به گزارش ايرنا دكتر علي خواجه روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران در زاهدان اظهار داشت: پزشكان بيماري 149 نفر از اين افراد را سكته مغزي از نوع ايجاد لخته خون در مغز و بقيه را خون ريزي مغزي(نوع حاد) تشخيص دادند.
وي افزود: طرح مديريت درمان سكته حاد مغزي امسال در بيمارستان علي ابن ابيطالب(ع) زاهدان و بيمارستان امام علي (ع) چابهار در حال انجام است و خانواده ها به محض مشاهده علائم سكته مغزي در هر يك از اطرافيان بايد سريعا با اورژانس تماس گيرند تا بيمار در سه ساعت نخست(زمان طلايي) به اين مراكز انتقال يابد.
وي تاكيد كرد: 80 درصد بيماران سكته حاد مغزي در صورت مراجعه در سه ساعت نخست بعد از مشاهده علائم سكته به مراكز درماني و انجام به موقع تزريق برگشت پذير هستند.
وي اظهار داشت: در هر 6 ثانيه يك نفر در جهان و روزانه 250 نفر در ايران دچار سكته مغزي مي شوند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني زاهدان در تعريف سكته مغزي گفت: در مغز يك سري سرخ رگ خون رساني مي كنند و يك سري سياه رگ خوني كه اكسيژن آن كم شده را به قلب بر مي گردانند تا قلب توسط شش ها دوباره اكسيژن را به خون بازگرداند، در زمان سكته مغزي اين شريان با ايجاد لخته خون بسته مي شود.
دكتر خواجه افزود: كادر درمان اورژانس پيش بيمارستاني با آموزش هاي لازم ارائه شده، آمادگي حضور به موقوع بر بالين بيمار و ارائه خدمات لازم را دارند.
وي بيان كرد: طرح مديريت درمان سكته حاد مغزي از ابتداي امسال در چابهار و از 22 مهر ماه در زاهدان در حال انجام است و پزشكان بيمارستان امام علي(ع) چابهار در اين مدت با درمان به موقع و سريع بيماران كه شامل تزريق داروي آلتپلاز است جان چهار بيمار و پزشكان بيمارستان علي ابن ابيطلاب(ع) زاهدان نيز تاكنون جان 2 بيمار را با اين روش نجات دادند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني زاهدان گفت: چنانچه درمان بيماران در سه ساعت اوليه بروز علائم در بيمارستان علي ابن ابيطالب(ع) انجام شود عوارض ناشي از سكته حاد مغزي قابل پيشگيري است و بيمار مي تواند به روند عادي زندگي خود ادامه دهد.
دكتر خواجه اظهار داشت: سبك زندگي و تغذيه نامناسب، ديابت، وزن بالا، فشار و چربي خون و كهولت سن از جمله عوامل بروز سكته مغزي است.
وي خاطرنشان كرد: 10 درصد بيماران سكته مغزي در مدت يك سال فوت مي كنند كه بيشتر اين افراد مرد هستند.
**محمدرضا كريم لو دكتر متخصص قلب و عروق و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي زاهدان نيز در اين نشست گفت: سكته قلبي عارضهاي است كه به دنبال بسته شدن كامل رگهاي قلب ايجاد ميشود، البته افراد مبتلا عمدتا داراي سابقه گرفتگي عروق هستند.
وي افزود: افزايش و كاهش قند خون و فشار خون، استعمال سيگار، افزايش چربي خون و كنترل نكردن برخي بيماري ها مانند ديابت موجب بروز سكته قلبي در افراد مي شود.
وي اظهار داشت: براي بازكردن رگ هاي قلب در زمان سكته قلبي از 2 روش تجويز دارو و آنژيوگرافي استفاده مي شود كه روش آنژيوگرافي نتيجه بهتري دارد و شانس موفقيت آن در باز كردن عروق بسته شده بيشتر است.
اين متخصص قلب و عروق گفت: آنژيوگرافي يك اقدام تهاجمي براي تشخيص گرفتگي عروق تغذيه كننده قلب با دقت تشخيص بسيار بالا بوده كه اين اقدام مي تواند از طريق يك لوله پلاستيكي مخصوص بسيار باريك از ناحيه كشاله ران يا مچ دست انجام شود و زمان مورد نياز براي انجام اين عمل حداكثر 20 دقيقه است.
وي تاكيد كرد: اين خدمت هم اينك در بيمارستان علي ابن ابيطالب(ع) در حال ارائه به بيماران است كه با هماهنگي هاي صورت گرفته كادر اورژانس در كمترين زمان بيماران با علائم سكته قلبي را به اين مركز انتقال مي دهند.
وي افزود: از سال 94 تا كنون در مجموع 130 بيمار سكته قلبي در بخش اورژانس بيمارستان علي ابن ابيطالب(ع) آنژيوگرافي شدند كه تنها 2 نفر از آنان فوت كردند.
**رئيس مركز مديريت حوادث و فوريت هاي پزشكي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني زاهدان گفت: بيش از هزار و 500 نفر در هفت ماهه نخست امسال با علائم سكته قلبي با مركز اورژانس اين دانشگاه تماس گرفتند.
دكتر فريبرز راشدي افزود: تيم هاي اورژانس مديريت حوادث دانشگاه علوم پزشكي زاهدان در كمتر از پنج دقيقه در سطح شهر زاهدان بر بالين بيماران حاضر و خدمات لازم را ارائه مي دهند.
وي تاكيد كرد: تمام نيروهاي اورژانس آموزش هاي لازم را در رابطه با خدمات رساني به بيماران از جمله بيماران سكته مغزي و قلبي فرا گرفته اند.
وي از مردم خواست به محض مشاهده علائم سكته مغزي يا قلبي در اطرافيان خود براي ارائه خدمات لازم در كمترين زمان به بيمار، بلافاصله با شماره 115 اورژانس تماس بگيرند و از بردن بيمار با خودروي شخصي به مراكز درماني اجتناب كنند.
به گزارش ايرنا استان سيستان و بلوچستان با توجه به گستردگي در حوزه بهداشت و درمان به سه بخش تقسيم شده كه شهرستان هاي شمالي شامل زابل، هيرمند، زهك، هامون و نيمروز زير پوشش دانشگاه علوم پزشكي زابل و شهرستان هاي زاهدان، ميرجاوه، خاش، سراوان، سيب و سوران، مهرستان، چابهار و كنارك زير نظر دانشگاه علوم پزشكي زاهدان و شهرستان هاي ايرانشهر، سرباز، نيكشهر، دلگان، فنوج و قصرقند زير پوشش دانشكده علوم پزشكي ايرانشهر قرار دارد.
سيستان و بلوچستان با 19 شهرستان و افزون بر 2 ميليون و 775 هزار و 14 نفر جمعيت پهناورترين استان كشور محسوب مي شود كه با كشور افغانستان و پاكستان هم مرز است.
3042**3213 خبرنگار: محدثه حيدري گرجي **انتشاردهنده: اكبر نوري
ثبت 165 مورد با علائم سكته مغزي در سامانه مركز اورژانس دانشگاه علوم پزشكي زاهدان
۱۰ آبان ۱۳۹۶، ۱۶:۲۶
کد خبر:
82716290
زاهدان - ايرنا - معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني زاهدان گفت: 165 مورد با علائم سكته مغزي (فلج نيمه بدن، اختلال در تكلم و فلج يك طرف صورت) از ابتداي امسال تا كنون در سامانه مركز اورژانس اين دانشگاه ثبت شده است.