دكتر 'رشید حیدری مقدم' روز پنجشنبه در گفت وگو باخبرنگار ایرنا افزود: كوفتگی عضلات چهارسر ران یك آسیب مهم در ورزش های پر خطر است و اغلب ورزشكارانی كه به این مصدومیت دچار می شوند، به بازی ادامه می دهد و آسیب اولیه را بی اهمیت می دانند.
وی اضافه كرد: بی توجهی ورزشكارانی كه به این آسیب دچار می شوند، موجب مواجه شدن با خطر تشدید مصدومیت با ادامه خونریزی به داخل ران می شود و در این حالت عضلات سفت، متورم و با حركت دردناك می شوند.
وی بیان داشت: در این مصدومیت سندرم 'كمپارتمنت' می تواند به وجود بیاید وباید با معاینه دقیق مورد بررسی و معالجه شود.
حیدری مقدم خاطرنشان كرد: در صورتی كه تنها كوفتگی عضله چهارسر رانی وجود داشته باشد، اقدامات لازم برای كاهش خونریزی، استفاده از باند كشی برای بی حركت كردن ماندن ران و نیز گذاشتن یخ بر روی نقطه آسیب دیده است.
وی در ادامه گفت: برای پرهیز از صدمه بیشتر به عضله در حال بهبود دامنه حركت كامل، انجام حركات متقارن لگن و زانو پیش از بازگشت به ورزش لازم است.
وی اظهار داشت: تغییر ناگهانی نیرو می تواند باعث كشش یا حتی پارگی اتصال عضلانی - تاندونی شود و شدت كشش از پارگی خفیف تعدادی فیبرعضلانی تا پارگی كامل عضله متغیر است.
رییس هیات پزشكی ورزشی همدان یادآور شد: برای درمان در ابتدا یخ و باند كشی استفاده می شود و با كاهش درد، توان بخشی شروع می شود.
وی افزود: بازگشت تدریجی به فعالیت با طبیعی شدن انعطاف پذیری كشش و تحمل عضلات صورت می گیرد و در این وضعیت پرهیز از آسیب بیشتر مهم است و با ادامه تمرین كششی، تكنیك صحیح و بانداژ مناسب برای جلوگیری از باز شدن بیش از حد زانو میسر خواهد بود.
7520/576
همدان- رييس هيات پزشكي ورزشي همدان گفت: ورزشكاران آسيب ديدگي و كوفتگي عضلات چهارسر ران را جدي بگيرند.