به گزارش روز دوشنبه روزنامه فرانسوي 'لو فيگارو'، كميسيون اروپا در نظر دارد براي حمايت از كشورهاي ايتاليا، مالت و يونان كه نخستين مقصد مهاجران غيرقانوني محسوب مي شوند، سهميه هر كشور اروپايي را براي پذيرش مهاجر مشخص كند.
بر پايه اين گزارش، هر كدام از كشورهاي اروپايي بايد مسئوليت خود را در برابر افزايش مهاجرت بپذيرد و 'ژان كلود يونكر' رييس كميسيون اروپا كه از انفعال جمعي 28 عضو اتحاديه اروپا در قبال مساله مهاجرت رنجيده است، در نظر دارد نظامي الزام آور را در اين زمينه به اجرا گذارد.
بر پايه سندي كه در اختيار لوفيگارو قرار گرفته است، يونكر درصدد است اين 'مكانيسم توزيع' را تنها براي پناهجوياني به اجرا بگذارد كه كه 'آشكارا به حمايت بين المللي' نيازمند هستند.
همچنين قرار است سهم هر كشور در پذيرش پناهجويان با توجه به معيارهايي چون جمعيت، توليد ناخالص داخلي، نرخ بيكاري و تعداد پناهجوياني كه پيشتر درخواست پناهندگي خود را ارائه كرده اند، تعيين شود.
بر پايه اين گزارش، اجراي اين برنامه موقتي است و دليل آن فوريت به وجود آمده به دليل افزايش تعداد پناهجويان اعلام شده است.
امروز (دوشنبه) خبرگزاري رويترز نيز از پاريس گزارش داد كه 'برنار كزنوو' وزير كشور فرانسه اعلام كرده كه كشورش از طرح پيشنهادي اتحاديه اروپا براي بازتوزيع مهاجران به شكلي يكنواخت تر ميان كشورهاي عضو حمايت مي كند.
وي افزود: اين پيشنهاد... بر اساس بعضي طرح هاي فرانسه تدوين شده است. منطقي است كه تعداد (مهاجران) در كشورهاي عضو اتحاديه اروپا بازتوزيع شود.
اين طرح كه قرار است هفته جاري توسط كميسيون اتحاديه اروپايي رونمايي شود، خواستار تعيين نظام سهميه بندي مهاجران براي كاستن از بار زياد پناهجويان بر كشورهاي جنوبي اتحاديه اروپا از جمله ايتاليا، مالت، يونان و قبرس است.
رم خواستار افزايش كمك هاي اتحاديه اروپا براي حل و فصل مشكل هزاران مهاجري است كه مي خواهند از سواحل ليبي خود را به اروپا برسانند. فشارها براي پرداختن به مشكل مهاجران ماه گذشته و پس از آن افزايش يافت كه قايق شماري از پناهجويان غيرقانوني واژگون شد و نزديك به 800 كشته برجاي گذاشت.
بر اساس اين گزارش بعضي كشورهاي ديگر اروپايي مانند آلمان و اتريش كه در خط مقدم هجوم مهاجران قرار ندارند؛ از اين طرح حمايت كرده اند، اما تصويب آن به حمايت 28 عضو نياز دارد و به همين دليل احتمال تصويب آن كم است.
پيشتر 'آنگلا مركل' صدراعظم آلمان نيز اعضاي اتحاديه اروپا را به تعيين سهميه پذيرش مهاجر بر اساس توان اقتصادي هر كشور فراخوانده بود.
اين در حالي است كه 'ويكتور اوربان' نخست وزير مجارستان جمعه گذشته (18 ارديبهشت) اين طرح را 'نادرست' ارزيابي كرد.
روزنامه لو فيگارو با اشاره به موج جمعيت مهاجران غيرقانوني در مسير آبي ليبي- سيسيل، عنوان كرد: از امروز (دوشنبه) اروپا تلاش خود را براي تصويب قطعنامه اي در شوراي امنيت سازمان ملل آغاز مي كند. به موجب اين قطعنامه، اروپا مجاز خواهد بود براي مقابله با موج مهاجران از سواحل ليبي، به اقدام نظامي دست بزند.
عمليات نظامي اتحاديه اروپا با چراغ سبز مسئولان اين اتحاديه در دستور كار قرار گرفته و نيروهاي دريايي ايتاليا، فرانسه، انگليس و اسپانيا از هم اكنون خود را براي اين عمليات در آب هاي بين المللي آماده مي كنند. اين عمليات قرار است به محض موافقت شوراي امنيت، از ماه ژوئن (خرداد/ تير) اجرا شود.
اروپام**9157** 9053**1517
تهران- ايرنا- كميسيون اروپا در نظر دارد در برنامه اي لازم الاجرا، سهم هر كشور اروپايي را براي پذيرش مهاجران غيرقانوني تعيين و اعلام كند.