۱۸ شهریور ۱۳۹۷، ۱۳:۳۶
کد خبر: 83027644
T T
۰ نفر
تهران-اسلام آباد گامهای محكمی در روابط منطقه ای برمی دارند

اسلام آباد - ایرنا - سفیر جمهوری اسلامی اسلامی ایران در پاكستان گفت: با توجه به اراده سیاسی و نگاه راهبردی تهران و اسلام آباد ، انتظار می رود شاهد برداشته شدن گام های موثر، جدی و محكم تر در توسعه مناسبات منطقه ای باشیم.

«مهدی هنردوست» روز یكشنبه در گفت و گو خبرنگار ایرنا با تبیین روابط دوجانبه تهران و اسلام آباد در عصر جدید و تشریح راهبردهای توسعه روابط با كشور های همسایه به ویژه در زمینه اقتصاد، تصریح كرد: ایران و پاكستان با رعایت اصل حسن همجواری و در سایه اشتراكات تاریخی و فرهنگی، به عنوان دو كشور اسلامی، نقش مهم و موثری در معادلات منطقه ایفاء می كنند.
وی گفت: دو كشور بر این مهم اشتراك نظر دارند كه همگرایی منطقه‌ای و افزایش تعاملات و همكاری های همه جانبه بین كشورهای حوزه جنوب و غرب آسیا، عامل اصلی در برقراری صلح و ثبات و كاهش تنش ها در منطقه بوده و می تواند زمینه ساز سعادت و رفاه مردم این منطقه باشد.
هنردوست افزود: با عنایت به این نگاه راهبردی و با توجه به اراده سیاسی رهبران این دو كشور انتظار می رود كه شاهد برداشتن گام های جدی تر در توسعه مناسبات منطقه ای باشیم.
وی گفت: یكی از موضوعات مهم در منطقه جنوب و غرب آسیا یكجانبه‌گرایی آمریكا و رفتار غیرمنصفانه آن كشور در اعمال فشارهای قلدرمآبانه و خارج از چهارچوب ها و مقررات بین المللی است از اینرو وضع تحریم های یكجانبه و اعمال فشار برای جلوگیری از توسعه مناسبات اقتصادی در این منطقه نیز در چارچوب همین یكجانبه گرایی جا می گیرد.
هنردوست اضافه كرد: با برگزاری انتخاباتی خوب و سالم، دولتی بر اساس رای مردم و با برخورداری از حمایت ملی در پاكستان روی كار آمد و با عنایت به جایگاه و نقش مهم و تاثیرگذار پاكستان در منطقه، به طور طبیعی انتظار می رود كه اقدامات دولت منتخب در مسیر خواست اكثریت مردم مبنی بر تقویت بیش از پیش همكاری های منطقه ای و شراكت اكثریت كشورهای حوزه برای فایق آمدن بر مشكلات موجود باشد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاكستان تصریح كرد:اخیرا نیز شاهد اقدامات گسترده پاكستان در تقویت گفت و گوها و رایزنی های بین كشورهای منطقه هستیم و به نظر می رسد در كارنامه دولت جدید شاهد اتخاذ تصمیمات و تمهیدات گسترده ای در راستای گسترش همكاری های منطقه ای باشیم.

** آینده روابط تجاری و اقتصادی ایران و پاكستان در عصر جدید
سفیر جمهوری اسلامی ایران در تشریح روند تحولات دو كشور و آینده روابط تجاری و اقتصادی تهران - اسلام آباد نیز گفت: روابط تجاری ایران و پاكستان به ویژه طی یكسال گذشته و با وجود تمامی كاستی ها و موانع از جمله فقدان تعاملات بانكی از رشد بسیار خوبی برخوردار بود، به طوری كه سطح تبادلات از 600 میلیون دلار در سال 95 به بیش از یك میلیارد و 300 میلیون دلار در سال گذشته افزایش یافت كه این روند با سرعت بیشتری در حال پیشرفت می باشد.
هنردوست در خصوص پرونده های بزرگ بین دو كشور از جمله خطوط لوله گاز نیز گفت: عملیاتی شدن این پروژه نقش بسیار موثری در بهبود شرایط اقتصادی در پاكستان دارد و انتظار داریم تا دولت منتخب، با هدف اداره اقتصاد قوی و پویا برای مردم پاكستان به اجرای تعهدات خود در قبال خط لوله گاز جامعه عمل بپوشاند.

** تاثیر تحریم ها علیه ایران و همكاری دوجانبه ایران و پاكستان
وی در خصوص اعمال تحریم های آمریكا علیه ایران، و نقش همكاری دوجانبه در راستای كاهش اثرات تحریم، اضافه كرد: تحریم‌های غیر منصفانه آمریكا در اثر اتخاذ رویكرد یكجانبه گرایانه آن كشور علیه جمهوری اسلامی ایران ایجاد شده است و این رویكرد به صورت طبیعی از پشتوانه قانونی و مصوب جامعه بین الملل و مراجع معتبر جهانی برخوردار نیست.
هنردوست تاكید كرد: البته میزان اثرپذیری كشورهای متعامل با ایران از این نوع رویكرد آمریكا متفاوت است، از سوی دیگر، به طور مسلم راه های تعاملات اقتصادی و تجاری جهانی همه به آمریكا ختم نمی شود و طبعاً پتانسیل موجود در تعاملات تجارت خارجی ایران به طور كفایت از جایگاه قوی و پشتوانه لازم برخوردار است و به عنوان یك موضوع كلی، تعاملات منطقه ای در هر شرایطی از اولویت خاص خود برخوردار است.

** نقش همكاری ایران و پاكستان در تحقق صلح منطقه به ویژه افغانستان
سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاكستان در خصوص همكاری های منطقه ای كشورها به ویژه تحقق صلح در افغانستان نیز گفت: ایران و پاكستان، به عنوان دو كشور مهم و تاثیرگذار در معادلات جهانی و منطقه‌ای و دو عضو مهم سازمان كشورهای اسلامی با تمامی پتانسیل هایی كه دارند، می توانند نقش بسیار مهمی در تقویت صلح و ثبات و سعادت منطقه ای ایفاء كنند.
هنردوست اضافه كرد: از سوی دیگر، ایران و پاكستان، دو كشور همسایه افغانستان هستن و هر دو كشور از هرگونه تحولات مثبت و منفی در افغانستان تاثیر می پذیرند، لذا، این دو دولت می توانند در حمایت از دولت مركزی افغانستان و مساعدت حداكثری خود نقش مهمی را در برقراری صلح و ثبات افغانستان و بهروزی ملت مسلمان این كشور ایفاء كنند.

** همكاری ایران، روسیه و پاكستان و چین در عصر جدید مناسبات
سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاكستان در پاسخ به این پرسش كه با توجه به اعمال فشار آمریكا به پاكستان پس از طرح راهبردی جدید آمریكا برای جنوب و غرب آسیا، احتمال افزایش همكاری ها بین ایران، روسیه، پاكستان و چین تا چه حتد پیش بینی می شود، گفت: با نگاهی گذرا به پتانسیل‎های این چند كشور و دیدگاه مشابه این كشورها در خصوص گسترش همكاری ها و تقویت گفت وگو، می توان در سایه اراده سیاسی رهبران به شكل گیری و تقویت بیش از پیش ارتباطات و مشورت های چند جانبه امیدوار بود.
هنردوست افزود: كشورهایی كه نام برده شد، اصولا با عنایت به پشتوانه فرهنگی، اقتصادی، تاریخی و سیاسی خود، مخالف هرگونه هژمونی و بسط و گسترش رویكردهای قلدرمآبانه و منسوخ قدرت های بیرون از منطقه هستند و با عنایت به برگزاری چند دور از گفت و گوهای مشورتی بین كشورهای منطقه می توان گفت كه در آینده نزدیك شاهد تقویت بیشتر همكاری‌ها خواهیم بود.
به گزارش ایرنا «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، هشتم و نهم شهریورماه) در سفر به اسلام آباد با مقامات عالیرتبه پاكستان دیدار كرد.
سفر ظریف به پاكستان، نخستین سفر یك مقام خارجی در دولت جدید پاكستان بود كه نشان دهنده اهمیت روابط دو كشور و نگاه ایران به همسایگان است.
وزیر امور خارجه ایران در سفر خود، دیدارهای مفصلی با مقامات عالیرتبه پاكستانی داشت و درباره روابط دو جانبه، حوزه های اقتصادی و غیراقتصادی رایزنی كرد و قول و قرارهایی برای ارتقای روابط به خصوص در حوزه اقتصادی گذاشته شد.
آساق**6125**1663**