به گزارش ايرنا محمد رسول الماسيه روز يكشنبه در كارگاه تخصصي همايش پژوهشي شصتمين سالگرد تاسيس بخش زبان و ادبيات فارسي دانشگاه پكن از دانشكده زبان هاي خارجي دانشگاه پكن و بخش فارسي اين دانشگاه به خاطر برنامه ريزي و اجراي خيلي خوب اين همايش قدردراني كرد.
او به گفته كنفسيوس حكيم چيني اشاره كرد كه خانواده خوشبخت را خانواده اي مي داند كه چند نسل آنها كنار يكديگر در يك خانه زندگي كنند و گفت: امروز تبلور اين نظريه بود و چند نسل از دانشجويان زبان فارسي در زير يك سقف گردهم آمدند و فضايي صميمي، با نشاط و خاطره انگيز ايجاد كردند.
الماسيه ياد اساتيد بزرگ و فقيد دانشگاه پكن از جمله 'زن يان شن'، 'جانگ هونين' و 'يه ليانگ' را گراميداشت و از مرحوم 'جانگ هونين' نقل كرد كه گفته بود دانشجوي رشته زبان روسي بودم و براي كار ترجمه يك استاد روسي كه براي تدريس فارسي به پكن اعزام شده بود تعيين شدم همين آشنايي با استاد زبان فارسي مسير زندگيم را تغيير داد و رشته زبان روسي را رها كردم و دانشجوي زبان فارسي شدم.
رايزن فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در پكن ادامه داد: 'جانگ هونين' گفته بود از اين اتفاق خرسندم كه باعث شد چشمان من به دنياي جديدي از عرفان و معرفت در ادبيات و زبان فارسي گشوده شود.
رايزن فرهنگي ايران در پكن در ادامه از مرحوم دكتر شهيدي نام برد كه نقش مهمي در ارتباطات فارسي آموزان چيني با ايران و تدوين كتب مرجع داشت و گفت: مرحوم دكتر شهيدي به فارسي آموزان چين لقب 'بلبل هاي فارسي در چين' داده بود.
الماسيه گفت من امروز اين سخن دكتر شهيدي را بخوبي احساس كردم بخش فارسي دانشگاه پكن را مانند يك باغ و گلستان ديدم كه گل ها و بلبل هاي زيادي پرورش داده است امروز گويي در گلستان ادب فارسي حضور داشتيم.
در ادامه اين همايش دو ميزگرد 'ايران شناسي' و 'ارتقاء سطح آموزش زبان فارسي' ارايه شد و اساتيد و دانشجويان درباره موضوعات مطرح شده گفت و گو و تبادل نظر كردند.
عبدالمجيد اسكندري مديركل برنامه ريزي و همكاري هاي بين المللي دانشگاه تهران در اين ميزگرد به بررسي تاريخچه جاده ابريشم و فرصت هاي كنوني براي احياي آن و جايگاه ايران در اين مسير پرداخت.
عادل خاني نماينده دانشجويان ايراني كه در دانشگاه تهران تحصيل كرده است هم به خاطرات خوش دوران تحصيل و ارتباطش با اساتيد و دانشجويان بخش فارسي دانشگاه پكن اشاره كرد.
فرزند دكتر مظفر بختيار كه در دهه 1990 استاد زبان فارسي دانشگاه پكن بوده است خاطراتي از دوران كودكيش را بيان كرد كه همراه پدر به دانشگاه پكن رفت و آمد داشته است.
در بخش دوم همايش شصتمين سال تاسيس زبان فارسي دانشگاه پكن، نمايندگان نسل هاي مختلف دانشجويان فارسي آموز اين دانشگاه از سال 1957 تا كنون به ايراد سخنراني و همچنين ذكر خاطره در مورد زبان فارسي پرداختند.
كرسي زبان و ادبيات فارسي دانشگاه پكن در سال 1957 ميلادي راه اندازي شد و امسال شصتمين سالگرد تاسيس آن جشن گرفته شد.
هم اكنون در دانشگاه پكن 10 دانشجو با كمك چهار عضو هيات علمي مشغول آموختن زبان و ادبيات فارسي هستند.
دانشگاه پكن تاكنون 15 دوره در مقطع كارشناسي، 20 دوره مقطع كارشناسي ارشد و پنج دوره دكتري زبان و ادبيات فارسي پذيرفته است و مجموعا 300 نفر از گروه زبان و ادبيات فارسي دانشگاه پكن فارغ التحصيل شده اند.
در حال حاضر در هفت دانشگاه چين شامل دانشگاه زبان هاي خارجي پكن، دانشگاه شانگهاي، دانشگاه زبان هاي خارجي شي ان، دانشگاه شماره 2 زبان هاي خارجي پكن، دانشگاه گوانجو و دانشگاه مديريت و تجارت ببن الملل پكن، رشته زبان و ادبيات فارسي تدريس مي شود.
**آساق**1904**1663**انتشار دهنده: خسرو حسيني
رايزن فرهنگي ايران
زبان آموزان فارسي و چيني به شايستگي از تاريخ پر افتخار دو كشور پاسداري كنند
۵ آذر ۱۳۹۶، ۱۶:۴۰
کد خبر:
82743873
پكن - ايرنا - رايزن فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در پكن گفت: زبان آموزان فارسي و چيني، ميراث داران روابط تاريخي، كهن و عميق دو ملت بزرگ ايران و چين هستند و بايد به شايستگي از اين تاريخ پر افتخار پاسداري و حفاظت كنند.