۲۱ دی ۱۳۹۴، ۱۴:۴۱
کد خبر: 81916328
T T
۰ نفر

گاز كارخانه سيمان دورود به دليل بدهي قطع شد

۲۱ دی ۱۳۹۴، ۱۴:۴۱
کد خبر: 81916328
گاز كارخانه سيمان دورود به دليل بدهي قطع شد

خرم آباد - ايرنا -مديرعامل شركت گاز لرستان گفت: قطع گاز كارخانه سيمان دورود به دليل بدهي 180 ميليارد ريالي اين كارخانه درمدت يكسال بوده است .

حشمت الله شمس خرم آبادي ايرنا افزود:در جلسات متعددي براي تقسيط اين بدهي موافقت شده اما متاسفانه كارخانه سيمان به تعهدات خود عمل نكرده و گاز آن قطع شده است.
مديرعامل شركت گاز لرستان با بيان اينكه حدود 70 درصد مطالبات اين شركت مربوط به واحدهاي صنعتي است، گفت: شركت گاز لرستان 500 ميليارد ريال از مشتركان صنعتي طلب دارد.
وي اظهارداشت : در حال حاضر صنايع دو دهم درصد مشتركان گاز استان را تشكيل مي دهند در حالي كه حدود 40 درصد حجم گاز مصرفي استان متعلق به صنايع است.
وي با بيان اينكه كار گازرساني به تمامي شهرك هاي صنعتي مصوب استان انجام شده، اظهار داشت: شركت گاز لرستان 177 مشترك صنعتي عمده و 664 مشترك جز دارد.
وي همچنين ميزان گاز مصرفي صنايع استان در 9 ماهه امسال را 336 ميليون متر مكعب برشمرد و گفت: كارخانه نساجي بروجرد با 70 ميليارد ريال، سامان كاشي بروجرد با 50 ميليارد ريال و پارسيلون خرم آباد با دو ميليارد ريال بدهي از جمله صنايع بدهكار استان به شركت گاز هستند.
به گفته شمس خرم آبادي در مجموع 427 هزار مشترك گاز لرستان، حدود 850 ميليارد ريال بدهي به اين شركت وجود دارد.
مدير روابط عمومي كارخانه سيمان دورود نيز در اين رابطه به ايرنا گفت: در حال حاضر گاز اين كارخانه قطع بوده و كوره هاي توليد مواد اوليه ' كلينكر' خاموش شده و اين در حالي است كه كلينكر ماده اوليه توليد سيمان مي باشد كه براي آن نيازمند شبكه گاز براي روشن شدن كوره ها هستيم .
مسعود ترك با بيان اينكه هم اكنون از كلينكر دپو شده استفاده مي شود افزود: بيش از 800 نفر در كارخانه سيمان مشغول بكار هستند و در مجموع با احتساب مشاغل غيرمستقيم، حدود هفت تا هشت هزار نفر به صورت غيرمستقيم از اين كارخانه ارتزاق مي كنند.
وي تصريح كرد:براي حل مشكل گاز كارخانه تاكنون مراجعات مختلفي به شركت ملي گاز، سازمان صنعت معدن تجارت، استانداري ، فرمانداري، هلدينگ سيمان، كميسيون انرژي مجلس و مراجعه حضوري با وزير صنعت معدن و تجارت انجام شده كه تاكنون بي نتيجه بوده است.
وي با اشاره به اهميت نقش سيمان دورود در اقتصاد استان گفت: آمار توليد سيمان دورود در سال 93، 900 هزار و 386 تن بوده كه امسال با توجه به قطع گاز اين كارخانه، تاكنون 557 هزار و 931 تن بوده است.
وي همچنين مواردي از جمله مشكلات بازار فروش و برخي قوانين گمركي كشور عراق به عنوان مهمترين بازار صادرات سيمان را از ديگر دلايل كاهش توليد دانست و گفت: عليرغم تعطيلي كوره ها، تاكنون هيچ كارگري اخراج نشده است.
معاون امور صنايع سازمان صنعت معدن و تجارت لرستان نيز در گفت و گو با ايرنا گفت: براي حل مشكل گاز كارخانه سيمان دورود نامه اي به استاندار لرستان ارسال شده است.
مسعود رضا افزود: سال گذشته طرحي در خصوص واحداي توليدي استان مصوب شد كه بر اساس آن دستگاههاي خدمات رسان نبايد به دليل بدهي، خدمات خود به اين واحدها را قطع كنند.
وي تصريح كرد: در همين راستا در نامه اي به استاندار لرستان خواسته شده تا پايان ارديبهشت ماه سال آينده مهلت دوباره اي به كارحانه سيمان براي برداخت بدهي گاز اين كارخانه داده شود.
وي ظرفيت كارخانه سيمان دورود را يك ميليون تن عنوان كرد و گفت: متاسفانه واحدهاي توليدي استان برنامه منسجي براي رقابت، نوآوري به روزرساني و ارتقا كيفيت خود ندارند كه اين مهم موجب از دست رفتن بازارهاي هدف و افزايش بدهي واحدها مي شود.
استاندار لرستان نيز در اين باره به ايرنا گفت: مشكل گاز كارخانه سيمان دورود پيگيري شده است.
هوشنگ بازوند افزود: بخشي از گاز قطع شده، گاز مصرفي بوده كه نظر كارخانه اين بود كه اين گاز قطع شود
وي ادامه داد: هم اكنون كلينكر به عنوان ماده اوليه توليد سيمان كه به فروش نرسيده در انبارهاي كارخانه دپو شده و استفاده مي شود، مشكلي در اين خصوص وجود ندارد.
وي با بيان اينكه بدهي گاز بخشيده نمي شود گفت: در نهايت مساعدت مي شود تا اين بدهي به صورت اقساط به شركت گاز پرداخت و جريان گاز كارخانه وصل شود.
به هر حال انتظار مي رود پيش از اينكه قطع گاز و اتمام ماده اوليه كلينكر مشكل ساز شود اقدام اساسي براي حل اين مشكل صورت گيرد تا كارهانه سيمان دورود به عنوان يكي از صنايع بزرگ استان نيز به سرنوشت ساير واحدها دچار نشود.
كارخانه سيمان دورود به عنوان يكي از صنايع مهم لرستان و البته سيمان كشور محسوب مي شود كه عليرغم پيچ و خم هاي فراوان همچنان بخشي از چرخ اقتصاد استان را مي چرخاند.شركت سيمان فارس وخوزستان از سال 1334 اولين واحد 200 تني را درشيرازراه اندازي نمود و بعد از آن كارخانجات ديگري را در شهرهاي دورود، آبيك قزوين و بهبهان به بهره برداري رسانيد .
شركت سيمان دورود كه متشكل از سه واحد مجزا بوده از بزرگترين توليد كنندگان سيمان در كشور مي باشد كه در ميان مصرف كنندگان سيمان از شهرت بسيار برخوردار است.
واحد شماره يك سيمان دورود در سال 1338 باظرفيت 300 تن در روز به روش (تر ) شروع به كار كرد سپس با نصب مجدد يك كوره 300 تني ظرفيت رابه 600 تن در روز و پس از آن در سال 1343 با نصب يك كوره 400 تني ،توليد را به يكهزار تن در روز افزايش داد.
محصول توليدي اين واحد سيمان تيپ پنج مي باشد كه به سيمان ضد سولفات معروف است و بيشتر براي مصارف سد سازي ، پل سازي و همچنين در زمينهاي شوره زار و گچي از آن استفاده مي شود ، به همين دليل به آن سيمان مقاوم هم مي گوبند.
اين واحد همچنين از بدو فعاليت تاكنون به سفارش شركت هاي مختلف از جمله شركت نفت ، سيمان هاي مخصوصي را توليد مي كند كه مي توان از سيمان حفاري نام برد كه جهت مناطق نفت خيز توليد مي شود .
واحد شماره دو نيز يكي از واحدهاي توليدي شركت سيمان دورود مي باشد كه به روش خشك كار مي كند و در سال 1348 با ظرفيت اسمي يكهزار تن در روز به بهره برداري رسيده است .
در اين واحد سيمان تيپ يك توليد مي شود كه بيشتر در مصارف ساختماني بكار مي رود و همچنين نوعي سيمان تيپ يك مخصوص با قليائي پايين بنا به سفارش كارشناسان روسي جهت واحد ذوب آهن ساخته مي شده است كه از نقطه نظر فشار و مرغوبيت مورد تاييد كارشناسان قرار گرفته است .
واحدشماره سه اين كارخانه كه بزرگترين واحد توليدي شركت سيمان دورود مي باشد در سال 1359 شروع به كار نمود وتوليد روزانه آن بيش از دو هزار و 500 تن مي باشد كه به روش خشك كار مي كند ومي تواند سيمان هاي تيپ يك ، تيپ دو و تيپ پنج توليد نمايد.
اين واحد از مدرن ترين و پيشرفته ترين سيستم هاي كنترلي برخوردار مي باشد كه بدون شك ادامه حيات و روند رو به رشد آن نيازمند پايداري زيرساخت ها و همكاري دستگاههاي مرتبط است.
اما به نظر مي رسد قطع گاز كارخانه سيمان دورود كه تاكنون مشكل ساز نبوده در صورت ادامه اين روند و بي توجهي ها، به يك معضل جدي تبديل خواهد شد و البته از طرفي دستگاههاي خدمات رسان نيز براي ادامه فعاليت و ارتقا خدمات بايد مطالبات خود را به موقع دريافت كنند.
7269/6001