۲۵ آبان ۱۳۹۶، ۱۳:۱۳
کد خبر: 82733075
T T
۰ نفر
سفیر ایران در پاكستان:واشنگتن برای ایجاد شكاف بین تهران و اسلام آباد تلاش می كند

اسلام آباد - ایرنا - سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاكستان با تشریح برخی توطئه ها علیه روابط كشورها، گفت: واشنگتن برای ایجاد شكاف بین تهران و اسلام آباد تلاش و برنامه ریزی می كند.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا 'مهدی هنردوست' در مصاجبه با روزنامه انگلیسی زبان 'نیشن' پاكستان در پاسخ به این پرسش كه چرا آمریكا مخالف روابط نزدیك ایران و پاكستان است، گفت: پتانسیل عظیم همكاری به عنوان دو كشور قدرتمند و بزرگ با حسن همجواری و تاریخ سراسردوستی و برادری و اراده دولت ها و مردم دو كشور برای گسترش مناسبات با نگاه تفرقه افكنانه غربی ها در میان جوامع مسلمان كه طی چند سال اخیر عملی شده در تضاد كامل است و جوامع مسلمان سالهاست كه زیر آتش تفرقه كه دقیقا از سوی عوامل خارجی دنبال می شده قرار داشته اند.

***با همكاری بیشتر دو كشور شاهد كاهش تحركات تروریست ها در مرزها خواهیم بود.
وی در بخش دیگری از این مصاحبه در پاسخ به این پرسش كه بیشتر موارد سوء تفاهم بین ایران و پاكستان چیست، گفت:نمی توان بروز برخی مشكلات را سوء تفاهم نامید چراكه طبیعی است كه دو كشور بزرگ ایران و پاكستان با وجود مرزهای طولانی گاهی به ناچار دچار مشكلاتی ناخواسته می شوند كه با منافع هردو كشور در تضاد است به عنوان مثال تحركات گروهك های تروریستی در منطقه مرزی مشكلاتی را پدید آورده كه با همكاری های آتی هر دو كشور شاهد كاهش این نوع حوادث خواهیم بود.

*** مشكل افغانستان راه حل نظامی ندارد
هنردوست در بخش دیگری از این مصاحبه در پاسخ به پرسش خبرنگار روزنامه 'نیشن' در خصوص میزان پیچیدگی موضوع افغانستان نیز افزود: موضوع افغانستان با توجه به تاثیراتی كه می تواند بر محیط پیرامونی خود داشته باشد هم بسیار مهم و هم پیچیده است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاكستان اضافه كرد: افغانستان سال های متمادی است كه قربانی تروریسم است و قدرت های مداخله گر فرامنطقه ای به دنبال تامین منافع خود از طریق حمایت پنهان و علنی از گروهك های تروریستی برای نیل به مطامع خود بوده اند و مشكل افغانستان راه حل نظامی ندارد و باید از طریق مذاكره و گفت و گو به یك صلح و ثبات دائمی در آن كشور دست یافت.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش كه آیا موضوع افغانستان بدون حضور ایران و پاكستان قابل حل است، گفت: حل مشكل افغانستان با همكاری و مشاركت كشورهای ایران و پاكستان به عنوان دو كشور مهم همسایه افغانستان و از طریق حمایت از دولت مركزی كابل امكانپذیر است.
هنردوست ادامه داد: حضور كشورهای خارجی به طور مشخص آمریكا نه تنها عامل برقراری امنیت و ثبات در كشور آشوب زده افغانستان نبوده بلكه بر عكس بی ثباتی و جنگ و خونریزی بیشتر را به همراه داشته است و مشكلات منطقه همچون تروریسم، قاچاق انسان، قاچاق مواد مخدر باید از سوی كشورهای منطقه كه دارای درك مشترك، منافع مشترك و نگرانی های مشترك هستند برطرف شود.
هنردوست در بخش دیگری از سخنانش در این گفت و گو تصریح كرد: با توجه به ظرفیت های ایران و پاكستان، این دو كشور می توانند نقش موثری در برقراری صلح و ثبات در افغانستان ایفا كنند و در این راستا نیز اخیرا شاهد برگزاری نخستین نشست مقامات وزارت امور خارجه ایران و پاكستان در خصوص افغانستان بودیم و امید می رود با ادامه این گفت و گوها در زمینه برقراری صلح و ثبات در آن كشور گام های موثر برداشته شود.

*** بررسی مورضوعات مورد علاقه طرفین رد سفر باجوا به تهران
هنردوست در بخش دیگری از سخنانش در خصوص سفر اخیر ژنرال قمر جاوید باجوا فرمانده ارتش پاكستان به ایران و دستاوردهای این سفر نیز گفت: بنده به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاكستان به آینده روابط بسیار خوشبین هستم و قطعا سفر فرمانده ارتش پاكستان به ایران تاثیر بسزائی در تحكیم و تقویت روابط دوستانه و برادرانه بین ایران و پاكستان دارد.
وی اضافه كرد: ایران و پاكستان زمینه های متعددی برای همكاری با یكدیگر دارند و در سفر اخیر نیز موضوعات مورد علاقه طرفین مورد مذاكره قرار گرفت، همكاری امنیتی و مرزی، ارتقاء سطح روابط تجاری و رسیدن به هدف 5 میلیارد دلاری حجم روابط بازرگانی، صدور برق بیشتر به پاكستان، اجرائی شدن خط لوله گاز ایران به پاكستان از جمله موضوعات مورد مذاكره بود.

*** ماندن یا نماندن پاكستان در ائتلاف سعودی
هنردوست در بخش دیگری از سخنانش در خصوص لزوم ماندن پاكستان در ائتلاف موسوم به ضد جنگ عربستان سعودی نیز گفت: ائتلاف سعودی از اساس، دارای فاكتورهای لازم برای یك ائتلاف با عنوان 'برای صلح ' نیست و از ابتدای طرح آن ائتلاف ابهامات فراوانی نسبت به آن وجود داشته و كماكان وجود دارد.
وی اضافه كرد: مقامات سعودی اعلام كردند كه هدف ائتلاف مذكور مبارزه با تروریسم است، در حالی كه كشورهای ایران، سوریه و عراق كه خود قربانیان اصلی تروریسم هستند در بین اعضای آن ائتلاف حضور ندارند و مردم مظلوم و بی گناه یمن كه در طول 2.5 سال تحت شدیدترین حملات و بمباران ها قرار دارند مردم بی دفاعی هستند كه جزئی از جهان اسلام به شمار می آیند.
هنردوست تصریح كرد: جمهوری اسلامی ایران بر اساس اصل عدم مداخله در امور داخلی كشورهای دیگر حضور یا عدم حضور پاكستان در این ائتلاف را در صلاحیت رهبران این كشور می بیند و بر این اساس ماندن یا نماندن پاكستان در ائتلاف سعودی، به تصمیم مقامات پاكستان بازمی گردد و با توجه سیاست و درایت مقامات عالی این كشور انتظار می رود كه ضمن مشاهده وضعیت ائتلاف مذكور و نوع جهت گیری های آن كه با مقوله مبارزه با تروریسم فاصله زیادی دارد، تصمیمات مناسب را اتخاذ نمایند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاكستان افزود: معتقدم منطقه ما بیش از آنكه نیاز به ائتلاف برای جنگ داشته باشد نیاز به ائتلاف برای صلح دارد و ایران و پاكستان ظرفیت لازم را برای استفاده از ظرفیت جهان اسلام برای تشكیل این ائتلاف را دارند و ایران نی زپیش از این، آمادگی خود را برای این موضوع اعلام كرده و آماده انجام این مهم است.

*** دلایل تاخیر در اجرای پروژه خط لوله گاز موسوم به' صلح'
سفیر جمهوری اسلامی ایران در بخش پایانی سخنانش در پاسخ به این پرسش كه دلیل تاخیر در اجرای خط لوله صلح چیست نیز گفت: ایران، تعهدات خود را برای ساخت خط لوله گاز در بخش ایران به انجام رسانده و آمادگی دارد در صورت اجرای تعهدات از سوی طرف پاكستانی اقدامات لازم را برای صدور گاز به این كشور را در اسرع وقت انجام دهد.
هنردوست گفت: تنوع در تامین منابع انرژی اقدام مثبتی است كه در دستور كار مقامات عالی پاكستان قرار داشته اما توجه به این نكته ضروری است كه هیچ منبعی نمی تواند جایگزین خط لوله گاز ایران – پاكستان برای تامین نیازهای روزافزون پاكستان به گاز باشد، خصوصا اینكه در حال حاضر پروژه عظیم CPEC در حال اجراست و در سال های آینده گاز ایران نیز می تواند برای تامین نیازهای پاكستان و هم برای ترانزیت به چین مد نظر باشد.
وی در خصوص همكاری مشترك پاكستان و ایران علیه تروریسم نیز گفت: جمهوری اسلامی ایران و پاكستان هر دو تجربیات خوبی در مبارزه علیه تروریسم دارند، پاكستان با اجرای دو عملیات مهم ضرب عضب و ردالفساد اقدامات كم نظیری در مبارزه با تروریست ها به عمل آورده است و ایران نیز نشان داده كه در زمینه مبارزه با تروریسم دارای توان بالائی است
هنردوست گفت: مساله داعش و تروریست های مناطق مرزی تهدیدی جدی برای هر دو كشور به حساب می آیند و امكان رسیدن به توافقی بین دو كشور برای مبارزه با تروریسم وجود دارد.
آساق**6125**سیدبهادر حسینی**1663**انتشار دهنده: خسرو حسینی