۱۷ مرداد ۱۳۹۲، ۹:۴۱
کد خبر: 80767018
T T
۰ نفر
دولت از مديران شورا باور جهت تصدي دستگاه هاي اجرايي استفاده كند

سنندج - رييس شوراي اسلامي استان كردستان از دولت يازدهم خواست در تعيين مديران دستگاه هاي اجرايي، لياقت، كارآمدي، تخصص، تعهد، شورا باوري و كاري بودن را مد نظر قرار دهد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، صباح محمدی شامگاه چهارشنبه در آیین تجلیل از خبرنگاران استان كردستان در سنندج، از منتخبان دور چهارم شوراهای اسلامی در استان كردستان نیز خواست مدیران لایق و شایسته را جهت تصدی دستگاه های اجرایی به دولت معرفی كنند.

وی نقش اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا به عنوان نمایندگان مردم را در رفع مشكلات و مسایل كاری شهرها و روستاها موثر دانست و تاكید كرد باید از اعضای شوراها برای تعیین مدیران در استان نظرخواهی شود.

وی بر ارتباط همیشگی اعضای شوراها با مردم و استفاده از ظرفیت نخبگان در زمینه های مختلف در جهت خدمت رسانی مطلوب به مردم تاكید كرد و افزود: نخبگان بسیاری در جامعه هستند كه می توانند با ارایه طرح و برنامه، شوراها را در رسیدن به اهداف جامعه و رفع مشكلات مردم كمك كنند.

وی وجود دو دستگی و اختلافات میان اعضای شورا را یكی از چالش های شوراها دانست و گفت: اگرچه اختلاف سلیقه در بعضی موارد موجب پیشرفت كارها می شود اما باید اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا با اتحاد و همدلی در جهت رفع مشكلات تلاش كنند.

محمدی فعال نمودن كمیسیون های مربوط در شوراهای اسلامی سطوح مختلف و استفاده از ظرفیت های قانونی این كمیسیون ها با حضور افراد نخبه و فعال در سطح شهر به عنوان مشاور، تعیین راهكارهای مناسب جهت ایجاد منابع درآمدی پایدار برای شهرداری ها و دهیاری های سطح استان و پیگیری تحقق اجرای مدیریت یكپارچه شهری جهت توسعه و پیشرفت عمران شهری و یكسان سازی خدمات شهری به مردم را از دیگر فعالیت های دانست كه شوراهای منتخب چهارم باید به آن بپردازند.

رییس شورای اسلامی استان كردستان در ادامه پیگیری اصلاح قانون شوراها در مواردی كه نیاز به اصلاح و بازنگری دارد، توجه به مسایل فرهنگی در سطح شهر و روستاها به عنوان اولویت كاری، خارج نمودن حوزه فعالیت شوراها از شهرداری ها و دهیاری ها به نحوی كه شوراهای شهر در اكثر شهرها به شورای شهرداری تبدیل شده بودند را از دیگر اقداماتی دانست كه منتخبان جدید شوراها باید آن را پیگیری كنند.

محمدی توجه به زیرساخت های توسعه شهری جهت ایجاد فضای نشاط در سطح شهرها، حسابرسی به روز شهرداری ها و ارایه گزارش حسابرسی به صورت كارشناسی، ایجاد تعامل و همدلی بین اعضای شوراها و ایجاد ارتباط و تعامل بهتر و بیشتر با مسوولان دستگاه های اجرایی جهت خدمات رسانی مطلوب و شایسته به مردم و اطلاع رسانی به مردم به صورت مداوم را از دیگر مواردی دانست كه می تواند در اولویت كاری منتخبان دور چهارم شوراهای اسلامی استان كردستان باشد.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینكه دوره سوم شوراها 11 شهریور به پایان می رسد، گفت: فعالیت دور چهارم شوراهای اسلامی شهر و روستا در كشور و به تبع در استان كردستان 12 شهریور امسال آغاز می شود.

به گفته وی در دوره جدید شوراهای اسلامی از 29 شهر تعداد 183 نفر عضو و از تعداد هزار و 500 روستا حدود شش هزار نفر به عضویت شورا درآمده اند.

وی به تشریح بخشی از عملكرد دوره سوم شوراهای اسلامی استان كردستان اشاره كرد و گفت: در این دوره بیش از 75 جلسه با تصویب 60 مصوبه قانونی و رسمی برگزار شد.

وی بررسی مسایل و مشكلات مختلف استان در زمینه های گوناگون از جمله عمرانی، اقتصادی، اجتماعی، آموزشی و فرهنگی با حضور مدیران دستگاه های اجرایی استان را از جمله موضوعات این مصوبات ذكر كرد.

محمدی نظارت بر فعالیت شوراهای اسلامی شهر و شهرستان های تابعه از طریق بررسی مصوبات و تطبیق با قوانین و مقررات موجود و برگزاری جلسات و همایش های مختلف با حضور شوراهای اسلامی شهر و شهرستان و حل و فصل اختلاف موجود و تشكیل كمیسیون نظارت و ارزشیابی به جهت افزایش نظارت شوراها بر خود را از جمله مهمترین فعالیت های شورای اسلامی استان كردستان در دور سوم نام برد.

وی بازدید از پروژه های عمرانی ملی و استانی در حال اجرا در سطح استان از جمله پروژه های شهری، روند احداث سدها و جاده ها و جمع بندی نقاط قوت و ضعف پروژه ها و انعكاس آن به مسوولین ذیربط، اجرای تفاهم نامه منعقده شورای عالی استان ها با حدود 13 دستگاه اجرایی به منظور تعامل دو طرفه و استفاده از ظرفیت های متقابل جهت خدمات رسانی به مردم و تشكیل كمیسیون عمران و توسعه شورای استان با حضور اساتید دانشگاه و نخبگان را از دیگر اقدامات انجام شده توسط شورای اسلامی استان كردستان ذكر كرد.

رییس شورای اسلامی استان كردستان در بخش دیگری از سخنان خود مهمترین محاسن شوراهای اسلامی دور سوم را بهبود و سازماندهی مدیریت شهری و روستایی، ارتقای شاخص های عمرانی در حوزه های مختلف شهری و روستایی، انتقال قدرت از دولت به مردم، سرعت بخشیدن به كارها و امور مردم، رفع تبعیض، هدایت و رهبری امور محلی و منطقه ای و نیروسازی در شورا ذكر كرد.

محمدی همچنین به چالش های پیش روی شوراهای دور سوم اشاره كرد و گفت: عدم برگزاری دوره های آموزشی برای اعضای شوراها در سطوح مختلف توسط وزارت كشور و شورای عالی استان ها، كمبود منابع مالی برای شوراهای فرادست خصوصا شورای اسلامی روستا، بخش، شهرستان، عدم آشنایی مسوولان با وظایف، اختیارات، و جایگاه قانونی شوراها و عدم استقبال نخبگان جهت عضویت در شوراهای اسلامی دوره سوم را از جمله این چالش ها برشمرد.

وی از دیگر چالش های دوره سوم شوراهای اسلامی در كردستان را عدم نظارت كامل شوراها بر فعالیت های مشخص شده در اصل 100 قانون اساسی بیان كرد.

محمدی همچنین تركیب نامتجانس درون شورایی از قبیل سطح تحصیلات و فرهنگ، سن و سایر موارد، عدم ارتباط با مردم به عنوان صاحبان اصلی جامعه و انتظارات خارج از حدود و وظایف شوراها توسط مردم از دیگر چالش ها است.ك/3

7346/533