به گزارش خبرنگار ايرنا ، شيراز با بهره مندي از دانشگاه هاي بزرگ در حوزه علوم پزشكي ، صنعت ، هنر ، علوم انساني و مهندسي ، علوم پايه و ساير حوزه هاي علمي و تحصيل هزاران دانشجوي نخبه و تاثير گذار در تصميم گيري هاي كلان كشوري توانسته است در عرصه دانشجويي حرف براي گفتن داشته باشد.
روز دانشجو نيز در شيراز نيز هر سال با برگزاري متنيگ هاي سياسي ، نشست هاي پرسش و پاسخ ، برگزاري تريبون هاي آزاد انديشي و بيان دردها ، انتظارات ، گله ها و آسيب شناسي حركت هاي دانشجويي همراه است.
امسال نيز حركت هاي دانشجويي در شيراز همزمان با روز دانشجو در ابعاد مختلف برگزار شد، اسماعيل تبادار استاندار فارس به همراه سرپرستان و روساي دانشگاه ها و مسئولان دانشجويي در جمع دانشجويان حضور يافت و چالش هاي حوزه دانشجويي به بحث گذاشته شد.
مباحث كلي مطرح شده در نشست هاي دانشجويي امسال در شيراز بيان همان دغدغه هايي است كه طيف دانشجويي دارد، دغدغه هايي كه بخشي از مشكلات جامعه ماست و قشر متفكر دانشجو بايد براي آن راه حل بيابد و آن را بيان كند، نگراني ها و دغدغه هايي كه اگر به درستي به آن پرداخته شود مي تواند رافع بسياري از مشكلات زير بنايي جامعه ما باشد.
امسال استاندار فارس در آيين گراميداشت روز دانشجو گفت: روز دانشجو، روز شنيدن حرف هاي دانشجويان است و كاش مجال كافي داشتيم تا دانشجويان همه حرف هاي خود را بيان كنند.امروز اينجا جمع شده ايم تا از جنبش و مشاركت دانشجويان در پهنه علم و زمينه هاي مختلف سياسي، اجتماعي و اقتصادي حرف بزنيم و اساس را بر اين قرار دهيم هر زمان از دانشجو در جامعه سخن گفته مي شود، مترادف با روشنگري، روشنفكري و آگاهي است.
اسماعيل تباداربا بيان اينكه مشاركت دانشجويان در زمينه هاي علمي هميشه در كنار مطالبات سياسي بوده است ادامه داد: دانشگاه سرشار از استعدادها و كانون پرورش همه زمينه هاست، دانشگاه و دانشجو به تمام معنا هم زيبا است و هم زيبايي ها را خَلق مي كند. حق گويي، حق خواهي و حق فهمي اساس كار دانشجو است ، در سرزمين و جايگاهي كه علم و دانايي و دانش در ابعاد مختلف باشد، حق فهمي معنا پيدا مي كند؛ دانشجو چون آگاهي به حق فهمي دارد، حق طلب و حق جو نيز مي شود.
دكتر علي بهادر سرپرست دانشگاه علوم پزشكي شيراز نيز دانشجويان را به تلاش براي توسعه كشور، با وحدت و همدلي فراخواند و با بيان اينكه اكنون زمان جنگ پنهان و جنگ علمي بين كشورها است گفت: چه بخواهيم چه نخواهيم اين جنگ وجود دارد و رسالت ما پيروزي در اين نبرد است. تحقيق، آموزش و پژوهش ابزار اين جنگ است و دانشجويان بايد تا خود را به علم و دانش مسلح كنند.
وي بيان كرد:ريشه علم دنيا از مسلمانان بوده است و در هيچ ديني مانند دين اسلام نسبت به علم و دانش تاكيد نشده است. بايد كشوري مبلّغ در دنيا باشيم و در انجام امور وحدت و همدلي داشته باشيم؛ بايد ياد بگيريم با هم كار كنيم و همديگر را حذف نكنيم. قول مي دهم از همه گروه ها در دانشگاه استفاده شود و با همه تشكل ها، همكاري كنيم، شما دانشجويان، فرداي كشور هستيد ما نياز به تحمل يكديگر به دور از بغض و دشمني داريم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشكي شيراز افزود: هدف بايد اين باشد كه دانشجويان با هر تفكري، راه چاره رسيدگي به بيماران و درمان آنها را به من يادآور شوند. بايد در خدمت علم باشيم، از مسئولان نيز ميخواهم تا با فراهم كردن بودجه، زمينه كارهاي علمي را فراهم كنند.
دكتر ابراهيم گشتاسبي راد سرپرست دانشگاه شيراز هم گفت: بايد به جوانان اعتماد كنيم؛ اعتماد به جوانان، آينده ما را مي سازد؛ جامعه ما بايد يك جامعه بالنده باشد، اطمينان دارم جواناني كه انتقاد مي كنند و از حق خود دفاع مي كنند، در مقابل استكبار نيز ايستادگي مي كنند. اعتماد و ايجاد اميد در جامعه، آينده ما را مي سازد؛ اگر جوان اميد داشته باشد به دنبال علم نيز مي رود؛ كساني كه اميد را در جامعه رشد مي دهند، به دنبال اين هستند كه آينده جامعه را بسازند و نااميدي در جوانان سبب افزايش افسردگي و مهاجرت آنها مي شود.
تشكل هاي دانشجويي هم امسال درنشست باسرپرست دانشگاه علوم پزشكي شيراز حرف دل خود را زدند. سرپرست دانشگاه علوم پزشكي شيراز در آستانه شانزدهم آذر، روز دانشجو، در ديدار با تشكل هاي دانشجويي دانشگاه گفت: هر روز، روز دانشجو است و نبايد فقط به يك روز خاص اكتفا كرد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشكي شيراز در اين ديدار كه در مجتمع فرهنگي آموزشي و ورزشي ولايت برگزار شد، گفت: دانشجويان آينده هاي كشور هستند و بايد از نظرات، ايده ها و پيشنهادهاي مناسب دانشجويان، براي پيشرفت و ارتقاي سطح علمي پژوهشي و آموزشي دانشگاه ها استفاده كرد.
همچنين دبيران چهار تشكل دانشجويي فعال در دانشگاه علوم پزشكي شيراز به مناسبت شانزدهم آذر، روز دانشجو، در نشست با اصحاب رسانه، اهداف و ديدگاه هاي تشكل هاي دانشجويي دانشگاه را معرفي كردند.
عليرضا رحيمي دبير جامعه اسلامي دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي شيراز، گفت: با توجه به گسترش عصر فناوري اطلاعات در كشور، ميزان مطالعه در دانشجويان محدود شده است و فضاي مجازي جاي مطالعات دانشجويان را گرفته كه اين امر سبب تبديل جنبش دانشجويي به سكون دانشجويي شده است. اتفاقي كه امروزه افتاده اين است كه عده اي دنبال توجيه مسايل موجود هستند وعده اي ديگر، در فضاي مخالفت به سر مي برند.
او با تاكيد بر ايجاد فضاي گفتماني در دانشگاه ها اضافه كرد: در نخستين گام بايد يك فضاي كارشناسي شده ايجاد شود در حال حاضر يكي از معضلات، داشتن معلومات فراوان بدون داشتن چارچوب خاص است؛ فضاي سياست زدايي شده در ايران يكي از دلايل سكون جنبش هاي دانشجويي است؛ تشكل ها به سمت خروجي محوري حركت كرده اند و از نيرو محوري فاصله گرفته اند كه يك ضعف عمده تشكل هاي دانشجويي است.
دبير جامعه اسلامي دانشجويان دانشگاه شيراز، از مسئولان كشور خواست تا تنها به روز 16 آذر براي شنيدن حرف هاي دانشجويان اكتفا نكنند و در ساير روزها نيز از نظرات كارشناسي شده قشر دانشگاهي استفاده كنند، زيرا اين نظرات مي تواند بسيار راهگشا باشد.
سجاد رضايي دبير انجمن اسلامي دانشجويان مستقل دانشگاه علوم پزشكي شيراز نيز گفت: پيشگامي در عرصه علم، مهم ترين وظيفه دانشجو است و چيزي كه قدرت نظام را تشكيل مي دهد، بحث علمي است. پيشرفت هاي علمي دانشجويان از دو جنبه گفتن حرف هاي اصلي در جامعه جهاني و تربيت مدير براي آينده كشور، مهم است اگر بخواهيم پيشرفت كنيم، بايد دانشجوياني داشته باشيم كه با كسب علم بتوانند در آينده مديريتي بر مبناي علم داشته باشند.
او افزود: دانشجو مغز متفكر جامعه به حساب مي آيد و به قدرت وابستگي ندارد؛ بايد تلاش كنيم تا شور انقلابي كه در ابتداي انقلاب اسلامي ايران وجود داشته را به شعور انقلابي تبديل كنيم؛ مبارزه با تهاجم فرهنگي دومين نقش دانشجويان و زنگ خطر براي يك انقلاب زماني است كه دانشجو نسبت به اين دو نقش بي تفاوت باشد. ساماندهي دانشجويان براي رسيدن به اهداف، از كارهاي مهم تشكل هاي دانشجويي است؛ بايد در عرصه هاي علمي پيشگام باشيم و آرمان هاي انقلاب اسلامي را تببين كنيم.
ايمان دستيار دبير انجمن اسلامي اميد دانشگاه علوم پزشكي شيراز هم گفت: بايد به اين مساله توجه كنيم كه براي پيشرفت جامعه بايد چه عملكردي داشته باشيم؛ همچنين توجه به نقش دانشجو براي پيشرفت جامعه و اينكه دانشجو بتواند نقش خود را انجام دهد و اينكه چه فضايي بايد حاكم باشد، بسيار اهميت دارد. بايد به خوبي بتوانيم نواقص موجود در جامعه را شناسايي كنيم و پس از آن، با علم و آگاهي راهكارهاي مناسبي براي رفع اين نواقص، ارايه كنيم؛ آزادي بيان بايد براي بيان تمامي نواقص در حوزه هاي مختلف وجود داشته باشد.
دبير انجمن اسلامي اميد دانشگاه علوم پزشكي شيراز اضافه كرد: پس از پيدا كردن راه حل مناسب، بايد در جامعه عزم و اراده مناسب وجود داشته باشد؛ بايد مديراني در كشور فعاليت كنند كه براي رفع نواقص، عزم كافي دارند. دانشجو بايد در گام نخست، خود را ناظر بر قدرت حاكم بداند، دانشجو با نگاه نظارتي خود بر قدرت و به چالش كشيدن قدرت، از ايجاد فساد در جامعه جلوگيري مي كند؛ هر چه جلوي نقدها و به چالش كشيدن ها را بگيريم، بستر براي افزايش فساد فراهم مي شود؛ دانشجو بايد بتواند آگاهي سازي نسبت به موضوعات متفاوت را به انجام برساند.
او همچنين گفت: يك تشكل دانشجويي زماني مي تواند موثر باشد كه نسبت به دانشگاه و مسايل و دغدغه ها، آگاهي كامل داشته باشد؛ با توجه به ارتباطي كه بين تشكل ها با ساختار مديريتي ايجاد مي شود، مي تواند محل تربيت مديران آينده باشد.
وحيد طيبي جانشين دبير بسيج دانشجويي دانشگاه علوم پزشكي شيراز نيز ، روز دانشجو را نماد استكبارستيزي خواند و گفت: استكبار باعث مي شود آزادي خفه شود، يكي از وظايف اصلي تشكل هاي دانشجويي اين است كه آزادي واقعي را بيان و پيگيري كنند كه مقدمه اين امر، آزادي انديشه است. وقتي آزادي انديشه وجود نداشته باشد باعث مي شود فكر كنيم كسي كه مانند ما فكر نمي كند دشمن ماست، از منطق فاصله مي گيريم و به دنبال توجيه كارهاي اشتباه خود مي رويم و دانشجو پرخاشگر مي شود.
جانشين دبير بسيج دانشجويي دانشگاه، با بيان اينكه آرمانگرايي مخالف واقعيت گرايي نيست، ادامه داد: بايد همه واقعيت هاي مثبت و منفي را ببينيم و واقعيت هاي منفي را برطرف كنيم؛ بايد آزادي را تبيين كنيم و گسترش دهيم؛ رويكرد ديگر روز دانشجو مطالبه گري است، دانشجويان بايد به صورت تخصصي در مسايل دانشگاه ها وارد شوند، اين كار باعث مي شود بسياري از مشكلات كشور حل شود.
طيبي اضافه كرد: نقش آفريني و توانمندسازي، دو بازوي تشكل هاي دانشجويي است؛ بايد به تربيت نيرو به عنوان يك هدف توجه كنيم، وظيفه تشكل دانشجويي تربيت نيرو است؛ براي اجرايي كردن كارها بايد نقشه راه درستي وجود داشته باشد.
دانشجويان در 16 آذر سال 1332 همزمان با سفر ريچارد نيكسون معاون رئيس جمهوري وقت آمريكا به ايران در اعتراض به دخالت هاي واشنگتن در امور داخلي ايران، مقابل دانشگاه تهران تظاهرات كردند.
اين تظاهرات با يورش نظاميان به خاك و خون كشيده شد. در يورش نظاميان رژيم پهلوي به تظاهركنندگان سه دانشجوي ايراني به شهادت رسيدند و صدها نفر ديگر زخمي شدند و از اين رو 16 آذر به نام روز دانشجو نامگذاري شد.
گزارش از : نيكنام خشنودي ** انتشار دهنده: غلامرضا مالك زاده
6113 /1876
شيراز - ايرنا - هر سال همزمان با 16 آذر روز دانشجو شاهد برگزاري آيين هاي بزرگداشت و گراميداشت ياد و خاطر شهداي دانشجو و بيان فعاليت هاي سياسي ، فرهنگي و اجتماعي طيف بيدار و روشنفكر جامعه در دانشگاه ها هستيم ، اين روز فرصتي براي ياد آوري داشته هاي فرهنگي و سياسي طيف دانشجويي و رصد آسيب ها و آفت هايي است كه مي تواند به سلامت فكري دانشجو صدمه بزند.