غلامحسین جمیلی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: در گذشته كشاورزان به هیچ عنوان صادر كننده محصولات تولید شده خود نبودند و اغلب این كار توسط واسطه ها و دلالان صورت می گرفت.
وی یادآورشد: دلالان با این روش به سود اصلی فروش محصولات كشاورزی دست می یافتند و كشاورز به سود اندك فروش تولیدات خود قناعت می كرد.
جمیلی اظهار كرد: اتاق بازرگانی استان زنجان، برای حمایت از بخش كشاورزی و ساماندهی به صادرات محصولات این حوزه، سه برنامه اصلی را در دستور كار قرار داده است.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی استان زنجان، گفت: بخش كشاورزی در اتاق زنجان یك حوزه جوان محسوب می شود و پیگیری برای ساماندهی آن نیاز به همت، برنامه ریزی و حمایت دارد.
وی خاطر نشان كرد: بر همین اساس انجمن و تشكل های مربوط به بخش كشاورزی در اتاق بازرگانی فعالیت خود را آغاز كرده اند.
جمیلی افزود: از سوی دیگر اتاق بازرگانی در تلاش است تا با ارائه خدمات بازرگانی و تجاری، زمینه ورود كشاورزان به بازارهای خارجی را فراهم كند.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی استان زنجان، گفت: با ایجاد زمینه برای حضور مستقیم كشاورزان در بازارهای جهانی، بستر عرضه محصولات كشاورزی به صورت مستقیم و قطع دست واسطه گران در تولید و عرضه این كالاها را فراهم می شود.
وی برنامه سوم اتاق بازرگانی برای حمایت از بخش كشاورزی و ساماندهی عرضه محصولات این بخش را راه اندازی صنایع فرآوری این محصولات عنوان كرد و تكمیل زنجیره تولید و عرضه این محصولات را از مهمترین برنامه های اتق بازرگانی برشمرد.
جمیلی یادآورشد: باید با برنامه ریزی مناسب برای فرآوری محصولات كشاورزی به نهایت ارزش افزوده این تولیدات دست یافت و زمینه صادرات آنها به بازارهای جهانی را فراهم كرد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی استان زنجان، گفت: در صورتی كه محصولات كشاورزی بدون فرآوری به عنوان محصول نیمه تمام، صادر شود در حقیقت هیچ اقدام خاصی صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: در صورتی كه با برنامه ریزی و سرمایه گذاری برای فرآوری این محصولات اقدام شود، می توان زمینه اشتغالزایی، دست یابی به ارزش افزوده و در نهایت صادرات آن به بازارهای جهانی را فراهم كرد.
جمیلی اظهار كرد: سرمایه گذاری بر روی محصولات كشاورزی به دلیل فساد سریع بالاست و می توان با فرآوری آن ریسك سرمایه گذاری را به حداقل كاهش داد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی استان زنجان، گفت: از سوی دیگر اتاق در نظر دارد تا با ارائه آموزش های لازم در حوزه تجارت داخلی و خارجی به كشاورزان خاص، زمینه ورود آنان به بازارهای جهانی را فراهم كند.
وی خاطر نشان كرد: زنجان با توجه به موقعیت اقلیمی خاصی كه در آن قرار گرفته است، در حوزه های مختلف توانمندی ها و مزیت های نسبی بسیاری دارد.
جمیلی این استان را دارای مناطق حاصلخیزی برای كشاورزی عنوان كرد و تولیدات این بخش در زنجان را دارای تنوع و گستردگی فراوانی برشمرد.
7319/522
زنجان - رييس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي استان زنجان، گفت: بايد زمينه ورود كشاورزان به بازارهاي خارجي را فراهم كرد.