دراين مطلب آمده است: سيستان و بلوچستان گام بلند خود را براي توسعه ورزش با آغاز جشنواره همگاني استعداديابي در 5 رشته ورزشي از جمله كبدي، بدمينتون، دووميداني، تيراندازي، موتور سواري و اتومبيلراني آغاز كرد.
به گزارش خبرنگار ما اين جشنواره روز گذشته با شركت استعدادهاي برتر 5 رشته ورزشي هدف استان و مشاركت خوب مسئولان ورزش و جوانان و آموزش و پرورش و با حضور مديركل استعداديابي وزارت ورزش و جوانان افتتاح شد.
بدون شك برگزاري چنين جشنواره هايي مي تواند آغازي براي توسعه ورزش هاي قهرماني، همگاني و فتح قله هاي افتخار در سطوح ملي و فراملي باشد، براي برگزاري هر چه بهتر اين طرح و شناسايي استعدادهاي همه نقاط استان مسئولان ورزش و جوانان و هيئت هاي ورزشي با همكاري آموزش و پرورش در دورترين نقاط استان حضور يافتند و از ميان 600 هزار دانش آموز استان اقدام به شناسايي استعدادهاي مختلف استان كردند.
شناسايي استعدادها
مديركل دفتر استعداديابي و توسعه ورزش قهرماني وزارت ورزش و جوانان در حاشيه برگزاري آيين افتتاح جشنواره همگاني استعداديابي ورزشي استان به خبرنگار ما گفت: وزارت ورزش و جوانان به استعداديابي به عنوان يكي از اهداف اصلي در راستاي توسعه ورزش قهرماني توجه بسيار جدي دارد.
«رامين طباطبايي» با بيان اين كه اين جشنواره با دو هدف عمده برگزار مي شود افزود: اولين هدف ما كشف و شناسايي استعدادهاي ورزشي است تا بتوانيم در همه استان ها مطابق قالبي كه در نظر گرفته ايم استعدادهاي برتر را شناسايي كنيم و پرورش دهيم.
براي فرايند استعداديابي هر استان رشته هاي اولويت دار در نظر گرفته شده است. به گفته وي هدف دوم از برگزاري اين طرح مشاركت خانواده ها و همگاني شدن ورزش است، همين كه خانواده ها در اين جشنواره حضور داشته باشند و فرزندانشان را معرفي كنند مي توان در راستاي توسعه ورزش هاي همگاني و قهرماني قدم هاي خوبي برداشت كه براي ما اهميت زيادي دارد و در نظر داريم با هم افزا كردن فعاليت هاي ورزش هاي همگاني و قهرماني در راستاي توسعه ورزش كشور قدم برداريم.
به گفته اين مسئول، اولين كاري كه در بخش قهرماني انجام شده است راه اندازي پايگاه هاي قهرماني ورزشي بود كه در اين رابطه سيستان و بلوچستان را ويژه تر ديديم و بيشترين اعتبارات را به اين استان اختصاص داديم زيرا احساس مي كرديم اين منطقه استعدادهاي ورزشي زيادي دارد كه بايد به آن ها توجه ويژه شود.
وي اضافه كرد: يك پايگاه ورزش قهرماني در استان وجود دارد كه داراي تجهيزات استاندارد براي كشف و شناسايي استعدادهاي ورزشي است از طرفي استعداديابي يك هرم محسوب مي شود كه قله آن مدال آوري در بازي هاي المپيك است و هيچ راهي جز اين نداريم كه از طريق مشاركت خانواده ها آن را افزايش دهيم، بنابراين در اين رابطه بسترسازي كرديم، فرايندها مشخص شد و به اين نتيجه رسيديم كه بايد مشاركت خانواده ها را داشته باشيم و آموزش و پرورش نيز بايد همكاري و در نهايت اداره كل ورزش و جوانان هر استان نسبت به كشف استعدادها تلاش كند.
طباطبايي تصريح كرد: برنامه امسال وزارت ورزش و جوانان كشف و شناسايي استعدادها بود در عين حال كه كشف و شناسايي انجام مي شود از سال آينده اعتبارات ويژه اي را به پرورش استعدادها اختصاص مي دهيم تا هر هيئت ورزشي بتواند مربيان خود را تقويت كند و استعدادهاي ورزش را پرورش دهد و آنها را به فدراسيون ها معرفي كند. اجراي اين طرح در سيستان و بلوچستان بسيار عالي و همكاري آموزش و پرورش و ورزش و جوانان بسيار خوب بود.
استعداديابي در نقاط دور و نزديك
مديركل ورزش و جوانان نيز گفت: اين جشنواره در 5 رشته كبدي، دووميداني، بدمينتون، تيراندازي و موتور سواري و اتومبيلراني برگزار مي شود كه از ماه ها قبل هيئت هاي ورزشي براي شناسايي استعدادهاي اين رشته ها در نقاط دور و نزديك استان حضور پيدا كردند و توانستند استعدادهاي برتر را شناسايي و براي حضور در اين جشنواره معرفي كنند.«حسين ثوري» با بيان اين كه برگزاري اين جشنواره به كشف استعدادهاي ناب ورزشي در ميان دانش آموزان كمك قابل توجهي مي كند افزود: : با توجه به اين كه 620 هزار دانش آموز در سيستان مشغول به تحصيل هستند هيئت هاي ورزشي موظف شدند براي استعداديابي به عرصه آموزش و پرورش ورود پيدا كنند كه در اين راستا بيش از 7 هزار دانش آموز توسط هيئت هاي ورزشي شناسايي شدند.وي ادامه داد: همكاري بسيار خوبي ميان ادارات كل ورزش و جوانان و آموزش و پرورش وجود دارد تا دانش آموزان مستعد در رشته هاي مختلف ورزشي شناسايي و حمايت شوند و در مسيري كه براي آن ها ترسيم شده است يعني فتح قله هاي افتخار گام بردارند.
وي با بيان اين كه همگاني شدن ورزش درميان اقشار مختلف جامعه از اهداف برگزاري اين جشنواره است تصريح كرد: انتظار مي رود ادارات مختلف توجه به ورزش هاي همگاني را در اولويت برنامه هاي خود قرار دهند تا ورزش در جامعه نهادينه شود و در آينده در سكوهاي مختلف قهرمانان ارزنده اي داشته باشيم.ثوري اظهار كرد: اين جشنواره تا 29 بهمن ماه ادامه دارد و دانش آموزاني كه از اين طريق انتخاب مي شوند زير نظر مربيان مجرب استان آموزش هاي لازم را فرا مي گيرند و براي شركت در عرصه هاي كشوري آماده مي شوند.
استعداديابي از ميان 620 هزار دانش آموز
مديركل آموزش و پرورش نيز گفت: همه استعدادهاي آينده ساز در آموزش و پرورش جمع شده اند از جمله در حوزه ورزش و تربيت بدني كه به همين منظور در كنار برنامه هاي همگاني كه براي تربيت بدني دانش آموزان داريم يك هدفي را به كمك اداره كل ورزش و جوانان دنبال مي كنيم و آن عبارت از اين است كه با توجه به اين كه هر يك از بچه ها ممكن است در بعضي از زمينه ها استعداد خاص داشته باشند آن ها را به نحو مطلوب شناسايي كنيم.
«عليرضا نخعي» افزود: در اين راستا برنامه فراگيري را براي دانش آموزان سنين 8 تا 13 سال شروع كرديم و 620 هزار دانش آموز را به كمك ورزش و جوانان و هيئت هاي ورزشي فعال مورد بررسي قرار داديم و حدود 8 هزار استعداد ويژه شناسايي و در 5 رشته ورزشي هدف استان ساماندهي شدند و در اين جشنواره حضور يافتند.
وي با بيان اين كه از اين تعداد استعدادهاي ويژه تر شناسايي مي شوند تا كار ويژه انجام شود ادامه داد: 5 هيئت كبدي، بدمينتون، دووميداني، تيراندازي و موتورسواري در اين راستا كمك و برنامه ريزي مي كنند.
وي تصريح كرد: اين ظرفيت را داريم تا در آينده قهرمانان بزرگي را از ميان اين افراد داشته باشيم با توجه به سابقه اي كه اين استان دارد و قهرماناني كه به طور طبيعي پرورش داده است با برنامه ريزي مي خواهيم قهرمانان ملي و جهاني داشته باشيم كه حق بچه هاي ما اين است كه به قله هاي بلند برسند.
به گفته وي، اين حركت در نوع خود بي سابقه است تاكنون چنين برنامه اي در استان انجام نشده است و كشف استعدادها اتفاقي بود و شامل همه استعدادها نمي شد، با برنامه هايي كه انجام شده است اميدواريم ورزش استان به اهدافي كه مدنظر دارد برسد و مردم استان نيز به حقي كه در كسب مدال هاي ورزشي دارند دست يابند.نخعي بيان كرد: يادگيري درس ها به جسم سالم نياز دارد و براي اين كه مغز سوخت و ساز درستي انجام دهد به زمينه هايي براي سلامت نيازمند است كه ورزش زمينه اي براي پيشرفت تحصيلي است، مطالعات نشان مي دهد كه ميان سلامت جسماني و پيشرفت تربيتي و تحصيلي دانش آموزان رابطه مستقيمي وجود دارد بنابراين آموزش و پرورش همه توان خود را صرف اين كرده است تا دانش آموزان در مدت زماني كه در مدرسه حضور دارند تحرك سنجيده و صحيح جسماني داشته باشند. به گفته وي، ورزش هاي صبحگاهي و آمادگي جسماني دانش آموزان به صورت جدي در همه مدارس مورد توجه است. حتي معلم رياضي هم اهميت سلامت جسماني دانش آموزان را مي داند كه بخش عمده آن به وسيله تربيت بدني به دست مي آيد. وي خاطرنشان كرد: المپياد ورزشي درون مدرسه اي در همه مدارس استان انجام شده است سال گذشته 400 هزار دانش آموز در المپياد ورزشي درون مدرسه اي شركت كردند كه نشان مي دهد آموزش و پرورش عزم جدي دارد تا از قابليت تربيت جسماني دانش آموزان براي تحقق اهداف تربيتي و آموزشي استفاده كند.
8006**6081دريافت كننده:نرگس تيموري**انتشار دهنده:حيدر سراياني
روزنامه محلي سيستان و بلوچستان ضميمه روزنامه خراسان روز پنجشنبه 28 بهمن 95 مطلبي با عنوان «جشنواره استعداديابي؛خيز براي توسعه ورزش استان» منتشر كرده است.