به گزارش ایرنا، عبدالحمید احمدی روز یكشنبه در آیین پنجاهمین سالگرد درگذشت جهان پهلوان تختی كه با حضور جمع زیادی ازمردم و ورزشكاران در ابن بابویه شهر ری برگزار شد، اظهار كرد: اگر امروز جهان پهلوان تختی اسوه و الگوی مطرح در جوانمردی در كشور به شمار می رود، تنها به واسطه روحیه و منش پهلوانی و جوانمردی است.
وی با بیان اینكه روحیه اخلاق مداری و پهلوانی تختی بعد از گذشت 50 سال در جامعه زنده است، خاطر نشان كرد: تختی نه در حرف بلكه در عمل خود را ثابت كرد و در حال حاضر عمل به مرام، انسانیت، مردمی بودن و افتادگی تختی همچنان میان مردم و ورزشكاران زنده و ماندگار است.
وی گفت: اگر بخواهیم روحیه و فرهنگ پهلوانی در جامعه ترویج یابد، ابتدا باید از خود شروع كنیم تا بتوانیم خصوصیات مثبت و انسان مدارانه را در جامعه پرورش داد.
وی همچنین به یادداشتی از صحبت های وزیر ورزش در خصوص پنجاهمین سالگرد فوت جهان پهلوان تختی اشاره كرد و افزود: ورزشكاران با الگو دادن روحیه پهلوانی در زندگی خود می توانند بزرگ اندیشی، اخلاق، سعه صدر و انسانیت را در جامعه ترویج دهند كه این خصوصیات می اتواند به آبادانی كشور هم كمك زیادی كند.
آیین پنجاهمین سالگرد درگذشت غلامرضا تختی صبح امروز - یكشنبه - با حضور معاون وزیر ورزش و جوانان، مدیركل ورزش و جوانان استان تهران، فرماندار شهر ری، اعضای شورای شهر و رئیس سازمان ورزش و جمعی از پیشكسوتان و مردم در جوار مرقد وی در ابن بابویه شهر ری برگزار شد.
غلامرضا تختی 5 شهریور 1309 در محله خانی آباد تهران متولد شد.
وی در دوران فعالیت های ورزشی خود، به دلیل كسب موفقیت و افتخار در رقابت های ملی و بین المللی كشتی و همچنین محبوبیت مردمی، ملقب به «جهان پهلوان» شد.
تختی طی سال های 1951 تا 1962 موفق به كسب 4 مدال طلا و 4 مدال نقره در مسابقات قهرمانی كشتی آسیا، جهان و المپیك(3 مدال المپیك، 4 مدال جهانی و یك مدال آسیایی) شد.
جهان پهلوان تختی در 17 دی ماه 1346 درگذشت.
خبرنگار: امین كمالی فر ** انتشار: روح اله صائب
تهرام/7247/3218/6003
تهران - ایرنا - معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی وزیر ورزش و جوانان با بیان اینكه به جای حرف زدن می بایست به منش پهلوانی و جوانمردی عمل كرد، گفت: ورزشكاران باید با درس گرفتن از اخلاق تختی اصول بزرگ اندیشی، جوانمردی و پهلوانی را در سطح جامعه ترویج دهند.