۲۲ شهریور ۱۳۹۶، ۱۸:۱۲
کد خبر: 82664049
T T
۰ نفر
یك مسئول: همه امور جشنواره تئاتر مریوان به هنرمندان واگذار شده است

سنندج - ایرنا - مدیركل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: واگذاری همه امور به هنرمندان و حضور همیشگی و مسئولانه مردم در نقد و اجرای نمایش ها از نكات برجسته جشنواره تئاتر بین المللی مریوان است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی شفیعی روز چهارشنبه در آیین اختتامیه دوازدهمین دوره جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان اظهار كرد: یكی از ویژگی های این دوره جشنواره، واگذاری مدیریت در همه بخش ها به مسئولان و هنرمندان شهر مریوان بود.
وی افزود: علاوه بر اینكه مدیریت و سازماندهی این جشنواره توسط هنرمندان و دست اندركاران مریوانی انجام شد و در سایر بخش های مدیریتی و اجرایی تمام هنرمندان برجسته تئاتر خیابانی حضور داشتند.
شفیعی با اشاره به اینكه نگاه مدیران به هنر نمود خوبی در برگزاری جشنواره داشته است، تاكید كرد: دبیر این جشنواره از هنرمندان خوش فكر مریوانی است و در یكسال گذشته بعد از اختتامیه دوره یازدهم جشنواره تئاتر مریوان به عنوان دبیر انتخاب و از آن زمان دبیرخانه جشنواره فعال بوده است.
وی ادامه داد: اگر شاهد حضور كشورهای خارجی و تعداد بیشتر گروه های داخلی در این دوره هستیم بخش مهمی از آن حاصل مدیریت خوب دبیر جشنواره دوازدهم بوده است.
مدیركل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز امیدواری كرد همگرایی تمام مدیران و هنرمندان تئاتر هر سال افزایش یابد برای اینكه تقویت همگرایی و هم افزایی از ضرورت های كیفی برگزاری جشنواره است.
وی یادآور شد: برگزاری جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی در نقطه صفر مرزی نشان دهنده امنیت مطلوب و ایده آل این نقطه از ایران اسلامی است.

**اختصاص سه میلیارد ریال برای ایجاد سالن اجرای تئاتر در مریوان
فرماندار مریوان از اختصاص سه میلیارد ریال برای ساخت سالن اجرای تئاتر در این شهر خبر داد و گفت: ساخت این سالن بخش مهمی از مشكل كمبود فضا برای اجرای نمایش ها را در این شهر بر طرف می كند.
محمد شفیعی در آیین اختتامیه دوازدهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان اظهار كرد: این ماه میزبان چند جشنواره ملی و بین المللی بودیم كه چنین برنامه هایی منجر به معرفی هر چه بیشتر این شهر مرزی در كشور و دنیا می شود.
وی ضمن تقدیر از فعالیت اهالی رسانه برای پوشش خبری و تصویری این رویدادها افزود: متولیان حوزه هنر و مسئولان فرهنگی در مریوان نگاه توسعه محور نسبت به این جشنواره دارند و همین موجب ارتقای این رویداد ارزشمند می شود.
شفیعی از عدم حضور معاونین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جشنواره تئاتر خیابانی مریوان گلایه كرد و یادآور شد: معاون هنری وزیر قرار بود در مراسم اختتامیه شركت كند ولی بدلیل مشكلات كاری نتوانست به مریوان بیاید.
وی تاكید كرد: تدبیر و امید دولت باعث ایجاد شور و نشاط و برگزاری برنامه های فرهنگی و هنری در كشور شده است.
شفیعی با اشاره به اینكه مردم مریوان استقبال خوبی از اجرای نمایش ها داشتند، گفت: مردم، مسئولان و هنرمندان دست بدست هم دادند كه در نقطه صفر مرزی این جشنواره برگزار شود كه طبق گفته صاحب نظران این دوره یكی از بی سابقه ترین دوره ها از لحاظ كمی و كیفی بوده است.

**سرمایه های انسانی در غرب كشور در سطح بالایی وجود دارد
سرپرست اداره‌ كل فرهنگ و ارشاد اسلامی كردستان نیز در سخنانی گفت: بسیاری از تئوریسن‌ها بر روی سرمایه‌های اجتماعی تاكید زیاد دارند كه این سرمایه‌های انسانی در منطقه غرب كشور به وفور دیده می‌ شود.
حجت ‌الاسلام رحیم جعفری اضافه كرد: كردستان در بخش تئاتر شاهد رشد و بالندگی، پویایی و تعالی ممتازی شده كه یكی از مهمترین ویژگی‌ تئاتر در طول تاریخ مردمی ‌بودن آن است كه جشنواره بین‌المللی مریوان بیش از سایر تئاترها بر پایه این مردمی‌ بودن استوار است.
وی افزود: با وجود تمام تنگ‌ نظری‌هایی كه در دنیا وجود دارد كارهایی كه بر پایه حضور مردم باشد خروجی مثبت تری دارد چون همه كارها در عرصه‌های مختلف باید بخاطر مردم و بهره‌برداری آنان باشد.
حجت الاسلام جعفری با بیان اینكه جشنواره این دوره تئاتر خیابانی مریوان از ویژگی‌های خاصی برخوردار است، تاكید كرد: اضافه ‌شدن بخش كودك و نوجوان، برگزاری جلسات نقد و بررسی و حضور اساتید كانون منتقدان ایران از دیگر ویژگی‌های این دوره نسبت به دوره‌های قبلی است.
سرپرست اداره‌ كل فرهنگ و ارشاد اسلامی كردستان یادآور شد: برگزاری كارگاه‌های آموزشی اساتید بزرگ كشور از جمله قطب‌ الدین صادقی و دیگر اساتید مطرح از دیگر ویژگی‌های جشنواره دوازدهم نسبت به دوره‌های قبلی است.
وی با بیان اینكه رونمایی از 2 عنوان كتاب تخصصی در حوزه تئاتر در این دوره صورت گرفت، گفت: تعداد هنرمندان شركت‌ كننده در دوازدهمین دوره جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان به بیش از 350 نفر رسید.
حجت الاسلام جعفری با تاكید بر اینكه مردم مریوان تئاتر خیابانی را از گوشت و پوست خود می‌ دانند، افزود: امروز كه جشنواره تمام می ‌شود مردم پیگیر برگزاری دوره بعدی هستند.
وی اضافه كرد: مردم، هنرمندان و دبیرخانه سه ضلع مثلث این جشنواره را تشكیل داده‌ و زمینه موفقیت آن را با تعامل و تلاش فراهم كردند.

** 120 اجرا در جریان جشنواره تئاتر خیابانی مریوان
دبیر دوازدهمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان هم گفت: در این دوره از جشنواره، 120 اثر در پارك ها، روستاها و در كنار دریاچه زریوار اجرا شد و 36 هزار تماشاچی این اجراها را دیدند.
فاتح باد پروا افزود: یكی از نقاط قوت این دوره از جشنواره ارسال 54 اثر به بخش بین الملل بود كه با توجه به شرایط فرهنگی و اجتماعی كشورمان، نمایش هایی از 6 كشور در این جشنواره حضور پیدا كردند.
وی اظهار كرد: پس از مراحل بازبینی آثار، 20 اثر در بخش آزاد، 6 اثر آیینی و 5 اثر در بخش كودك و نوجوان به جشنواره تئاتر خیابانی مریوان راه پیدا كردند.
باد پروا با تاكید بر این موضوع كه امسال پوشش رسانه ای این جشنواره توسط خبرنگاران رسانه ها در سطح مطلوبی انجام شد، یادآور شد: برای اولین بار نمایندگان رسانه های خارجی از كشورهای چین، ایتالیا و تركیه نیز در این دوره حضور داشتند و اخبار این فستیوال را به مخابره كردند.
وی ضمن اشاره به اینكه در حاشیه این جشنواره از 2 كتاب تخصصی تئاتر نیز رونمایی شد، اضافه كرد: با برگزاری چنین رویدادهای خواهان توسعه شهر مریوان هستیم.
دبیر جشنواره تئاتر خیابانی مریوان با اشاره به اینكه مردمان صاحب اصلی این جشنواره هستند، گفت: مسئولان استانی و شهرستانی در خصوص اعتبار برگزاری این جشنواره توجه ویژه ای داشته و امیدوارم این كمك ها در آینده استمرار داشته باشد.
به گزارش ایرنا، دوازدهمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان از روز شنبه 18 شهریور آغاز شد و در مدت چهار روز 41 گروه نمایشی از استان های مختلف و برخی كشورهای خارجی 121 بار در پنج بخش در خیابان ها، میادین، پارك ها، نزدیكی دریاچه زریوار و روستاهای اطراف مریوان اجرای عمومی داشتند.
آیین اختتامیه این جشنواره با معرفی گروه های برتر در سالن نشاط آموزش و پرورش مریوان بكار خود پایان داد.
شهرستان مریوان در 120 كیلومتری سنندج مركز استان كردستان و هم مرز با اقلیم كردستان عراق قرار دارد.
خبرنگار: امید بهمنی ** انتشار دهنده: مجید سلیمانی
6108/9102