كشتارگاه دام در این منطقه برشمردند.

فرماندار نوشهر هم با ابراز نگرانی از فعالیت غیربهداشتی كشتارگاه این شهرستان گفت : در حال حاضر این مكان ذبح دام كاملا به شیوه سنتی در منطقه فعالیت دارد كه به لحاظ مدیریتی و رعایت مسایل بهداشتی و زیست محیطی با مشكلات عدیده ای مواجه است.

'محمدعلی قمی ' در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ، نبود مدیریت صحیح بر روند فعالیت این مكان ذبح دام را به عنوان یكی از مشكلات عمده فراروی ارائه خدمات این كشتارگاه در منطقه ذكركرد.

وی اظهار داشت : در حال حاضر ، بر اساس گزارش های دریافتی از مسوولان نهادهای ذیربط ، نحوه فعالیت این كشتارگاه به گونه ای است كه نه تنها از ورود و خروج قصابان به داخل كشتارگاه جلوگیری نمی شود ، بلكه تعدادی از لاشه های دام ها از طریق خودروهای شخصی به شیوه كاملا غیربهداشتی حمل می شود.

فرماندار نوشهر مشخص نبودن زمان معین برای ذبح دام را از دیگر مشكلات فراروی ارائه خدمات در كشتارگاه شهرستان دانست و گفت : طبق ضوابط یك دام قبل از ذبح باید به مدت 24ساعت قبل در كشتارگاه بماند ، این درحالی است كه هیچگونه توجهی به این مقررات در این كشتارگاه نمی شود.

وی افزود : در این زمینه طی نشستی كه با مسوولان نهادهای مرتبط در فرمانداری داشتیم ، علاوه بر آن كه نسبت به رفع مشكلات مدیریتی و موارد غیربهداشتی كشتارگاه تاكید شد، همچنین از نیروهای راهور نیز در منطقه خواسته شد تا با خودروهای حامل لاشه های گوشت به صورت جدی برخورد كنند.

كارشناس بهداشت محیط نوشهر نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت : برای رفع موارد غیربهداشتی كشتارگاه این شهرستان در یك دهه اخیر پیگری های متعددی صورت گرفته است كه تاكنون به طور اساسی برای رفع این مشكلات ازسوی مسوولان نهادهای مرتبط اقدامی صورت نگرفته است.

' انصارالله قمی ' ، رعایت نكردن بهداشت فردی ، نداشتن كارت سلامت ، ذبح دام در سطح زمین و حمل غیربهداشتی لاشه های گوشت را از جمله موارد غیربهداشتی این كشتارگاه ذكر كرد.

وی با اشاره به این كه بسیاری از بیماری ها از طریق مصرف گوشت ناسالم به افراد جامعه منتقل می شود ، بر لزوم همكاری مسوولان نهادهای مرتبط نسبت به رفع مشكلات این كشتارگاه در منطقه تاكید كرد.

رییس اداره حفاظت از محیط زیست نوشهر و چالوس نیز از دفع غیربهداشتی فاضلاب و سرریز خونابه های كشتارگاه به داخل رودخانه های منتهی به دریا در این منطقه انتقاد كرد.

' علی اصغر حسین عمویی ' گفت : به رغم این كه برای رفع این معضل زیست محیطی در منطقه ، اقدامات متعددی صورت گرفته است ، ولی تاكنون نتیجه بخش نبوده است.

مسوول خدمات شهری شهرداری نوشهر نیز گفت : اكنون این كشتارگاه به یك پیمانكار بخش خصوصی واگذار شده است و برای بهبود وضعیت آن به لحاظ بهداشتی و ساختار فیزیكی از یك سال گذشته حدود دو میلیارد ریال اعتبار صرف شده است.

' حمیدرضا جهاندار ' افزود : رفع مشكلات فراروی این مكان ذبح دام كه به طور مستقیم با سلامت مردم ارتباط دارد ، از دغدغه های جدی مسوولان شهرستان است.

وی با اشاره به این كه شهرداری به تنهایی قادر به بهبود وضعیت این كشتارگاه و رفع مشكلات فراروی آن نیست ، از مسوولان نهادهای مرتبط خواستار همكاری بیش از شد.

مدیرشبكه دامپزشكی نوشهر نیز گفت : این كشتارگاه كاملا به شیوه سنتی در شهرستان فعالیت دارد كه باید برای ساخت یك كشتارگاه صنعتی در منطقه ازسوی مسوولان نهادهای مرتبط یك فكر اساسی شود.

'علی رضوی زاده ' در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به گردشگرپذیری غرب مازندران بویژه شهرستان نوشهر و ورود چشمگیر مسافر و گردشگران به منطقه ، ساخت یك كشتارگاه صنعتی در یكی از شهرهای این منطقه را بسیار ضروری دانست.

وی با بیان آن كه ساخت كشتارگاه صنعتی در چند سال اخیر جزء مصوبات شورای بهداشتی مسوولان استانی بود ، از كم توجهی مسوولان نسبت به ساخت این كشتارگاه در منطقه انتقاد كرد.

هر روز 20 راس گاو و بیش از 70 راس گوسفند در كشتارگاه دام نوشهر ذبح می شود و این آمار در فصول گردشگری به بیش از دو برابر افزایش می یابد.ك/4

624/1654