۲۲ دی ۱۳۹۵، ۱۴:۲۶
کد خبر: 82383038
T T
۰ نفر
ساخت پليمري شبيه پلاستيك با استفاده از پوست ميگو

تهران - ايرنا - محققان دانشگاه نيل مصر با همكاري متخصصان دانشگاه ناتينگهام انگليس در تلاش براي توليد كيسه‌هاي پلاستيكي قابل تجزيه در محيط زيست، توانستند با استفاده از پوست ميگو پليمري موسوم به كيتوسان بسازند كه شباهت زيادي به پلاستيك دارد.

به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبارعلمي ايرنا از يوپي آي، براي ساخت اين پليمر، محققان ابتدا كيتوسان را به صورت تكه‌هاي نازك جامد توليد كردند و سپس آن را در تركيبي حل كردند كه قبلا با استفاده از روش‌هاي سنتي توليد پليمر، يك فيلم پلاستيكي درون آن حل شده است. پليمر به دست آمده از اين تكنيك علاوه بر قابليت تجزيه در محيط زيست، خاصيت ضدميكروبي و ويژگي‌هاي سازگار با محيط زيست دارد.
در حال حاضر محققان در حال بررسي و آزمايش اين پليمر جديد هستند كه با استفاده از تركيبات زيستي موسوم به كيتين ساخته شده‌اند. كيتين تركيبي است كه از گلوكز ساخته مي‌شود و در پوسته ميگو، خرچنگ و لابستر به وفور يافت مي‌شود.
محققان اميدوارند در ادامه اين راه بتوانند پليمرهاي زيست‌تخريب پذيري را بسازند كه قابليت جذب اكسيژن را داشته باشند. اين ويژگي مي‌تواند طول مدت نگهداري مواد بسته بندي شده را به ميزان چشمگيري افزايش دهد.
بحران زباله در تمام دنيا مشهود است، اما اين مشكل در مصر با شدت بيشتري وجود دارد و ضايعات و كيسه‌هاي پلاستيكي به يك تهديد جدي براي سلامت عمومي در اين كشور تبديل شده‌اند. اين دستاورد و راهكار هاي مشابه براي بهبود اين معضل ضروري است.
علمي (6)**9259**1440
مترجم: سپيده علي كاشاني** انتشار:‌گلشن
۰ نفر