صابر ميكائيلي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: اين جشنواره 6 و 7 دي سال جاري با حضور چهره هاي تراز اول خوشنويسي ايران در سنندج برگزار مي شود.
وي افزود: دومين دو سالانه جشنواره خوشنويسي كُردي در سه بخش آثار شركت كنندگان را پذيرفته كه شامل 102 اثر در بخش نستعليق، 43 اثر در بخش شكسته نستعليق و 18 اثر در بخش گرايش هاي نوين خوشنويسي (نقاشيخط و حجم) است.
ميكائيلي تاكيد كرد: تعداد شركت كنندگان بخش نستعليق 79 هنرمند، شكسته نستعليق 38 هنرمند و گرايش هاي نوين خوشنويسي (نقاشيخط و حجم) 13 هنرمند از تمام استان هاي كشور است.
وي با بيان اينكه اين دو سالانه با استفاده از ادبيات و اشعار كوردي برگزار مي شود، يادآور شد: دومين دو سالانه خوشنويسي كوردي به نام ملا حسن حزين خطاط سنندجي مشهور به حسن آقا رضا و متخلص به حزين و فلك زده نامگذاري شده است.
دبير دومين جشنواره دو سالانه خوشنويسي كُردي ادامه داد: آيين گشايش اين جشنواره روز چهارشنبه 6 دي همزمان در چهار نمايشگاه و با حضور چهره هاي تراز اول خوشنويسي ايران همچون استاد غلامحسين اميرخاني در نگارخانه فرهنگ و ارشاد اسلامي سنندج برگزار مي شود و بمدت 10 روز متوالي نيز پذيراي علاقه مندان به هنر خوشنويسي است.
وي گفت: آثار رسيده به دبيرخانه دو سالانه در چهار نگارخانه گالري سوره، نگارخانه ارشاد، گالري ديار و گالري سنه از 8 تا 18 دي در 2 نوبت صبح و عصر پذيرايي بازديد علاقه مندان است.
ميكائيلي با بيان اينكه آيين اختتاميه اين دو سالانه ملي نيز ساعت 10 صبح روز پنجشنبه هفتم دي در مجتمع فجر سنندج برگزار مي شود، افزود: همزمان با آيين اختتاميه از برترين هاي دو سالانه تجليل بعمل مي آيد.
به گزارش ايرنا، دومين دو سالانه خوشنويسي كوردي كه در سطح ملي برپا خواهد شد با همكاري و حمايت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان كردستان در رشتههاي خط نستعليق، شكسته نستعليق و گرايشهاي نوين خوشنويسي برگزار ميشود.
اين دو سالانه در راستاي اهداف عاليه انجمن خوشنويسان كردستان برگزار مي شود و ترويج و اشاعه هنر خوشنويسي، اهميت بخشيدن به ادبيات و متن كردي، حضور هر چه بيشتر اين بخش از ادبيات ملي در چارچوب فضاي تابلوهاي خوشنويسي ايران از جمله اهداف تعريف شده آن است.
اولين جشنواره سالانە خوشنويسي شعر كردي 1394 در سنندج برگزار شد.
ملا حسن حزين خطاط سنندجي مشهور به حسن آقا رضا – متخلص به حزين و فلك زده - ابن ملا رضا ابن فضلالله نودشي بنا به قول مشهور وي از خاندان موالي و مشايخ الاسلام سنندج بوده است.
در اوايل جنگ اول جهاني به سنندج آمد و به علت علاقه وافرش به خوشنويسي در راه تكميل آن زحمات زيادي كشيد و داراي فضل و كمال بود و استعداد عجيبي در خوشنويسي از خود نشان داد.
بيشتر آثار باقي مانده از ملاحسن در خط ثلث و نوشتن طغري (سبك عثماني) است و برخي از قطعاتش را با تلفيقي از ابتكارات خود و سبك خط اساتيد قديم بروي كاغذ ميآورده كه بسيار جالب توجهاست.
خبرنگار: حسن حسين زاده ** انتشار: مجيد سليماني
3034/9102
سنندج - ايرنا - دبير دومين جشنواره دو سالانه خوشنويسي كردي گفت: 163 اثر از 103 شركت كننده به دبيرخانه جشنواره سراسري كُردي ارسال شده است.