به گزارش ايرنا، ولي تيموري روز پنجشنبه در دوازدهمين نشست ستاد اجرايي خدمات سفر استان مركزي در اراك، افزود: صنعت گردشگري در ايران ظرفيت بالايي دارد و مي تواند كمك قابل توجهي به اقتصاد مقاومتي و اهداف مورد نظر آن داشته باشد.
وي اظهار كرد: معرفي اصولي داشته هاي خرد فرهنگ ها به گردشگران ضمن اينكه در حفظ ارايه هاي هويتي موثر است به رونق اقتصادي و اشتغالزايي مي انجامد .
وي يادآور شد: عرضه محصولات سنتي، صنايع دستي و گردشگري هر خطه از موضوعات مهمي است كه بايد براي آن برنامه ريزي شود.
مديردفتر خدماتي گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري يادآور شد: سفر موضوعي فرابخشي است كه با همكاري و انسجام مجموعه اعضاي ستاد اجرايي سفر، رضايت گردشگر و زائر فراهم مي شود.
وي، با قدرداني از اعضاي ستاد اجرايي سفر استان مركزي گفت: اين افراد نوروزبانان بي نوروز هستند كه بهترين ايام سال را به جاي گذران كنار خانواده به ارايه خدمات به هموطنان صرف مي كنند تا رضايت مردم و به ويژه ميهمانان نوروزي را فراهم شود.
تيموري افزود: رويكرد فرهنگي در عرصه كارآفريني و اشتغالزايي و باروري ظرفيت هاي اين حوزه بايد در سال جاري بيش از پيش مد نظر باشد.
مديركل دفتر خدماتي گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: استان مركزي خاستگاه مشاهيرفرهنگي و بسياري از سنن و داشته هاي فرهنگي و اجتماعي است و اين نگاه بايد در سايه برندامه و هدفمندي در زاويه اقتصادي به بار بنشيند.
تيموري اظهار كرد: برون سپاري مسئوليت هاي دولت به بخش خصوصي به منظور كاهش تصدي گري دولت در زمينه گردشگري نيز مي تواند به توسعه صنعت گردشگري كمك كند.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان مركزي گفت: از آغاز تعطيلات نوروزي تا كنون، 200 هزار اقامت در اين استان با 9 ميليون تردد خودرو انجام شده است.
سيدمحمد حسيني افزود: پيش بيني مي شود 2 ميليون مسافر و گردشگر تا پايان تعطيلات نوروزي از بناهاي تاريخي، چشم اندازهاي طبيعي و گردشگري استان مركزي ديدن كنند.
وي اظهار كرد: راه اندازي نوروزگاه ها در شهرستان هاي استان مركزي و اجراي برنامه هاي مفرح و متنوع در جذب گردشگر نوروزي و افزايش آمار مسافران تاثيرگذار بوده است.
وي گفت: شهرستان محلات به علت پتانسيل قوي نظير باغات گل، سرچشمه آب و آبگرم توانسته بيشترين حجم مسافران و گردشگران نوروزي استان را در ايام تعطيلات نوروزي امسال به خود اختصاص دهد.
مديركل مديريت بحران استانداري مركزي گفت: ستاد صيانت از حقوق شهروندي 25 بازرسي از مراكز اقامتي، امداد و نجات، هتل، مراكز درماني و بيمارستاين انجام داده است.
سعيد فرخي افزود: براي نخستين بار از سازمان هاي مردم نهاد استان در بازرسي از اماكن اقامتي، اورژانس و پايانه ها مسافربري استفاده شد و در اين اقدام نقاط ضعف براي ستاد اجرايي سفراستان مشخص و رفع شد.
وي، با قدرداني از اعضاي ستاد اجراي خدمات سفر استان مركزي ادامه داد: انسجام و وحدتي كه در بين اعضاي ستاد وجود دارد موجب شده تا تيم منسجم و عملكرد قابل قبولي در رضايت مندي مسافران به وجود آورند.
وي اظهار كرد: براي توسعه صنعت گردشگري و فراهم شدن امكانات و زيرساخت هاي مناسب بايد بازنگري در زمان تعطيلات آموزش و پرورش لحاظ شود.
مديركل مديريت بحران استانداري مركزي گفت: ارايه خدمات گردشگري با 15 روز تعطيلات نوروزي و تابستاني محقق نمي شود و لازم است در زمان اين تعطيلات بازنگري مدوني توسط متوليان امر صورت گيرد.
فرخي افزود: 56 درصد ظرفيت هتل هاي استان تاكنون استفاده شده كه با توجه به پتانسيل قوي استان در عناصر فرهنگي و گردشگري اين رقم رضايت بخش نيست و بايد افزايش پيدا كند.
عضو كميته حمل و نقل و ترافيك ستاد اجرايي سفر استان مركزي گفت: از ابتداي امسال تاكنون 8 ميليون و 769 هزار و 727 تردد در محورهاي استان مركزي انجام شده است.
عباس اديبان افزود: هفت هزار و 752 مورد سفر با 99 هزار و 679 مسافر در ايام تعطيلات امسال جابه جا شدند.
وي اظهار كرد: با توجه به بارندگي پراكنده و پيش بيني هواشناسي در روزهاي آتي، احتمال بارش برف در گردنه زاليان جاده اراك - بروجرد و لغزندگي در اين محور وجود دارد.
عضو كميته انتظامي ستاد خدمات سفر استان مركزي گفت: 29 درصد تعداد كشته شدگان در سوانح رانندگي از 26 اسفندماه پارسال تا 9 فروردين ماه امسال كاهش داشته يعني از 24 فوتي به 17 مورد رسيده است.
سروان سعيد احمدلو افزود: در مجموع تصادفات نسبت به مدت مشابه تعداد مجروحان از 502 نفر به 430 نفر رسيده كه 14 درصد كاهش را نشان مي دهد.
وجود صنايع دستي سنتي شامل معرق، منبت، قالي، گليم نقش برجسته، چشم اندازهاي طبيعي و بوستان هاي جنگلي، آبشارهاي زيبا، امامزادگان، مجموعه ابنيه تاريخي و قلعه ها، يخچال هاي طبيعي، پل تاريخي و بازارهاي قديمي از جاذبه هاي مهم طبيعي و گردشگري استان مركزي با قدمتي هفت هزار ساله است.
بيش از 2 هزار جاذبه گردشگري در استان مركزي شناسايي شده كه 850 اثر تاكنون در فهرست آثار ملي كشور به ثبت رسيده است.
6991 /6013/ خبرنگار: معصومه ابراهيمي*** انتشار دهنده: مژگان حيدري
مديركل دفتر خدماتي گردشگري سازمان ميراث فرهنگي
گردشگري محرك قوي در تحقق اقتصاد مقاومتي است
۱۰ فروردین ۱۳۹۶، ۱۳:۰۴
کد خبر:
82477852
اراك - ايرنا - مديركل دفتر خدماتي گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: صنعت گردشگري نقش محرك و درآمدزا در رونق اقتصادي و تحقق شعار اقتصاد مقاومتي - اشتغال و توليد دارد.