به گزارش روز چهارشنبه پایگاه خبری ساینسدیلی، کیتین یکی از مشتقات گلوکز است که ساختار پلیمری زنجیرههای طولانی آن توسط گروههای عاملی استیل در کنار هم نگه داشته میشوند. با حذف این گروههای عاملی، کیتین به کیتوسان تبدیل میشود که نوعی فیبر انعطافپذیر خوراکی است و به سادگی میتوان آن را دستورزی کرد.
با وجود این که کیتوسان معمولا از سختپوستان به دست میآید، محققان دانشگاه هیوستون ترجیح میدهند از قارچها به عنوان منبعی برای تولید این ماده استفاده کنند. زیرا از این طریق میتوان یک فرایند پایدار و استاندارد برای تولید پلیمر ایجاد کرد.
به منظور تبدیل کیتوسان به یک پوشش محافظ، به دستورزی ساختار اتمی سطح آن پرداختند تا آن را به شکل لایههایی با کاربردهای مختلف درآورند. این لایهها را با استفاده از فناوری چاپ سهبعدی میتوان به گونهای روی یکدیگر قرار داد که قابلیتهای مختلفی را از مقاومت در برابر برخورد گرفته تا جذب گازهای سمی به دست دهند.
با وجود این که هدف این تحقیقات تولید یک پوشش محافظتی با کاربردهای مختلف برای سربازان است، به اعتقاد محققان نتایج آن در حوزههای مختلف صنعتی از جمله تولید خودرو، ساخت و ساز و سایر صنایع نیز کاربرد دارد.
نظر شما