به گزارش ايرنا، سيد محمدكاظم نظري روز چهارشنبه در نشست ساماندهي متكديان كهگيلويه و بويراحمد در ياسوج اظهار داشت: بر اساس بررسي هاي انجام شده 144 نفر از اين تعداد زير پوشش بيمه نيستند و پدر بسياري از آنها نيز كارگر ساده ساختماني است.
وي افزود: 158 نفر از مجموع اين 325 متكدي شناسايي شده در مناطق مختلف كهگيلويه و بويراحمد به ويژه شهر ياسوج و اطراف آن كودك زير 15 سال هستند.
معاون سياسي و امنيتي استاندار كهگيلويه و بويراحمد بيان كرد: به نظر مي رسد كه سال هاي گذشته در زمينه جمع آوري و ساماندهي متكديان در اين استان كوتاهي و كم كاري شده است.
نظري با اشاره به اينكه وضعيت كنوني كهگيلويه و بويراحمد در اين راستا چندان مطلوب و رضايت بخش نيست، عنوان كرد: كار جمع آوري و ساماندهي متكديان در استان هر ماه يكبار و به طور مستمر انجام شود.
وي ابراز داشت: متكديان اتباع بيگانه يا خارجي ساكن شهر ياسوج و اطراف آن كه بسياري از آنها اهل پاكستان هستند عامل انتقال انواع بيماري ها محسوب مي شوند.
معاون سياسي و امنيتي استاندار كهگيلويه و بويراحمد گفت: اين افراد بايد جمع آوري و به اردوگاه اسكان اتباع بيگانه واقع در شهر شيراز منتقل شوند و استانداري استان نيز آماده تأمين خودروي مورد نياز به منظور انتقال آنان است.
نظري اظهار داشت: دستگاه هاي متولي جمع آوري و ساماندهي متكديان از جمله شهرداري ها، فرمانداري ها، بهزيستي و نيروي انتظامي بيش از پيش به وظايف خود عمل كنند تا اين مشكل روز به روز در كهگيلويه و بويراحمد كاهش يابد.
وي گفت: افرادي كه به صورت تيمي و سازماندهي شده اقدام به تكدي گري در كهگيلويه و بويراحمد مي كنند توسط نيروي انتظامي اين استان شناسايي و با آنان برخورد قضايي شود.
فرماندار بويراحمد نيز گفت: معضل تكدي گري علاوه بر ياسوج در ديگر شهرهاي كهگيلويه و بويراحمد نيز وجود دارد اما در مركز استان مشهودتر است.
شاهرخ كناري اظهار داشت: بايد يك راهكار اساسي براي كاهش يا رفع اين معضل مهم اجتماعي در تمامي شهرهاي كهگيلويه و بويراحمد ارائه و اجرا شود.
وي افزود: سال گذشته چهار ميليارد ريال كمك بلاعوض و يا تسهيلات اشتغالزايي به تعدادي از متكديان شهر ياسوج و اطراف آن يا خانواده هاي آنها پرداخت شد اما تأثير چنداني نداشت و بسياري از آنان به تكدي گري ادامه دادند.
فرماندار بويراحمد بيان كرد: علاوه بر ارائه خدمات مشاوره اي رايگان به خانواده عده اي از كودكان متكدي زير 15 سال شهر ياسوج و اطراف آن ادامه تحصيل اين كودكان نيز بدون دريافت هيچگونه هزينه اي بوده است.
وي عنوان كرد: وجود متكديان سبب اختلال در نظم عمومي و بروز انواع جرايم و آسيب هاي اجتماعي از جمله سرقت مي شود.
كناري ابراز داشت: صدور رأي قضايي براي بازداشت متكديان كهگيلويه و بويراحمد به ويژه در شهر ياسوج و اطراف آن مي تواند به عنوان يك اهرم فشار در جلوگيري از تكرار اين عمل ناپسند مؤثر باشد.
مديركل دفتر امور اجتماعي و فرهنگي استانداري كهگيلويه و بويراحمد نيز گفت: تكدي گري نوعي جرم است و جزو ناهنجاري هاي مهم اجتماعي به شمار مي رود.
حجت الاسلام سيد علي فتح ميرمحمدي اظهار داشت: مجازات افرادي كه كودكان زير 15 سال را وادار به تكدي گري كنند بر اساس قانون سه ماه تا 2 سال حبس است.
وي افزود: هر چند كه سال هاي گذشته اقدام هايي براي جمع آوري و ساماندهي متكديان در كهگيلويه و بويراحمد انجام شده اما تاكنون برخورد قضايي لازم و مناسبي با آنان نشده است.
مديركل دفتر امور اجتماعي و فرهنگي استانداري كهگيلويه و بويراحمد بيان كرد: لازم است كه نيروي انتظامي و دادگستري استان برخورد قضايي جدي تري با اين افراد كنند.
حجت الاسلام ميرمحمدي عنوان كرد: آن عده از متكديان كهگيلويه و بويراحمد به ويژه در شهر ياسوج و اطراف آن كه زير پوشش نهادهاي حمايتي بهزيستي و كميته امداد امام خميني (ره) اين استان هستند شناسايي شوند.
وي ابراز داشت: مي توان از برخي اهرم هاي فشار شامل قطع مستمري براي برخورد با اين افراد و جلوگيري از ادامه تكدي گري آنان استفاده كرد.
حجت الاسلام ميرمحمدي گفت: بايد كار فرهنگي بيشتري در زمينه مقابله اصولي با معضل اجتماعي تكدي گري در كهگيلويه و بويراحمد به ويژه شهر ياسوج و اطراف آن انجام شود.
وي اظهار داشت: لازم است كه امسال يك گام اساسي براي كاهش يا رفع اين معضل در كهگيلويه و بويراحمد انجام داد تا از افزايش روزافزون متكديان جلوگيري شود.
معاون پيشگيري از وقوع جرم دادگستري كهگيلويه و بويراحمد نيز گفت: كودكان متكدي زير 15 سال فاقد مسئوليت كيفري هستند و نمي توان براي آنان مجازات تعيين كرد.
الماس گشتاسبي اظهار داشت: وظايف دستگاه هاي مختلف اجرايي از جمله شهرداري ها، فرمانداري ها، بهزيستي و نيروي انتظامي در زمينه جمع آوري، ساماندهي و برخورد با متكديان مشخص شده است.
وي افزود: دستور قضايي لازم در كهگيلويه و بويراحمد براي جمع آوري و ساماندهي متكديان صادر شده است.
گشتاسبي بيان كرد: بر اساس قانون نمي توان كودكان متكدي زير 15 سال را شب ها يا براي يك مدت طولاني در مجتمع هاي اردوگاهي نگهداري كرد.
7535/1662
معاون استاندار:
325 متكدي در كهگيلويه و بويراحمد شناسايي شده است
۲ خرداد ۱۳۹۷، ۲۰:۵۴
کد خبر:
82924350
ياسوج- ايرنا- معاون سياسي و امنيتي استاندار كهگيلويه و بويراحمد گفت: تاكنون 325 متكدي شامل كودك زير 15 سال، سالمند، معلول و اتباع بيگانه در نقاط مختلف اين استان به ويژه شهر ياسوج و اطراف آن شناسايي شده است.