۱۵ مهر ۱۳۹۵، ۲۰:۴۶
کد خبر: 82259045
T T
۰ نفر
بزرگراه ها شریان توسعه اقتصادی و امنیت هر منطقه هستند

سنندج-ایرنا- بزرگراه ها شریان های اقتصادی و توسعه هر منطقه به شمار می روند و می توانند در توسعه اقتصادی و امنیت هر منطقه تاثیر گذار باشند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، باتوجه به لزوم محرومیت زدایی از استان های غرب كشور به منظور استفاده از پتانسیل اقتصادی آن ضرورت احداث بزرگراه سنندج- همدان بیش از پیش مورد توجه است.
محور سنندج- همدان به عنوان قسمتی از كریدور مهم و ترانزیتی كه مبادی ورودی جنوب كشور به مركز و از مركز به مرزهای خروجی غرب كشور (كردستان عراق) را به هم متصل می كند و با توجه دلیل حجم زیاد ترافیك ترانزیتی و ترافیك گردشگری غرب كشور را شامل می شود.
طراحی این بزرگراه با مشخصاتی از قبیل سرعت طرح 110 كیلومتر در ساعت و عرض سواره رو 5. 11 متر و حداقل شعاع قوس 250 متر است.
ارتقا راه اصلی به بزرگراه، گسترش شبكه راه های منطقه، تسهیل در ترافیك عبوری، دسترسی سریع به مراكز تجاری، منطقه ای و فرامنطقه ای، سامان بخشیدن به یكی از مهم ترین محورهای مواصلاتی و اصلی كشور،صرفه جویی در مصرف سوخت و انرژی، كاهش تصادفات و ضایعات ترافیكی و تأمین ایمنی بیشتر در حمل و نقل و بهبود بخشیدن سرمایه گذاری ملی و منطقه ای از جمله گردشگری در استان از اهداف این طرح است.
در این راستا بزرگراه قطعه گنجی- كاظم آباد به طول هشت كیلومتر با اعتبار 200 میلیارد ریال، قطعه ورودی دهگلان به طول 2 كیلومتر و اعتبار 50 میلیارد ریال و قطعه خروجی دهگلان به طول 2 كیلومتر و اعتبار 50 میلیارد ریال در مجموع با طول 12 كیلومتر با هزینه 300 میلیارد ریال با حضور معاون شهرسازی و معماری راه و شهرسازی به بهره برداری رسید.
به گزارش ایرنا، مدیركل ساخت و توسعه راه های منطقه غرب و مركز كشور در افتتاح این طرح گفت: محور همدان سنندج به طول 176 كیلومتر است كه 127 كیلومتر از این محور در استان كردستان قرار دارد كه در حال حاضر 101 كیلومتر به صورت چهار خطه به بهره برداری می رسد و مابقی در دست مطالعه وآماده مناقصه است.
محمدرضا كدخدازاده افزود: این مسیر عبور كامیون های ترانزیتی و ماشین های سنگین است كه این امر باعث مشكل ترافیك در این مسیر شده است.
وی با اشاره به اینكه محور كرمانشاه - میاندوآب به طول 416 كیلومتر است كه 320كیلومتر آن در استان كردستان واقع شده است گفت: امروز 70 كیلومتر از بزرگراه كرمانشاه -سنندج - میاندوآب به بهره برداری می رسد.
كدخدازاده اظهار كرد: مسیر همدان به بیجار با عنایت و اعتبار مقام معظم رهبری امروز به بهره برداری می رسد.
وی اضافه كرد: كمربندی دهگلان و قروه به صورت چهارخطه در آینده ای نزدیك به بهره برداری می رسد.
مدیركل ساخت و توسعه راه های منطقه غرب و مركز كشور با اشاره به اینكه محور گردنه صلوات آباد كارهای اولیه مناقصه آغاز شده كه این محور با اعتبار شركت ساخت و توسعه و استان به صورت مشاركتی به صورت چهارخطه انجام خواهد شد.
به گفته وی در محورگنجی- كاظم آباد زیرگذر مناسب و پل عابر پیاده برای آن پیش بینی شده است و مردم را به حال خودشان رها نمی كنیم.
كدخدازاده با اشاره به دوربرگردان ها در محور كاظم آباد-گنجی افزود: دوربرگردان ها در دست اجراء است كه بعضی از دوربرگردان ها اجراء شده است و مابقی دوربرگردان ها با توجه به خواسته مردم و مسئولین در صورت هماهنگی با طرح هندسی راه اجراء خواهد شد.
بهره برداری از این 12 كیلومتر بزرگراه در شهرستان های دهگلان و قروه روز پنجشنبه با حضور پیروز حناچی معاون شهرسازی و معماری وزیر راه و شهرسازی و جمعی از مسئولان اجرایی این دو شهرستان برگزار شد.
وزیر راه و شهرسازی صبح روز پنجشنبه به همراه تعدادی از معاونین خود به استان كردستان سفر كرده است.
استان كردستان در مجموع هفت هزار و 850 كیلومتر راه اصلی، فرعی و روستایی دارد كه 6 هزار كیلومتر آن راه روستایی و هزار و850 كیلومتر آن راه اصلی و فرعی است.
قروه در 90 كیلومتری شرق سنندج واقع شده است.
7345/ 3020
**گزارش از سارا صالحی
**منتشر كننده: عبدالله رحمانی