به گزارش خبرنگار ايرنا، با اجراي اين طرح در چهار استان كشور براي مردم ساكن تا شعاع 20 كيلومتري مرزها كارت الكترونيكي پيله وري صادر شد كه هر كارت تا چهار نفر از اعضاي خانواده را پوشش مي دهد و هر نفر ماهيانه از هفت ميليون ريال و در مجموع 28 ميليون ريال تخفيف گمركي برخوردار مي شود.
طرح ساماندهي مبادلات براي نخستين بار در مرز سيرانبند بانه اجرا شد بطوريكه تنها در تعطيلات نوروزي بيش از 500 وانت كالاي بازاريان از آنسوي مرز از طريق اين بازارچه وارد كشور شد و مرزنشينان داراي كارت پيله وري از سود بازرگاني حاصل از ترخيص كالاها برخوردار شدند.
مصوبه طرح ساماندهي مبالات مرزي در ابتدا اشكالاتي داشت ولي پس از اصلاح و تغيير در چارچوب طرح در بازارچه سيرانبند بانه به صورت رسمي آغاز شد و وارد كنندگان كالاهاي ترانزيتي شامل كولر گازي، يخچال، ماشين ظرفشويي، ماشين لباسشويي و انواع وسايل برقي را از بنادر جنوبي و مرز باشماق مريوان با انجام مراحل گمركي از طريق بازارچه سيرانبند وارد كشور كردند و در سه ماه اخير بيش از 115 كانتينر انواع كالا از اين طريق وارد و باعث رونق اقتصادي بازارچه شده است.
مسئول بازارچه مرزي سيرانبند بانه مي گويد: روزانه 10 تا 12 كانتينر كالا در اين بازارچه ترخيص مي شود و بيش از 90 درصد كالاهاي وارداتي نيز كولر گازي است.
سيروان اميني با اشاره به اينكه تعرفه كالاها بستگي به ارزش آن دارد، گفت: تعرفه هاي گمركي در سيرانبند بانه طبق سامانه جامع گمركي كشور محاسبه مي شود و براي واردات كالا هم محدوديتي وجود ندارد.
رئيس اداره گمرك بانه نيز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: امسال 74 هزار و 275 تن كالا به ارزش 33 ميليون و 647 هزار دلار از بازارچه سيرانبند بانه به اقليم كردستان عراق صادر شده است.
سعيد سنجابي افزود: اين كالاها شامل محصولات كشاورزي و باغي، سيمان، شيشه، مصنوعات پلاستيكي و آهن است كه بيشترين صادرات به اقليم كردستان محصولات كشاورزي و باغي بوده است.
وي اظهار داشت: از زمان اجرايي شدن مصوبه هيات وزيران (طرح ساماندهي مبادلات مرزي) 20 هزار مرزنشين از دستاوردهاي اين طرح بهره مند شده و روزانه 12 كانتينر كالا از سيرانبند با استفاده از كارت هاي پيله وري وارد كشور مي شود.
سنجابي اضافه كرد: كالاهاي وارداتي شامل كولر گازي، يخچال، ماشين لباسشويي، ماشين ظرفشويي و پوشاك است و عوارض، گمركي و ماليات اين كالا در گمرك سيرانبند دريافت مي شود و سود بازرگاني و تخفيف آن به پيله ور پرداخت مي شود.
فرماندار بانه هم با اشاره به رونق بي سابقه واردات كالا از بازارچه سيرانبند گفت: واردات كالا با كارت پيله وري در اين بازارچه اواخر خرداد امسال با ترخيص كالاهاي ترانزيتي كه از بنادر جنوب و مرز باشماق مريوان به اين بازارچه منتقل مي شود، آغاز شده است.
محمد فلاحي روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: تاكنون صاحبان كالا و پيله وران از 870 ميليارد ريال تخفيف سود بازرگاني كالاهاي وارداتي در اين بازارچه برخوردار شده اند.
وي با اشاره به زيرساخت هاي مرز سيرانبند بانه تاكيد كرد: انبار بازارچه به زودي تكميل و راه اندازي خواهد شد و پيمانكار احداث محوطه هم عمليات اجرايي را شروع مي كند ضمن اينكه تامين روشنايي محوطه هم در دستور كار قرار گرفته و همه امكانات در اين بازارچه در آينده نزديك فراهم مي شود.
فلاحي با بيان اينكه تاكنون براي 9 هزار مرزنشين كارت الكترونيكي پيله وري صادر شده است، افزود: كارت الكترونيكي سه هزار مرزنشين هنوز فعال نشده كه به تدريج فعال مي شود البته كارت هاي فعال هر ماه شارژ مي شود.
وي با اشاره به اينكه 12 هزار و 444 نفر پيله ور در اين مدت با كارت هاي خود كالا وارد كشور كرده اند، يادآور شد: براي واردات كالا توافقي بين پيله ور و وارد كننده انجام و كالا به نام پيله ور وارد مي شود.
فرماندار بانه اضافه كرد: با اجراي طرح ساماندهي مبادلات مرزي در بازارچه مرزي سيرانبند، بازار نيز رونق گرفته و باعث تحرك بيشتر فعاليت هاي تجاري شده است.
وي با بيان اينكه واردات لوازم خانگي در سطح كلي ممنوع است، گفت: واردات 1300 قلم كالا از مبادي مرزي و رسمي كشور ممنوع شده ولي محدوديتي براي مرزنشينان وجود ندارد و اين كالاها توسط پيله وران چهار استان مرزي وارد مي شود.
فلاحي اظهار داشت: هنگام وارد كردن كالا بايد صاحب كارت در بازارچه حضور داشته باشد در غير اين صورت كالا به نام پيله ور وارد نمي شود و كارت شان هم شارژ نخواهد شد.
وي افزود: با اجرايي شدن طرح ساماندهي مبادلات مرزي، بسته شدن مرزهاي غير رسمي و معابر مرزي ديگر نقشي در واردات كالا ندارند و كالا به صورت ترانزيتي از بازارچه سيرانبند بانه و به نام پيله ور وارد مي شود.
فرماندار بانه اضافه كرد: بازارچه سيرانبند از ميان چهار بازارچه فعال پيله وري كشور فعالترين بازارچه از زمان اجراي طرح تاكنون بوده و روند فعاليت هاي تجاري در اين بازارچه رو به افزايش است.
به گزارش ايرنا، بيش از 80 درصد معيشت مرزنشينان به مرزها وابسته است، در شهرستان بانه بيش از 100 پاساژ با 12 هزار مغازه وجود دارد و سالانه صدها هزار مسافر را از اقصي نقاط كشور به قصد خريد كالاهاي اساسي با قيمت ارزان به اين شهر سفر مي كنند.
با اجراي طرح ساماندهي مبادلات مرزي در بانه، معابر موقت مرزي گله سور و هنگه ژاله بسته شد و كالاها فقط به صورت ترانزيتي از بازارچه سيرانبند وارد مي شود و مرزنشينان ساكن تا شعاع 20 كيلومتري مرزها از مزاياي اين طرح با دريافت كارت هاي پيله وري برخوردار مي شوند، تاكنون براي 9 هزار خانوار مرزنشين شهرستان بانه كارت الكترونيكي پيله وري صادر شده است.
شهرستان بانه با 158 هزار نفر جمعيت در 270 كيلومتري غرب سنندج واقع شده است.
7469/9102
سنندج - ايرنا - طرح ساماندهي مبادلات مرزي در بازارچه مرزي سيرانبند بانه از چندي پيش (خرداد ماه امسال)اجرا شده و تجارت و واردات كالا با استفاده از كارت الكترونيكي پيله وري رونق گرفته است.