به گزارش ایرنا، حمید ملانوری روز سه شنبه در ستاد ساماندهی امور جوانان استان كرمان افزود: برگزاری نشست ساماندهی امور جوانان و ستادها با موضوع ازدواج نشان می دهد در این بخش دغدغه داریم و ازدواج به عنوان مساله ای مهم مطرح است.
وی ادامه داد: اگر امروز نگران كاهش آمار و افزایش سن ازدواج و دیگر آسیب های اجتماعی نظیر طلاق، طلاق های عاطفی، كاهش تمایل زوج های جوان به فرزندآوری، اشكال در فرزندپروری و مواردی از این دست هستیم، نشان دهنده آن است كه خانواده به عنوان ركن اصلی جامعه نقش خود را برای زندگی اجتماعی و تاثیر در رشد و بالندگی جامعه ایفا نمی كند.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری كرمان با بیان اینكه باید مهارت پایدار نگه داشتن زندگی و مقاومت در برابر مشكلات را بین جوانان ایجاد كرد، گفت: امروز خیلی گرفتار روزمرگی ها شده ایم و در دوره های گذشته اینگونه نبوده است.
ملانوری گفت: باید بتوانیم این انگیزه، فهم و نگرش را ایجاد كنیم تا افراد بدانند خانواده نهادی است كه باید به عنوان سلول های تشكیل دهنده جامعه نقش اصلی را در راهبری جامعه به سمت توسعه و كمال ایفا كند.
وی بر توسعه نشاط خانواده ها نیز تاكید و بیان كرد: در مواردی تعریف ما از نشاط و شادی نیز اشتباه است و نشاط حقیقی به معنای راضی بودن ضمیر درونی انسان است كه انسان از زندگی خود لذت ببرد.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری كرمان گفت: ساز و كارها باید به شكلی دنبال شود كه افراد قبل از رسیدن به سن ازدواج، رویه، رفتار و عادتی را به عنوان یك رفتار عمومی جریانی دنبال كنند كه خانواده های پایدار را شكل دهد.
مدیركل امور بانوان و خانواده استانداری كرمان نیز در این نشست گفت: در راستای ساماندهی آموزش ها و مشاوره های خانواده، ستادی در استان كرمان تشكیل شده كه نشست های آن هر هفته برگزار و ابعاد مختلف این موضوع بررسی می شود.
فاطمه سادات حسینی اظهارداشت: یكی از اعضای ستاد ساماندهی مراكز مشاوره، ورزش و جوانان است و این اداره كل در حوزه ساماندهی ازدواج نیز نقش اساسی بر عهده دارد.
وی با بیان اینكه بحث ازدواج مربوط به تمامی سازمان ها در حوزه های درون سازمانی و برون سازمانی است، عنوان كرد: در راستای ساماندهی مراكز مشاوره و ساماندهی امور ازدواج جوانان یك منشور تدوین شده و در شورای فرهنگی استان مصوب خواهد شد.
حسینی گفت: برخی خانواده ها در حال حاضر آن میزان كه به تحصیل و امور مادی فرزندان خود توجه می كنند به معیارهای انتخاب همسر، مهارت های زندگی و مدیریت خود و خانواده توجه ندارند.
وی بر استفاده از ظرفیت سازمان های مردم نهاد نیز تاكید كرد و ادامه داد: ایجاد بانك اطلاعاتی از اساتید، مشاوران و جامعه شناسان نیز ضروری است زیرا در برخی موارد افرادی كه دوره های یك یا چند ماهه شركت كرده اند، اقدام به برگزاری كارگاههای مشاوره می كنند.
وی بر بازدید و معرفی خانواده های موفق نیز تاكید كرد و با اشاره به اینكه كاركردهای خانواده در جامعه تغییر كرده است، گفت: حال برخی خانواده ها اصلا خوب نیست و در برنامه ها باید پیشنهادات و راهكارهای تسهیلگری در حوزه ازدواج را مد نظر داشته باشیم.
مدیركل امور بانوان و خانواده استانداری كرمان اظهارداشت: تمامی ادارات باید بحث آگاه سازی را از كاركنان خود آغاز كرده و زمینه تعالی خانواده ها را فراهم سازند.
حسینی بر رصد اقدامات انجام شده، نظارت بر برنامه های اجرا شده و آسیب شناسی هر برنامه و آسیب شناسی محتوایی شیوه ها، روش ها و اساتید مدرس و مشاور تاكید كرد و ادامه داد: استمرار برنامه ها نیز اقدامی ضروری است تا اثرگذاری آنها را افزایش دهد.
وی تاكید كرد: سازمان های مردم نهاد و دولتی باید به بحث آموزش ها مهارت ها و آگاه سازی خانواده های كاركنان در ادارات توجه لازم را داشته باشند زیرا مشاوره های ادارات برای كاركنان نیز در پیشگیری ودرمان بسیاری از مشكلات كمك موثری می كند.
مدیركل ورزش و جوانان استان كرمان در این نشست گفت: كرمان به عنوان یكی از سه استان برتر در رابطه با برنامه های هفته جوان معرفی شده است.
محمدتقی امیری خراسانی افزود: شناسایی سازمان های مردم نهاد فعال در حوزه خانواده و ازدواج، شناسایی ظرفیت های فرهنگی استان، برگزاری نشست های تخصصی در استان و برگزاری كارگاه های آموزشی از جمله برنامه های هفته ازدواج به شمار می رود.
مدیركل امور اجتماعی استانداری كرمان نیز گفت: در موضوع ازدواج آنچه كه می تواند بسیار اثرگذار باشد، فرهنگسازی و تغییر باور و نگرش و ارزش های اجتماعی است.
زهرا موسی پور با اشاره به اینكه ستاد ساماندهی امور جوانان باید بستر ساز تغییر در باورها و نگرش ها و ارزش های اجتماعی باشد، افزود: اگر نوع عمل، باور، نگرش و ساختار جامعه صحیح باشد، مسیر مستقیم و اثرگذار محقق خواهد شد.
وی بر ارائه آموزش های متناسب با نیازها تاكید كرد و ادامه داد: در حال حاضر در برخی موارد، برنامه ها نیاز محور نیست.
مدیركل روابط عمومی استانداری كرمان هم گفت: قسمتی از كار فرهنگسازی در حوزه ازدواج و رفع آسیب های اجتماعی بر عهده روابط عمومی ها و دستگاه های اطلاع رسانی است.
مهدی زین الدینی بیان كرد: جامعه روابط عمومی استان و دستگاه های اطلاع رسانی آمادگی كاملی برای فرهنگسازی و اطلاع رسانی صحیح، به موقع و درست برای تعالی اجتماعی و تقویت بنیان خانواده را دارند.
7440/ 5054
كرمان - ایرنا - سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری كرمان بر لزوم بازگشت خانواده ها به كاركرد اصلی خود در جامعه تاكید كرد و گفت: معیارهای زندگی ایرانی و اسلامی باید بازخوانی شود و مورد توجه جدی تر قرار گیرد.