به گزارش ایرنا چای سبز بعنوان جایگزین مناسب برای چای سیاه و قهوه بدلیل خاصیت آنتی اكسیدانی و ضد سرطان توصیه می شود.
در این خصوص دانشگاه علوم پزشكی گلستان روز شنبه اعلام كرد: بیشتر خواص چای سبز مربوط به ماده ای بنام كاتچین است كه فعالیت آنتی اكسیدانی بالایی دارد و نسبت به آنتی اكسیدانهای قوی چون C و E بسیار قوی عمل می كند.
برای تازه و معطر ماندن چای سبز بهتر است آنرا در ظرفی تیره و دور از نور و رطوبت نگهداری كرد.
از جمله خواص چای سبزپیشگیری و درمان سرطان است، چای سبز حاوی آنتی اكسیدان است بهمین جهت می تواند با سلولهای سرطانی مبارزه كند.
جلوگیری از بیماریهای قلبی و عروقی از دیگر مزایای چای سبز است كه موجب كاهش كلسترول بد خون(LDL) ، تری گلیسرید و فیبرینوژن( پروتئینی در خون كه در شكل گیری لخته خون نقش دارد) می شود كه همگی شاخصهای مهم ابتلا به بیماریهای قلبی می باشند و همچنین قادر به پیشگیری از آرترواسكلروز (سخت شدن سرخرگها) است.
همچنین مصرف چای سبز در كاهش وزن موثر است، با نوشیدن چای سبز متابولیسم چربیهای بدن تسریع می شود و به این ترتیب چربی اضافی در بدن ذخیره نمی شود.
حفظ جوانی نیز از مزایای مصرف چای سبز بوده زیرا میزان قابل توجهی آنتی اكسیدان دارد كه در حفظ سلامتی و شادابی سلولهای بدن موثرند.
ازدیگر مزایای آن استحكام دندانها است، چای سبز حاوی فلورین (fluorine) است كه سبب می شود تا ساختار داخلی دندانها محكم شود و از تضعیف مینا و پوسیدگی دندان جلوگیری می كند.
ویتامین C موجود در چای نیز باعث تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل بیماریهای فصلی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا در زمستان، اسهال و استفراغ در تابستان می شود.
از فواید دیگر چای سبز می توان به بالا بردن قدرت فكری و تمركز، پیشگیری از آلزایمر، درمان التهاب و آماس مفاصل، درمان و پیشگیری از بیماری MS ، تسریع در بهبودی تبخال ،نوشیدن دو فنجان چای به اندازه 5 وعده سبزیجات و یا 2 عدد سیب در بدن اشاره كرد.
601
گرگان - از دير باز چاي بعنوان يك نوشيدني دارويي مصرف مي شده است و امروزه محققان دريافتند نوشيدن روزانه 3 تا 4 فنجان چاي بخصوص چاي سبز مانع از ابتلا به بيماريهاي مختلف از جمله سرطان مي شود.