به گزارش ایرنا بهمن حیاتی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: دانشگاه ملایر سال 93 موفق به اخذ مجوز راه اندازی، نصب و بهره برداری از مركز پرتو دهی گاما و الكترون با فناوری هسته ای از سازمان انرژی هسته ای شد.
حیاتی اظهار كرد: راه اندازی این مركز صرف نظر از زمین، نیاز به 200 میلیارد ریال اعتبار دارد كه با توجه به بالا بودن این رقم نیازمند حمایت و پشتیبانی مسوولان هستیم تا این طرح به عنوان یك طرح ملی دیده شود.
وی افزود: در این راستا برای تملك 140 هكتار زمین در جوار دانشگاه ملایر با منابع طبیعی وارد رایزنی شده ایم كه یك هكتار از آن برای تاسیس مركز پرتو دهی گاما اختصاص پیدا می كند و اضافه شدن این میزان فضا دانشگاه ملایر را تا 50 سال آینده از نظر فضای فیزیكی بی نیاز می كند.
وی اظهار كرد: مركز پرتو دهی گاما و الكترون اولین مركز در غرب كشور و دومین در سطح كشور است و در صنعت كشاورزی و پزشكی مورد استفاده قرار می گیرد كه راه اندازی آن موفقیت بسیار بزرگی برای دانشگاه ملایر به شمار می رود و نیازمند كمك های ملی و استانی است.
حیاتی همچنین از تدوین و تنظیم سند راهبردی 10 ساله دانشگاه ملایر خبر داد و گفت: وزارت علوم بسیار مصمم در تدوین این سند برای دانشگاه ها است كه در این زمینه كارگروهی در دانشگاه تشكیل شده و برنامه های 10 سال آینده دانشگاه در این سند مشخص و به زودی عملیاتی خواهد شد.
**رشد و توسعه دانشگاه ملایر در غرب كشور كم نظیر است
سرپرست دانشگاه ملایر همچنین گفت: رشد و توسعه دانشگاه ملایر در ابعاد مختلف طی 10 تا 15 گذشته در غرب كشور كم نظیر بوده است.
حیاتی افزود: این دانشگاه كه از سال 1384 از دانشگاه بوعلی سینای همدان مستقل شد، تاكنون رشد و توسعه همه جانبه داشته و در راستای توسعه كیفی در تلاش است.
وی از تحصیل شش هزارو 281 دانشجو در 66 رشته تحصیلی در مقاطع كارشناسی، كارشناسی ارشد و دكترا در این دانشگاه خبر داد و اظهار داشت: از این تعداد، پنج هزارو 427 دانشجو در مقطع كارشناسی در 26 رشته، 775 دانشجوی كارشناسی ارشد در 25 رشته و 79 دانشجوی دكترا در 13 رشته مشغول تحصیل هستند.
وی ادامه داد: با توجه به سیاست های وزارت علوم، توسعه كیفی دانشگاه مد نظر بوده و هدف عمده ما جذب رشته هایی با جذابیت بیشتر، تقاضا و بازار كار بالا است.
وی افزود: هم اكنون هفت دانشكده علوم پایه، عمران و معماری، فنی و مهندسی، منابع طبیعی و محیط زیست، علوم ریاضی و آمار، ادبیات و علوم انسانی و كشاورزی و دو پژوهشكده انگور و كشمش و مركز مطالعات نانو در دانشگاه ملایر فعال است.
حیاتی از تحصیل دو دانشجوی غیر ایرانی در دانشگاه ملایر خبر داد و بیان داشت: این دانشگاه در راستای بین المللی شدن در همه مقاطع تحصیلی دانشجوی غیر ایرانی می پذیرد و كلیه امكانات رفاهی، خوابگاه مستقل، آزمایشگاه، كارگاه و اینترنت پرسرعت را در اختیار دانشجویان قرار می دهد.
وی همچنین از تاسیس مركز آموزش زبان فارسی در راستای پذیرش دانشجویان غیر ایرانی در این دانشگاه خبر داد و اظهار كرد: در حال حاضر دانشگاه ملایر در برخی رشته ها پذیرش ندارد، اما هدف ما جذب رشته هایی با تقاضا و بازار كار بالا چون حقوق، علوم باغبانی، تربیت بدنی و مقطع كارشناسی ارشد اكوهیدرولوژی است.
سرپرست دانشگاه ملایر گفت: سالانه 10 همایش ملی در این دانشگاه برگزار می شود كه طی هفت ماه گذشته هفت همایش ملی با حضور متخصصان، پژوهشگران و اساتید صاحب نظر و برجسته كشوری برگزار شد كه موجب تبادل نظر و اطلاعات بیشتر با اساتید صاحب فن و اندیشه می شود.
**پژوهشكده انگور و كشمش ملایر با 18 رشته دكترای پژوهش محور در حال فعالیت است
حیاتی ادامه داد: پژوهشكده انگور و كشمش ملایر هم اكنون با 18 رشته دكترا و 16 دانشجوی پژوهش محور در حال فعالیت است كه با برگزاری سمینارهای ملی و كارگاه های آموزشی در این صنعت، تاكنون بازتاب بسیار خوبی را در سطح منطقه و كشور داشته است.
وی بیان داشت: فاز نخست ساختمان پژوهشكده در زمینی به مساحت سه هزارو 500 مترمربع با پیشرفت قابل ملاحظه ای در حال ساخت است كه سال گذشته پنج میلیارد ریال اعتبار برای این پروژه اختصاص یافت كه با توجه به كمبود این میزان اعتبار، از درآمدهای اختصاصی دانشگاه برای پژوهشكده هزینه شد.
وی با بیان اینكه اعتبار بسیار خوبی امسال برای پژوهشكده انگور و كشمش ملایر اختصاص یافته است افزود: با توجه به اینكه این پژوهشكده نخستین پژوهشكده در این رشته در ایران است، حفظ و نگهداری و توسعه آن برای دانشگاه ملایر بسیار پر اهمیت است.
حیاتی پروژه خیر ساز دانشكده علوم انسانی و معارف قرآنی توسط برادران سعیدپور را از دیگر پروژه های مهم این دانشگاه برشمرد و افزود: نیمی از اعتبارات ساخت این پروژه توسط خیرین و نیمی توسط وزارت علوم تعهد شده كه تاكنون خیرین به تعهدات خود عمل كرده اند، اما وزارت علوم هنوز سهم 50 درصدی خود در پرداخت اعتبارات در ساخت این پروژه را محقق نكرده است.
وی اضافه كرد: چنانچه اعتبارات لازم از سوی وزات علوم پرداخت شود و یا اینكه مجوز استفاده از درآمد اختصاصی دانشگاه برای تسریع در ساخت پروژه دانشكده علوم معارف صادر شود، مهرماه امسال این پروژه به بهره برداری خواهد رسید.
سرپرست دانشگاه ملایر خاطرنشان كرد: چهار پروژه پژوهشكده انگور و كشمش، دانشكده علوم و معارف قرآنی، كتابخانه مركزی با 50 درصد پیشرفت فیزیكی و سالن آمفی تئاتر در اولویت كاری دانشگاه ملایر است كه در صورت تخصیص اعتبارات لازم، سه پروژه عمرانی جز پژوهشكده انگور و كشمش در سال 94 به بهره برداری می رسند.
حیاتی در خصوص اعتبارات دانشگاه ملایر نیز بیان داشت: سال گذشته مشكل كمبود اعتبارات داشتیم كه از 95 درصد تخصیص اعتبارات، تنها 86 درصد تخصیص صورت گرفت، در حالیكه اعتبارات ما در سال 94 از رشد چشمگیری برخوردار است.
دانشگاه ملایر با دارا بودن بیش از شش هزار دانشجو در 66 رشته تحصیلی در چهار كیلومتری محور ملایر-اراك واقع شده است.
شهرستان ملایر با دارا بودن جمعیتی بالغ بر 300 هزار نفر در 75 كیلومتری شهر همدان واقع شده است.
7528/1181
مجوز تاسیس نخستین مركز پرتودهی گامای غرب كشور در دانشگاه ملایر صادر شد
۱۹ خرداد ۱۳۹۴، ۱۳:۱۹
کد خبر:
81639568
ملایر-ایرنا- سرپرست دانشگاه ملایر از اخذ مجوز تاسیس نخستین مركز پرتو دهی گاما و الكترون با فناوری هسته ای در غرب كشور در این دانشگاه خبر داد.