فرانس پرس در گزارشی به قلم «علی شقیر» به پیروزی اخیر نیروهای عراقی در آزادسازی شهر تلعفر در استان نینوی عراق پرداخت و نوشت: با پیشروی نیروهای عراقی در محله های تلعفر، بار دیگر پرچم عناصر داعش به زیر كشیده شد؛ حال و هوای پیروزی در مركز میدان باستانی محله «القلعه» متفاوت بود. این بنای تاریخی و كهن شهر تلعفر پس از آنكه در سال 2014 به دست داعشی ها افتاد و یكی از دیوارهایش به آتش كشیده شد، بار دیگر به آغوش عراق بازگشت.
در ادامه گزارش آمده است: پس از حمله آمریكا به عراق در سال 2003 م و سقوط نظام صدام حسین، «القلعه» به مقر شهرداری و پلیس محلی تبدیل شد و همین قلعه به عنوان پایگاه نظامی در جنگ تلعفر در سال 2005 مورد استفاده نیروهای آمریكایی قرار گرفت.
**اشغال تلعفر در سال 2014 به دست داعش
با حمله گسترده عناصر داعش به عراق و سوریه، شهر تلعفر عراق نیز مانند بسیاری از مناطق دیگر در ژوئن (خرداد/تیر) 2014 م نیز به دست داعشی ها افتاد. از همان زمان به بعد عناصر داعش از «القلعه» به عنوان زندانی برای حبس كردن غیرنظامیان چه مرد و چه زن استفاده می كردند؛ تا اینكه دیوارهای شمالی و غربی آن را به آتش كشیدند و خسارت های سنگینی بر این بنای تاریخی تحمیل كردند؛ این اقدام با محكومیت شدید یونسكو روبه رو شد.
**آزاد سازی تعلفر در یك هفته
عبد الحمد العطار 49 ساله یكی از نیروهای بسیج مردمی (الحشد الشعبی) عراق در محله القلعه به خبرگزاری فرانسه گفت: طی عملیات آزاد سازی این منطقه، غل و زنجیرهایی پیدا كردیم كه داعشی ها اسرا را با آن زنجیر می كردند.
العطار افزود: «القلعه» اثر باستانی مهمی برای عراقی ها و همه عرب ها به شمار می رود؛ اساس تمدن در این بنا به چشم می خورد. اقدامات خشونت آمیز و وحشیانه ای داعشی ها در این مكان ما را به درد آورد.
خبرنگار فرانس پرس نوشت: نیروهای عراقی شنبه گذشته مركز شهر تلعفر و قلعه تاریخی آن را كه در مركز شهر واقع است، آزاد كردند.
عراقی ها تنها در یك هفته طی عملیاتی با همراهی گروه های مردمی «الحشد الشعبی» توانستند جنگ در این شهر را یكسره كنند. این در حالی است كه عملیات نظامی در شمال تلعفر برای بازپس گیری ناحیه العیاضیه كه اغلب تروریست های داعش به آنجا گریخته اند، همچنان ادامه دارد.
** اهمیت راهبردی تلعفر
آزادی تلعفر را نمی توان با آزای موصل مقایسه كرد؛ اما بازپس گیری آن ضربه سنگینی به داعشی ها وارد آورد؛ چرا كه این شهر خطوط ارتباطی و امدادی تروریست ها را قطع كرد.
العطار در ادامه گفت: این قلعه تاریخی، اهمیت راهبردی دارد؛ چرا كه محور شمالی (كردستان) را به محور مركزی (موصل، تلعفر و الحضر) مرتبط می كند.
** حال و هوای نیروهای عراقی پس از آزادسازی تلعفر
خبرنگار فرانس برس در ادامه به حال و هوای نیروهای عراقی پس از آزادی این شهر پرداخت و نوشت، در میان گرمای شدید هوا كه شدت و حدت درگیری ها نیز بر آن افزوده بود، چشمه كوچك آب در حوالی این قلعه تاریخی غنیمت خوبی برای نظامیان بود. برخی وارد چشمه شدند و شنا كردند و برخی دیگر به شستن دست و روی خود اكتفا كردند.
پس از آن، به سمت مسجد جامع حركت كردند كه در بالاترین قسمت مناره، پرچم سبز «لشكر مبارز عباس» برافراشته شده بود و نیروهایی از الحشد الشعبی در آنجا مستقر شدند تا هر چیز مشكوكی را در آن منطقه شناسایی كنند.
خانه ها و فروشگاه های اطراف قلعه در اثر بمباران و گلوله باران ها تخریب شده و خیابان ها مملو از حفره هایی بود كه عمق برخی از آنها به یك متر هم می رسید. خسارت های ناچیزی به اطراف میدان قلعه وارد شده بود و برخی از خانه ها به همان شكل خود باقی مانده بودند اما نیروهای به خاطر امكان بمب گذاری شدن این خانه ها نتوانستند وارد آنها شوند.
**عكس سلفی پیروزی در میدان تاریخی «القلعه»
خبرنگار فرانسه نوشت: در میدان القلعه یكی از نیروها به نام ابو عباس گوشی تلفن همراه خود را در آورد تا با همرزمانش عكس سلفی پیروزی بگیرد و با خوشحالی در حالی كه سلاحش را بالا گرفته بود، گفت: آنها (داعشی ها) كجا هستند؟ آنها را نمی بینیم!
ابو عباس با همراهی همرزمانش در حالی كه سرودهای مذهبی می خواندند، پرچم سیاه داعش را به زیر كشیدند. در همین حال یكی از نیروها كه كنار چشمه ایستاده بود، با نگرانی پرسید؟ آیا آب را هم می توان بمب گذاری كرد؟!
خاورم**9329**1144 مترجم: ندا بهبودی* انتشار دهنده: علیرضا جباری
گزارش خبرنگار فرانسه بعد از آزادی تلعفر/
عكس «سلفی پیروزی» عراقی ها در میدان تاریخی «القلعه» تلعفر
۷ شهریور ۱۳۹۶، ۱۸:۴۳
کد خبر:
82648543
تهران-ایرنا- خبرگزاری فرانسه در گزارشی به آزادسازی شهر تلعفر عراق پرداخت و نوشت: نیروهای عراقی در مدت یك هفته این شهر را آزاد كردند و پس از ورود به آن و برافراشتن پرچم عراق بر فراز شهر، در میدان باستانی «القلعه» عكس «سلفی پیروزی» گرفتند.