۱۴ شهریور ۱۳۹۷، ۸:۵۰
کد خبر: 83023213
T T
۰ نفر

صداي پاي تغيير در شوراي عالي اصلاح طلبان

۱۴ شهریور ۱۳۹۷، ۸:۵۰
کد خبر: 83023213
صداي پاي تغيير در شوراي عالي اصلاح طلبان

گمانه‌زني‌ها درباره تغييرات پيش روي شوراي عالي سياست‌گذاري اصلاح‌طلبان با انتشار برخي اسامي به عنوان اعضاي جديد، وارد فاز تازه‌اي شده است و ابهاماتي كه درباره اعضاي اين شورا وجود دارد باعث شده بار ديگر اين خبر به صدر خبرهاي سياسي باز گردد.

اولين جلسه شوراي عالي سياست‌گذاري اصلاح‌طلبان با حضور اشخاص حقيقي و حقوقي عضو در سال 97 دوشنبه ‌شب (12 شهريور) برگزار شد. «محمدرضا عارف» رياست اين شورا را بر عهده دارد و سيد محمد خاتمي رهبر معنوي اين نهاد محسوب مي‌شود. گمانه‌زني‌ها درباره تغييرات پيش روي شوراي عالي سياست‌گذاري اصلاح‌طلبان با انتشار برخي اسامي به عنوان اعضاي جديد، وارد فاز تازه‌اي شده است و ابهاماتي كه درباره اعضاي اين شورا وجود دارد باعث شده بار ديگر اين خبر به صدر خبرهاي سياسي باز گردد.

با توجه به اين گمانه‌زني‌ها انتظار اين بود كه در اين جلسه صحبت‌هايي در اين رابطه مطرح شود اما هيچكدام از آنها به اين موضوع اشاره نكردند و در پاسخ به ابتكار از دعوت اين افراد اظهار بي‌اطلاعي كردند و ترجيح دادند در رابطه با جلسه دوشنبه شب شوراي عالي سياست‌گذاري اصلاح‌طلبان صحبت نكنند.

همچنين «حسين كمالي»، «محمود ميرلوحي» و «مجيد فراهاني» از اعضاي كنوني شوراي عالي سياست‌گذاري در گفت‌وگو با ايرنا، درباره هرگونه تغييرات و حضور افراد اعلام شده در فهرست اعضاي شورا ابراز بي‌اطلاعي كردند. «حسن رسولي» ديگر عضو اين شورا تغييرات در دور جديد شورا را تاييد كرد و گفت: تغييرات انجام خواهد شد اما اسامي مشخص نيست.

از ابتداي تشكيل اين شورا انتقاداتي از طرف برخي از افراد و شخصيت‌ها به اين شورا وارد بود كه آخرين انتقاد را مي‌توانيم در نامه صد نفر از جوانان اصلاح‌‍‌طلب به رئيس دولت اصلاحات مشاهده كنيم. در اين نامه از رئيس دولت اصلاحات خواسته شده كه به منظور بهبود برخي كاستي‌ها در جريان اصلاحات و حضور چهره‌هاي اصيل و شاخص در راس تصميم‌گيري اين جناح، تغييراتي در تركيب اعضاي شوراي سياست‌گذاري انجام شود و ضمن جوان‌سازي شورا اعضاي باتجربه‌تر و شاخص‌تر اصلاحات هم فرصت حضور در اين نهاد تصميم‌گير را پيدا كنند.

**چهره‌هاي سياسي جديدي به شورا اضافه شدند
الهه كولايي در رابطه با بيان اينكه اين جلسه در واقع استارت كار شوراي عالي سياست‌گذاري اصلاح‌طلبان بود به «ابتكار» گفت: در اين جلسه بيشتر در مورد مسائل كلي صحبت شد.

اين عضو حقيقي شوراي عالي سياست‌گذاري اصلاحات افزود: اعضاي جديد از زنان و جوانان به عنوان افراد حقيقي به عضويت شورا در آمدند. همچنين افرادي از جمله چند چهره سياسي كه در اين گروه نمي‌گنجند به‌ عنوان تازه واردين شوراي عالي اصلاحات اضافه شدند.

كولايي همچنين در رابطه با پارلمان اصلاحات نيز گفت: در اين جلسه قرار نبود تصميمي در اين رابطه گرفته شود و هيچ صحبتي نشد. كولايي در ادامه تصميم‌گيري در مورد راهبردهاي انتخاباتي شورا براي انتخابات مجلس آينده را به جلسات بعدي موكول كرد.

**اصالت بيشتر به احزاب سياسي داده شود
اسماعيل گرامي مقدم، عضو شوراي عالي سياست‌گذاري اصلاح‌طلبان نيز با تاييد اعضاي جديد در اين شورا به «ابتكار» گفت: بناي اين جلسات و خود آقاي سيد محمد خاتمي بر اين بود كه اصالت را بيشتر به احزاب سياسي بدهند، اما با توجه به واقعيتي كه در فضاي سياسي كشور وجود دارد عدم استفاده از نيروهاي غيرحزبي يعني شخصيت‌هاي ملي هم داراي ايرادات زيادي است. بنابرين تغييراتي كه ايجاد شده بيشتر در اين راستا بوده است كه از جوانان و بانوان دعوت شود كه اين امر مثبت تلقي مي‌شود.

اين عضو شوراي عالي سياست‌گذاري اصلاح‌طلبان در ادامه گفت: همچنان اشكالات و ايراداتي بر نحوه انتخاب اين افراد وارد است كه اين را هم آقاي خاتمي و هم آقاي عارف قول دادند كه برنامه‌هايي طراحي كنند تا انتخاب افراد به صورت دموكراتيك‌تر انجام شود و رضايتمندي بيشتر گروه‌ها و شخصيت‌ها را نيز در برداشته باشد. در واقع اين بيشتر بحثي بود كه در اولين جلسه شوراي عالي سياست‌گذاري اصلاح‌طلبان مطرح شد.

گرامي‌مقدم با بيان اينكه در اين جلسه هيچ عضوي به اعضاء اضافه نشده، گفت: در حال حاضر هيچ تغييري در اعضا رخ نداده است و بيشتر اعضاي سابق در اين جلسه حضور داشتند.

او همچنين در رابطه با بحث پارلمان اصلاحات گفت: طرح پارلمان اصلاحات در همين شورا مورد بحث قرار گرفت و نحوه عملياتي و اجرايي شدن در آينده نزديك مورد بررسي قرار خواهد گرفت.

اين عضو حزب اعتماد ملي در رابطه با راهبرد انتخاباتي شورا براي انتخابات آينده مجلس گفت: تا سه، چهار ماه آينده راهبرد انتخاباتي شورا براي انتخابات مجلس تعيين خواهد شد.

**پيگيري مطالبات مردم وظيفه شوراي عالي اصلاح‌طلبان است
محمدرضا عارف رئيس فراكسيون اميد مجلس شوراي اسلامي در اولين جلسه شوراي عالي سياست‌گذاري اصلاح‌طلبان، با ارائه گزارشي از فعاليت‌هاي دور دوم شورا گفت:بعد از انتخابات رياست جمهوري و شوراهاي سال 96، كارگروهي براي ارزيابي عملكرد شوراي عالي تشكيل و فرم هاي ارزيابي براي حدود 60 نفر از نخبگان و منتقدين شوراي عالي ارسال شد كه اكثريت به تداوم فعاليت شورا تاكيد داشتند البته درخصوص سازوكار فعاليت و تعداد اعضاي حقوقي و حقيقي نقطه نظراتي را مطرح كردند.

وي در ادامه به ماموريت‌هاي اصلي شوراي عالي اشاره كرد و گفت: يكي از راهبردهاي اصلي شوراي عالي بايد انسجام بخشي و تقويت وحدت و همدلي در خانواده اصلاحات باشد. بايد از هرگونه عملي كه وحدت و همبستگي جريان اصلاحات را زير سوال ببرد پرهيز كرد.

عارف بر ضرورت تعامل و همكاري و همفكري شوراي عالي با ساير تشكل‌ها و گروه‌هاي سياسي تاكيد كرد و با اشاره به لزوم انسجام بخشي شوراي استان‌ها گفت: در جريان اصلاحات ضرورت يك نهاد بالادستي براي شوراي عالي احساس مي‌شود و پيشنهادهاي مختلفي در اين خصوص مطرح شده است كه اميدوارم در آينده اين مرجع بالادستي تشكيل شود.

او تقويت احزاب و همگرايي بين تشكل‌هاي اصلاح‌طلب را ضروري برشمرد و اظهار داشت:بايد بين شوراي عالي اصلاح‌طلبان با دولت، فراكسيون اميد، شوراي اسلامي شهر به ويژه در كلانشهرها تعامل و همكاري هرچه بيشتر صورت بگيرد.

رئيس فراكسيون اميد با بيان اينكه بايد برنامه‌ريزي جدي براي حضور در رويدادهاي مهم سياسي از جمله انتخابات از سوي شوراي عالي اصلاح‌طلبان انجام شود، گفت:پيگيري مطالبات مردم و ارزيابي چگونگي تحقق وعده‌هاي داده شده به مردم يكي از وظايف مهم شوراي عالي اصلاح طلبان است و در دور جديد فعاليت شورا بايد بيش از گذشته در نظارت بر عملكرد نهادهاي برآمده از شوراي عالي براي سنجش ميزان تحقق وعده‌هاي داده شده جدي باشيم.

اين در حالي است كه پيش‌تر گمانه‌زني‌هايي مبني بر حضور برخي چهره‌هاي جوان‌تر اصلاح‌طلب در اين شورا مطرح شده بود. گمانه‌هايي كه حكايت از حضور سه نفر از امضاءكنندگان نامه صدنفره به رئيس دولت اصلاحات در نخستين جلسه شوراي عالي سياست‌گذاري اصلاح‌طلبان داشت. موضوعي كه از سوي اعضاي شورا نه به صورت كامل تاييد شد و نه در رد آن دليلي اقامه كردند.

منبع: روزنامه ابتكار؛ 1397.6.14
گروه اطلاع رساني**9370**2002
۰ نفر