۲۸ خرداد ۱۳۹۷، ۱۲:۳۰
کد خبر: 82945584
T T
۰ نفر

اهداي خون در كهگيلويه و بويراحمد افزايش يافت

۲۸ خرداد ۱۳۹۷، ۱۲:۳۰
کد خبر: 82945584
اهداي خون در كهگيلويه و بويراحمد افزايش يافت

ياسوج- ايرنا- مديركل انتقال خون كهگيلويه و بويراحمد گفت:شاخص اهداي مستمر خون در استان سال 1396 نسبت به سال 1395 حدود سه درصد افزايش يافت.

رستم حسن زاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: شاخص اهداي خون در كشور به ازاي هر نفر 25 در هزار و در اين استان 25/5 در هزار بوده و شاخص اهداي خون بين زنان استان پايين بوده كه اين ميزان در كشور 4/5 و در استان 3/5 است.
مديركل انتقال خون كهگيلويه و بويراحمد گفت: رسانه‌هاي استان براي فرهنگ سازي اهداي خون و اهميت و ضرورت آن به ويژه براي بانوان بايد به نحو موثري اطلاع رساني كنند.
وي بيان كرد: خون‌هاي گرفته شده از افراد اهدا كننده در اين استان جزء سالم‌ترين و باكيفيت‌ترين خون‌ها است كه تنها از افراد 100 درصد سالم گرفته مي شود.
مديركل انتقال خون كهگيلويه و بويراحمد تصريح كرد: اين استان به لحاظ شاخص اهداي مستمر خون جزء استان‌هاي برتر كشور است.
وي ابراز داشت: شاخص اهداي مستمر خون در كشور 58 درصد بوده و در كهگيلويه و بويراحمد 68 درصد است.
حسن زاده در ادامه گفت: تكميل ساختمان جديد انتقال خون اين استان نيازمند 40 ميليارد ريال اعتبار بوده كه اتمام اين طرح به توسعه انتقال خون كهگيلويه و بويراحمد كمك فراواني مي كند.
وي عنوان كرد: ساختمان جديد اين اداره كل به مساحت سه هزار مترمربع در ياسوج مركز كهگيلويه و بويراحمد در حال ساخت است.
وي افزود: اين ساختمان هم اينك 35 درصد پيشرفت فيزيكي داشته و از محل ماده 180 حدود 10 ميليارد ريال به آن اعتبار اختصاص يافت.
حسن زاده بيان كرد: تاكنون حدود 25 ميليارد ريال براي اين ساختمان هزينه شده و براي تكميل اين طرح 40 ميليارد ريال نياز است كه 2 طبقه آن ساخته شده و طبقه سوم در دست اجرا است.
وي اظهار داشت: اداره كل انتقال خون كهگيلويه و بويراحمد همسو با سياست‌هاي استاندارد سازمان انتقال خون كشور است.
حسن زاده با اشاره به اقدامات صورت گرفته توسط اين اداره كل در سال 1396 تصريح كرد: دريافت گواهي ايزو 2015 ، راه اندازي سردخانه جديد در مركز، اجلاس منطقه اي جنوب كشور، ادامه روند طرح ساختمان انتقال خون از جمله اين اقدامات بوده است.
وي همچنين نصب و راه اندازي دستگاه پلاكت فرز در پايگاه انتقال خون ياسوج در راستاي كمك به بيماران نيازمند به فرآورده پلاكت را از ديگر اقدامات ذكركرد.
پلاكت فرزيس براي بيماران خاص از جمله بيماران سرطاني، پيوند مغز استخوان و بيماران با مشكلات انعقادي كاربرد زيادي دارد.
در اين فرايند بيمار گيرنده پلاكت به‌جاي هشت نفر تنها از يك نفر پلاكت مي‌گيرد.
در اين فرايند از يك نفر اهداكننده، فرآورده پلاكت به اندازه هشت نفر اهداكننده خون تهيه مي‌شود.
پلاكت فرزيس، يكي از روش‌هاي اهداي خون است كه در آن تنها يك جزء خاص از خون اهداكننده داوطلب (پلاكت‌) جدا و بقيه اجزاء خون به اهداكننده برگردانده مي‌شود.
در اين روش پلاكت به ميزان خيلي بيشتري از روش تهيه پلاكت از كيسه‌هاي خون اهدايي تهيه مي‌شود.
مصرف پلاسما به ازاي هر يك هزار نفر 166 گرم در استراليا، كانادا و آمريكا و 67 گرم به ازاي هر هزار نفر در اروپا است.
در ايران نيز 67 گرم مصرف پلاسما به ازاي هر يك هزار نفر هدفگذاري مي‌شود كه سالانه به يك ميليون و 500 هزار ليتر پلاسما براي توليد در كشور نياز داريم، كه نيازمند اهداي پلاسما به روش فرزيس (روشي كه در آن پلاسما جدا مي‌شود و باقي اجزاي خون به بدن فرد اهداكننده برگردانده مي‌شود) است.
پلاكت تهيه شده به روش پلاكت فرزيس خطر عوارض جانبي ناشي از گلبول‌هاي سفيد خون مثل تب و شانس خطر انتقال بيماري‌هاي عفوني از اهداكننده‌هاي متعدد را كم مي‌كند.
پلاكت اهدايي در روش پلاكت فرزيس طي 2 تا سه روز بعد از اهدا در بدن جايگزين مي‌شود.
فرآورده پلاكت از طريق فرايند پلاكت فرزيس خون در اين استان به شكل خودكار براي نخستين بار تهيه شد.
فرآيند اهدا و تزريق خون به دريافت كنندگان، «انتقال خون» نام دارد.
اهداي خون هنگامي رخ مي دهد كه يك فرد سالم به طور داوطلبانه مقدار مشخصي از خون خود را در يك مركز انتقال خون هديه مي كند.
خون اهدا شده پس از انجام آزمايش هاي غربالگري و تاييد سلامت به منظور تهيه فرآورده هاي خوني مورد استفاده قرار مي گيرد يا به وسيله بانك خون مراكز درماني به افراد ديگر تزريق مي شود.
همچنين در ايران به منظور ترويج هر چه بيشتر فرهنگ اهداي خون، جمع آوري خون از داوطلبان و آماده سازي آن براي نجات بيماران و مصدومان، نهم مرداد (به مناسبت سالروز راه اندازي سازمان انتقال خون) روز اهداي خون ناميده شده است.
9868/6110