۳ شهریور ۱۳۹۴، ۱۱:۰۴
کد خبر: 81733309
T T
۰ نفر

معاون رییس جمهوری: تپه هگمتانه ثبت جهانی می شود

۳ شهریور ۱۳۹۴، ۱۱:۰۴
کد خبر: 81733309
معاون رییس جمهوری: تپه هگمتانه ثبت جهانی می شود

همدان - ایرنا - معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: در حال تشكیل و تهیه پرونده محوطه باستانی هگمتانه به یونسكو برای ثبت جهانی هستیم.

مسعود سلطانی فر روز سه شنبه در حاشیه بازدید از تپه هگمتانه در جمع خبرنگاران افزود: ثبت جهانی تپه هگمتانه دو تا سه سال زمان می برد و نیازمند همكاری همه مسوولان استان و شهرستان است.
وی اضافه كرد: درباره رعایت ضوابط یونسكو اگر همكاری های لازم انجام شود این پرونده در سال 2018 تا 2019در لیست فهرست جهانی قرار می گیرد و این امر منوط به همكاری همه مسوولان است.
سلطانی فر گفت: مسوولان استان همدان برای ثبت جهانی تپه هگمتانه باید تلاش كنند همچنان كه شوش برای اینكه به عنوان جهانی در یونسكو ثبت شود مسوولان تمام قد حدود دو سال ایستادند تا منجر به ثبت شوش به عنوان میراث جهانی شد.
وی ادامه داد: لازمه تحقق این امر مدیریت یكپارچه انجام فعالیتهای مختلف برای تعیین عرصه و حریم و سایر فعالیتها است.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: در ادامه در بخشهای گردشگری و تكمیل طرحهای نیمه تمام از جمله هتلها، هتل آپارتمانها، مراكز اقامتی و پذیرایی بین راهی و در مجموع 11 طرح نیمه تمام در استان همدان در سفر هیات دولت بررسی می شود.
سلطانی فر افزود: برای تكمیل این طرحها 400 میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده كه در طول دو سال باید تامین شود و این از دستاوردهای مهم سفر رییس جمهوری و هیات دولت به استان همدان است.
وی اظهار كرد: با تامین اعتبار این طرحها در طول دو سال بخش گردشگری این استان رونق می گیرد.
وی از آغاز عملیات دو هتل پنج و چهار ستاره در همدان خبر داد و گفت: این دو طرح نیز از دستاوردهای سفر ریس جمهوری و هیات دولت به همدان است.
تپه باستانی هگمتانه یا همان شهر هگمتانه را اقوام آریایی ماد بنا نهادند و آن را پایتخت نخستین شاهنشاهی ایرانی قرار دادند و این منطقه تاریخی كه در مركز شهر همدان واقع شده از مكان های دیدنی و تاریخی همدان به شمار می رود.
بسیاری از باستان شناسان تپه هگمتانه را وسیع ترین تپه باستانی ایران دانسته و آن را بقایای ابنیه كاسی، مادی، هخامنشی و بعد از آن می دانند.
این تپه بیضی شكل، در داخل محدوده شهر فعلی همدان در دو سوی خیابان اكباتان (آیباتان) واقع شده است.
هگمتانه یا هنگمتانه كه به زبان پارسی قدیم به معنی محل تجمع بوده تركیبی از دو واژه ˈهنگˈ به معنی ˈجاˈ و ˈمتانهˈ به معنی ˈتجمعˈ است.
از جمله ویژگیهای شهر باستانی هگمتانه، معماری و طرح و نقشه منظم این شهر بوده كه در بین آثار باستانی به دست آمده كم سابقه است.
به طور كلی تپه هگمتانه در طول یكصد سال اخیر بارها مورد حفاری باستان شناسان داخلی و خارجی قرار گرفته است و در طول حفاری های انجام شده آثار ارزشمند و بی نظیری كشف شده كه اغلب متعلق به دوران هخامنشیان و نیاكان آنها است.
لوح زرین، كوزه شكسته، بشقاب نقره ای و پایه ستون سنگی از جمله اشیا یافت شده در تپه باستانی هگمتانه است.
2087/6993