به گزارش ايرنا زماني كه اقتصاد ايران شاهد ابلاغ يكي از مهمترين اسناد كلان كشور با عنوان اقتصاد مقاومتي از سوي مقام معظم رهبري بود و امسال نيز به اين نام نامگذاري شد، عزم دولت تدبير و اميد براي رشد و توسعه اقتصادي بسيار جدي است و ملايري ها بسيار اميدوارند تا بتوانند در اين عرصه شرايط خوبي را براي سرمايه گذاري رقم بزنند.
در شرايطي كه همه اقدام و عمل مسئولان بايد بر تحقق اقتصاد مقاومتي معطوف شود، مديران شهري ملاير در صدد آن هستند تا بتوانند پاي سرمايه گذاران را براي رونق اقتصادي شهر و رفاه هر چه بيشتر شهروندان به اين شهر باز كنند و در نخستين گام با معرفي ظرفيت ها و پتانسيل هاي شهرستان، عامل محركي براي چرخش صنعت و اقتصاد باشند.
با توجه به اينكه جذب سرمايه گذار عاملي مهم براي تداوم رشد اقتصادي هر شهر به شمار مي رود، شهرداري ملاير در اين زمينه با راه اندازي دفتر سرمايه گذاري و جذب مشاركت هاي عمومي، در اين ميان قادر است با بهره گيري از تمامي قابليت ها و استعدادهاي شهر، ظرف توسعه اقتصادي را با جذب سرمايه گذار انباشته كرده و به واسطه ورود سرمايه گذاران، انقلابي عظيم در رشد و توسعه اقتصاد و جذب گردشگر ايجاد كند و بدون شك همايش اقتصادي فرصت هاي سرمايه گذاري دريچه اي باز به سوي آينده روشن ملاير است.
امروز اما ساز رشد و توسعه اقتصادي در ملاير كوك شده و گنجينه هايش نگين درخشاني در منطقه غرب كشور است كه مامن امني را براي سرمايه گذاران مهيا كرده و نگاه تيزبين آنها به صنعت مبل و منبت، انگور و كشمش، پارك سيفيه، شهر پنهان سامن، سد كلان، بام ملاير، ميني ورد و دهها اثر تاريخي و طبيعي، صنايع دستي، صنعت و معدن و كشاورزي است.
مدير دفتر جذب سرمايه گذاري شهرداري ملاير در اين باره به خبرنگار ايرنا اظهار كرد: 50 طرح و اولويت سرمايه گذاري در حوزه هاي مختلف شناسايي شده كه براي 20 طرح مطالعات امكان سنجي و توجيه اقتصادي توسط تيم تخصصي انجام و در قالب دفترچه اي در روز همايش به سرمايه گذاران ارايه مي شود.
غلامرضا كرمي هتل پارك سيفيه، هتل پارك ملل، بازار مبل ملاير، شهربازي درياچه كوثر، هايپر ماركت، پاركينگ راستان، دهكده توريستي، تله كابين و شهربازي بام ملاير، پردازش پسماند و توليد انرژي، مجتمع تجاري شهروند و پيست دوچرخه سواري جاده سلامت را از جمله 20 طرح آماده سرمايه گذاري در اين شهرستان برشمرد.
وي گفت: احمد جمالي مدير كل سرمايه گذاري خارجي سازمان سرمايه گذاري كشور، محمد دريايي معاون مديركل سياسي و امنيتي وزارت امور خارجه، محمد حسين ملايري معاون و مشاور ويژه رئيس مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام، حجت الاسلام دكتر احمدي عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي، استاندار همدان، نمايندگان استان همدان و جمع كثيري از مسئولان استاني و شهرستاني از ميهمانان ويژه اين همايش هستند.
كرمي يادآور شد: در جريان برگزاري اين همايش، تور ملاير گردي با منظور شناسايي ظرفيت هاي ملاير و بازديد از مجموعه پارك ملل، مجموعه تفريحي و توريستي بام ملاير و پارك كوثر برگزار مي شود و شرايط اسكان سرمايه گذاران نيز به مدت دو شب فراهم شده است.
وي همچنين از حضور دو هيات خارجي از كشورهاي ايتاليا و هند در اين همايش خبر داد و اضافه كرد: بعدازظهر روز همايش سه پنل تخصصي شامل سرمايه گذاري، گردشگري و مذاكرات سرمايه گذاران، گردشگري سلامت و اقتصاد شهري و اقتصاد شهري و خيران با حضور سرمايه گذاران داخلي و خارجي ارايه مي شود.
دبير نخستين همايش اقتصادي فرصت هاي سرمايه گذاري شهرستان ملاير ادامه داد: دفتر سرمايه گذاري و جذب مشاركت هاي عمومي شهرداري ملاير بر اساس شيوه نامه ابلاغي وزارت كشور و پيشنهاد شهردار و اعضاي شوراي اسلامي شهر ملاير و مصوبه شورا در 29 خردادماه امسال كار خود را آغاز كرد.
كرمي مطالعات طرح هاي اقتصادي سودآور براي سرمايه گذاري و شناساندن ملاير به سرمايه گذاران را دو محور اساسي و مهم دفتر جذب سرمايه گذاري شهرداري برشمرد و گفت: هم اكنون تمامي اقدامات و تمهيدات لازم براي ورود سرمايه گذاران و ميهمانان اين همايش به ملاير مهيا است.
رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ملاير نيز برگزاري اين همايش را گامي موثر در توسعه صنعت گردشگري دانست و اظهار كرد: با توجه به اينكه توسعه صنعت گردشگري از اولويت هاي مهم استان است، اين همايش بهترين فرصت براي جذب سرمايه گذاران در اين حوزه است.
محمدرضا بهاري افزود: در حال حاضر زيرساخت هاي صنعت گردشگري در اين شهرستان مهيا است و نيازها و فرصت ها در حوزه هاي گردشگري و صنايع دستي به خوبي احصا شده است.
وي ادامه داد: بدون شك با سرمايه گذاري در حوزه گردشگري و افزايش جاذبه هاي گردشگري و توريستي در شهر، افزايش ماندگاري گردشگر داخلي و خارجي و رونق اين صنعت را به همراه خواهد داشت.
بهاري احداث هتل، ايجاد نمايشگاه بازار مبل و نمايشگاه دائمي صنايع دستي، مجموعه ميني ورد، منطقه گردشگري سد كلان و شهر زيرزميني سامن را از جمله فرصت هاي سرمايه گذاري در اين حوزه برشمرد و بيان كرداشت: استفاده از اين فرصت هاي طلايي، رونق فضاي كسب و كار، بهبود كيفيت توليدات صنايع دستي و رونق اقتصادي را دو چندان مي كند.
وي از برپايي نمايشگاه عكس جاذبه هاي تاريخي و طبيعي ملاير و صنايع دستي شهرستان در اين همايش خبر داد و گفت: تمامي آمار و اطلاعات صنايع دستي و گردشگري شهرستان در قالب پكيج هاي معرفي جاذبه هاي گردشگري به صورت سي دي در همايش اقتصادي فرصت هاي سرمايه گذاري به ميهمانان ارايه مي شود.
رئيس اداره صنعت، معدن و كشاورزي ملاير نيز سرمايه گذاري در اين بخش را محرك اقتصاد دانست و افزود: نياز است استعدادها و فرصت هاي سرمايه گذاري شهرستان به عنوان اولويت هاي اقتصادي به صورت كارشناسي شده در اختيار سرمايه گذاران قرار گيرد.
داريوش صفاري اظهار كرد: با توجه به اينكه ملاير در حوزه معدن از قابليت خوبي برخوردار است، فرآوري كاني هاي فلزي، فرآوري و توليد مواد اوليه معدني صنايع كاشي و سراميك، استصحال منيزيم از دولوميت، بازيافت ضايعات صنايع سنگ، ظروف شيشه اي دارويي و الياف سراميكي از جمله فرصت هاي سرمايه گذاري است.
وي ايجاد نمايشگاه دائمي مبلمان، ايجاد خوشه صنعتي تخصصي پوشاك، ايجاد و توسعه شهرك هاي صنفي، توليد پارچه رومبلي، توليد لباس بيمارستاني، كمپوست از پسماند شهري، ظروف چيني با برند و تكنولوژي روز دنيا، ظروف شيشه اي دارويي، فرآوري محصولات باغي، انواع فنر فلزي، لاستيك با تكنولوژي هاي جديد را از جمله فرصت هاي سرمايه گذاري برشمرد.
مدير اداره جهاد كشاروزي ملاير نيز با بيان اينكه درآمدها و استعدادهاي عظيمي از اين شهرستان در بخش كشاورزي است، افزود: 60 درصد از توليد انگور استان در ملاير توليد مي شود و با توليد ساليانه بيش از 200 هزار تن انگور و بيش از 40 هزار تن كشمش، رتبه دوم كشور را به خود اختصاص داده كه پتانسيل ويژه براي سرمايه گذاري است.
غلامحسين تقوي توليد سه هزار تن آلبالو در سال، بادام و گردو، عسل، مرغ و تخم مرغ، شير، شيلات و انواع غلات را از ديگر ظرفيت هاي كشاورزي ملاير و داشتن جايگاه بالا در توليدات اين محصولات عنوان كرد و بيان داشت: در توليد فرآورده هاي لبني و محصولات باغي و ايجاد صنايع تبديلي نيازمند سرمايه گذاري هستيم.
وي ادامه داد: در بخش زراعت نيز سرمايه گذاري در زمينه گياهان دارويي، كشت سير و موسير يك ضرورت است و در بخش داروسازي نيز ملاير براي سرمايه گذاري حرف براي گفتن دارد.
تقوي ساخت انبار و سيلو براي ذخيره انواع غلات را با توجه به افزايش ميزان توليد محصولات گندم و جو را از ديگر فرصت هاي سرمايه گذاري عنوان و بيان كرد: به تازگي ملاير در كشت زعفران بسيار خوب عمل كرده و با توجه به كم آب بر بودن اين محصول و سودآوري بالا، فرصت خوبي براي سرمايه گذاري است.
وي همچنين گفت: در بخش دام و احداث كشتارگاه هاي صنعتي نيز نيازمند جذب سرمايه گذار هستيم و نياز است با ورود سرمايه گذاران به شهرستان، از شهرك دامپروري، كارخانجات توليد لبنيات و فرصت هاي شناسايي شده براي سرمايه گذاري بازديد شود.
اين در حاليست كه جمعي از سرمايه گذاران و فعالان اين عرصه در شهرستان بر اين اعتقاد هستند كه بايد بسته هاي تشويقي براي سرمايه گذاراني كه وارد شهرستان مي شوند، در نظر گرفته شده و براي استفاده از تخصص سرمايه گذاران، آمار و اطلاعات شهرستان در حوزه هاي مختلف به درستي به سرمايه گذاران ارايه شود.
شهرستان ملاير فردا (چهارشنبه) 27 مردادماه امسال ميزبان جمع كثيري از سرمايه گذاران داخلي و خارجي است و باب تازه اي را براي رونق اقتصادي و جذب سرمايه گذاران در حوزه هاي مختلف صنعت، معدن، كشاورزي، گردشگري و خدمات باز كرده است.
شهرستان ملاير با دارا بودن جمعيتي بالغ بر 300 هزار نفر در جنوب شرقي استان و 75 كيلومتري شهر همدان واقع شده است.
7528/6993
ملاير - ايرنا - اكنون دروازه هاي ورود سرمايه گذاران به واسطه همايش اقتصادي فرصت هاي سرمايه گذاري در ملاير بيشتر از گذشته گشوده شده، ملايري ها فرش قرمز خود را زير پاي سرمايه گذاران پهن كرده اند و آماده شتاب بخشي به چرخ هاي اقتصاد هستند.