۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۴:۵۳
کد خبر: 82067422
T T
۰ نفر
تاثيرعامل انساني دربروز 95درصدازآتش سوزي ها درجنگلها و مراتع کشور

نوشهر - ايرنا - رئيس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري کشور اعلام کرد: بر اساس بررسي هاي انجام شده عامل انساني باعث بروز 95 درصد از آتش سوزي ها در جنگل ها و مراتع کشور است.

خداکرم جلالي روز دوشنبه در نشست ملي و نخستين کارگاه آموزشي بين المللي مديريت پيشگيري و اطفاي حريق در عرصه هاي منابع طبيعي در مرکزآموزشي منابع طبيعي کلارآباد عباس آباد افزود : 5 درصد از آتش سوزي ها در جنگل ها و مراتع کشور نيز به عوامل طبيعي بر مي گردد.

وي گفت: 10 تا 15 درصد از آتش سوزي ها به صورت عمدي و به خاطر اختلافات قومي ، افراد سودجو براي تصرف اراضي و دامداران و بقيه نيز غيرعمدي و بي احتياطي مربوط به آتش سوزي پسمانده زراعت، گردشگران و شکارچيان صورت مي گيرد.

رئيس سازمان جنگل ها و مراتع و آبخيزداري کشور با بيان اينکه آتش سوزي سالانه 323 ميليارد تومان به جنگل ها و مراتع کشور خسارت وارد می کند ، افزود: درسال 94 شاهد کاهش 46 درصدي در حريق جنگل هاي طبيعي بوديم اين در حالي است که آتش سوزي در مراتع کشور نيز 65 درصد رشد داشته است که بايد با استفاده از تجارب بين المللي همچون اين کارگاه بهره لازم را براي کاهش حريق در عرصه هاي طبيعي ببريم.

جلالي با مقايسه آتش سوزي در سالهاي 93 و 94 اظهار داشت: در سال 93 - 20 هزار و 48 فقره آتش سوزي در جنگل ها و مراتع کشور رخ داد که اين رقم در سال 94 با رشد اندکي به 20 هزار و 78 فقره رسيده است ولي سطح آتش سوزي در سال 94 نسبت به سال 93 از 19 هزارو 681 هکتار به 18 هزار و 480 هکتار کاهش يافته است.

رئيس سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخيزداري کشور اظهار داشت: 78 درصد نوع حريق ها سطحي، 16 درصد تنه اي و 6 درصد تاجي و محل وقوع 40 درصد در جنگل هاي طبيعي، 5 درصد در جنگل هاي دست کاشت و 55 درصد در مراتع است.

به گفته وي 70 درصد آتش سوزي ها در منطقه زاگرس و 3 درصد در جنگلهاي شمال و مابقي در ساير نقاط بوده است.

وي در ادامه عوامل مهم تهديد کننده منابع طبيعي کشور را استفاده از سوخت هيزمي، حضور دام در جنگل، اجراي طرح هاي عمراني وتوسعه معادن، آتش سوزي، آفات و بيماريها، تخليه زباله قاچاق، توسعه شهرها و روستاها و تصرف و ساخت سازهاي غير قانوني عنوان کرد.

رئيس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري کشور اظهار کرد بايد از روش هاي مناسب و کارآمد که سريع و موثر در اطفاي حريق است با بهره گيري از تجربيات جهاني استفاده کنيم و امروز در هر جاي دنيا حفاظت از منابع طبيعي خدمت به تمامي ملل جهان محسوب مي شود .

وي با اشاره به افزوده شدن 200 خودرو اطفاي حريق به ناوگان حفاظت کشور گفت: از سال گذشته دفتر مديريت بحران در جهاد کشاورزي شکل گرفت تا با تجهيز ناوگان اطفاي حريق زميني و هوايي و تامين نيروي آموزش ديده کمبود ها بر طرف شود تا خسارت ها به حداقل برسد.

جلالي همچنين سه چالش مهم جهاني را تغييراقليم و گرم شدن کره زمين، کمبود آب شيرين و پديده بيابان زايي دانست و افزود: در اين راستا مهمترين کار حفاظت از جنگلها و مراتع است که با توجه به بازدهي مشارکت مردمي در سال 94 با واگذاري پنج ميليون هکتار از عرصه هاي منابع طبيعي بدست آمد امسال نيز 10 ميليون هکتار از اين اراضي براي حفاظت بهتر با مشارکت مردمي به جوامع محلي سپرده خواهد شد.

جمهوري اسلامي ايران داراي 14.3 ميليون هکتار جنگل و 84.8 ميليون هکتار مراتع است.

نشست ملي و نخستين کارگاه آموزشي بين المللي مديريت پيشگيري و اطفاي حريق در عرصه هاي منابع طبيعي در مرکزآموزشي منابع طبيعي کلارآباد عباس آباد از 20 تا 23 ارديبهشت با حضور مسئولان کشوري و رئيس مرکز پايش جهاني حريق، نماينده فائو در ايران و کارشناساني از مقدونيه، آلمان و مغولستان در حال برگزاري است.

1295/ 1602/1899