۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۸:۳۶
کد خبر: 82532536
T T
۰ نفر

كرملین: تحریم های ضدروسی اوكراین بی پاسخ نمی ماند

۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۸:۳۶
کد خبر: 82532536
كرملین: تحریم های ضدروسی اوكراین بی پاسخ نمی ماند

مسكو - ایرنا - سخنگوی كاخ كرملین اعلام كرد كه روسیه تحریم های ضدروسی جدید اوكراین را بدون پاسخ نمی گذارد و در حال تعیین موارد احتمالی است.

به گزارش ایرنا، دیمیتری پسكوف سخنگوی كاخ كرملین روز سه شنبه گفت: دولت اوكراین بار دیگر حقوق شهروندان این كشور برای دریافت اطلاعات را نقض كرد.
پترو پوروشنكو رئیس جمهوری اوكراین روز سه شنبه پیشنهاد شورای امنیت ملی و دفاعی این كشور را برای اعمال تحریم های جدید علیه روسیه از جمله منع دسترسی اوكراینی ها به فضای ارتباطی و اطلاع رسانی چندین رسانه و شبكه اجتماعی روسی را تائید كرد.
در چارچوب این اقدام، دسترسی اوكراینی ها به خبرگزاری های اسپوتنیك، روسیا سگودنیا، شبكه های تلویزیونی «زویوزدا»، «تی وی سی»، «ان تی وی پلاس»، «رن تی وی»، «آر بی سی» و همچنین شبكه های اجتماعی «وكنتاكته»، «ادناكلاسنیكی»، موتور جستجوگر «یاندكس» و سامانه «میل رو» ممنوع شده است.
خبرگزاری ایتارتاس به نقل از سخنگوی رئیس جمهوری روسیه نوشت: وضعیت تحریم های جدید را به دقت زیر نظر داریم و بدیهی است كه اصل اقدام متقابل را نیز از یاد نمی بریم.
كنستانتین كاساچیف رئیس كمیسیون امور بین المللی شورای فدراسیون (مجلس سنای روسیه) هم گفت كه فرمان جدید رئیس جمهوری اوكراین در مورد وضع تحریم های جدید را دال بر ناتوانی و نه قدرت نمایی كی یف می دانم.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز در باره تحریم های جدید اوكراین اعلام كرد كه این اقدام نماد سانسور بر اساس انگیزه‌های سیاسی است.
ماریا زاخارووا در گفت وگو با رادیو روسی كامرسانت اظهار كرد: دولت اوكراین از تمامی شیوه های متكی به زور برای فشار بر شهروندان این كشور از تحریم موسیقی و ادبیات گرفته تا تجاوز نظامی علیه مردم خود استفاده می‌كند.
از سال 2014 پس از سقوط دولت وقت اوكراین، روی كار آمدن حكومت جدید و آغاز درگیری نیروهای دولتی با شبه نظامیان در شرق این كشور كه روسیه متهم به حمایت از آنان شده، كی یف و مسكو روابط پرتنشی دارند و به اعمال تحریم های گسترده ضدروسی و همچنین اقدام متقابل منجر شده است.
جدایی شبه جزیره كریمه در ساحل دریای سیاه از اكراین و پیوستن آن به روسیه در سال 2014 توسط طرفداران این كشور براساس نتایج برگزاری یك همه پرسی كه مورد تایید مسكو قرار گرفت، بزرگترین عامل افزایش تنش در روابط دو كشور بوده است.
این منطقه 25 هزار و 500 كیلومتری كه اكنون دو میلیون و 413 هزار نفر جمعیت شامل یك میلیون و 450 هزار روس، 576 هزار اوكراینی و 245 هزار تاتار است، سال 1954 توسط نیكیتا خروشچف رییس جمهوری وقت شوروی سابق كه زادگاهش اوكراین بود در قالب تغییرات نقشه ای به این كشور هدیه شده بود.
اروپام 391 انتشار دهنده: هادی مولوی نیا