۷ دی ۱۳۹۶، ۱۳:۲۸
کد خبر: 82778468
T T
۰ نفر

درمان با خام گياه خواري

۷ دی ۱۳۹۶، ۱۳:۲۸
کد خبر: 82778468
درمان با خام گياه خواري

روزنامه محلي سيستان و بلوچستان روز پنجشنبه / 7 آذر 96 مطلبي با عنوان «درمان با خام گياه خواري» منتشر كرده است.

دراين مطلب آمده است: خام گياه خواري رژيمي است كه در فضاي مجازي تبليغات زيادي را به خود اختصاص داده است و در پي آن بسياري از تاثيرهاي خوب اين رژيم سخت سخن مي گويند و معتقد هستند در كاهش وزن، پاكسازي بدن و درمان بيماري ها مفيد است بنابراين افرادي كه از اين رژيم استفاده مي كنند در حال افزايش است.
خام گياه خواري و درمان
يكي از شهروندان كه چند هفته از آغاز رژيم خام گياه خواري اش مي گذرد به خبرنگار ما مي گويد: بر اساس آن چه در فضاي مجازي مطرح مي شود، خام گياه خواري فرصتي براي اندام هاي حياتي و دفع كننده سموم است كه بدن را پاكسازي كنند. در اين رژيم براي درمان بيماري ها با استفاده از گياهان و خام خواري اقدام مي شود و افراد زيادي در درمان بيماري خود از اين رژيم استفاده كرده اند.
وي بيان مي كند: در اين رژيم انواع گوشت، لبنيات، نان و برنج حذف و براي تامين ويتامين ها و ريزمغذي ها از آب، سبزيجات و ميوه هاي مختلف استفاده مي شود. افراد مي آموزند با مصرف مواد غذايي سالم بدن خود را در شرايط سالم نگه دارند كه من هم براي كاهش اضافه وزن به اين رژيم رو آوردم و در اين مدت احساس راحتي و پاكسازي بدن را دارم.
ضعف و خستگي
يكي ديگر از افرادي كه از اين رژيم غذايي استفاده مي كند، مي گويد: اضافه وزن دارم و به بيماري تيروئيد مبتلا هستم. در اين رژيم از خوردن برخي از سبزيجات منع شده ام، اما گاهي احساس ضعف و سستي در بدن مي كنم. بيشتر اوقات احساس خستگي مي كنم كه گويا طبيعي است زيرا در اين رژيم بسياري از مواد حذف و فقط سبزي و ميوه جايگزين شده است. وي ادامه مي دهد: گمان مي كنم خام گياه خواري رژيم غذايي با شرايط بسيار سخت باشد كه ممكن است براي برخي افراد مناسب نباشد. شايد برخي با خام گياه خواري بتوانند به ايده آل خود برسند، اما من نمي خواهم اين رژيم را با همين شدت سختي ادامه دهم چون گمان مي كنم بدنم توان ادامه آن را ندارد. يكي از افرادي كه مدتي پيش اين رژيم را استفاه مي كرد بيان مي كند: اين رژيم را در كوتاه مدت براي درمان بيماري ام انجام مي دادم زيرا پزشك من را از مصرف گوشت قرمز منع كرده بود و مجبور به استفاده از اين رژيم شدم. در مدت كوتاه توانستم بيماري ام را بهبود بخشد، اما با مشورت پزشك معالجم ادامه اين رژيم برايم خطرناك بود، زيرا دچار كم خوني شده بودم و بايد مواد غذايي پخته و لبنيات و تخم مرغ را هم آغاز و براي درمان كم خوني دارو مصرف مي كردم.
عوارض خام گياه خواري
يك كارشناس تغذيه در اين باره مي گويد: گياه خواري و خام گياه خواري از روش هاي تغذيه اي است كه به تازگي تبليغات زيادي درباره آن مي شود و طرفداراني هم دارد. افرادي مدعي هستند پس از درمان هاي مختلف طبيبان و بهبود نيافتن به طور كامل، به گياه خواري روي آورده اند كه يا درمان كامل شده، يا بهبودي مقبولي يافته اند و از آن راضي هستند.«مسعود فيروزكوهي» ادامه مي دهد: از ديدگاه علم تغذيه، مصرف همه گروه هاي غذايي شامل نان و غلات، ميوه ها، سبزيجات، شير و لبنيات، حبوبات، مغزها و دانه ها، گوشت و تخم مرغ و مواد متفرقه شامل روغن، قند و شكر، نان هاي سفيد و شيريني ها براي حفظ سلامتي و رشد نمو لازم است . وي مي افزايد: در اين رژيم فرد غذاهاي طبخ شده، منابع پروتئين جانوري و ... را حذف و به جاي آن از منابع پروتئين گياهي، ميوه، سبزي و آب استفاده مي كند. پروتئين ها براي ترميم، رشد سلولي و ساخت هورمون هاي بدن نياز است. وقتي كسي اين رژيم را مي گيرد خود را در برابر فقر پروتئين سلولي قرار مي دهد و ممكن است مشكلات هورموني پيدا كند و رفتارهاي عادي او دچار اختلال شود.وي تصريح مي كند: گياه خواري مطلق مناسب نيست، زيرا يكي از عوارض آن كمبود ويتامين 12B است كه در درازمدت، سبب كم خوني مي شود. ذخيره اين ويتامين در بدن زياد است و كمبود آن خود را در دراز مدت نشان مي دهد به همين دليل خام گياه خواران در معرض كم خوني قرار دارند.وي تصريح مي كند: برخي سبزي ها ويتامين K دارد، آهن هم در سبزيجات موجود است اما آهني كه در فرآورده هاي حيواني وجود دارد قابليت جذب بيشتري نسبت به سبزيجات دارد و آهن هم ناميده مي شود كه بيشتر قابل جذب است. برخي سبزيجات، كلسيم بيشتري دارد كه سدي براي جذب كافي آهن است.
خام گياه خواري مطلق توصيه نمي شود
اين كارشناس تغذيه بيان مي كند: خام گياه خواران تبليغات زيادي انجام مي دهند، آن ها پروتئين را از حبوبات خام پودر شده تامين و در سالادهاي خود استفاده و جوانه دانه هاي مختلف مثل گندم، ماش و ... مصرف مي كنند. البته جوانه، ارزش غذايي زيادي دارد و به همراه سالاد و غذا مصرف مي شود، اما خام گياه خواري مطلق به عنوان تغذيه توصيه نمي شود. وي مي گويد: آن نوع رژيم گياه خواري كه سخت نباشد و شير و لبنيات داشته باشد، براي برخي از بيماري ها و مدت محدود مشكلي ندارد، مفيد است و موجب پاكسازي بدن مي شود، اما خام گياه خواري مطلق كه سخت تر از گياه خواري است به طور قطع عوارض دارد و توصيه نمي شود.
8006**6081 دريافت كننده: نرگس تيموري** انتشار دهنده: حيدر سراياني